FEI-Stevner

Hester og ponnier som skal starte FEI-stevner (internasjonale stevner i utlandet) skal ha FEI-pass. Dersom hestens pass ikke har plass til å loggføre medisinsk behandling utført på hesten, trenger du i tillegg Medication Log Book (kontakt NRYF for å få denne). Det kreves at alle hester må ha mikrochip for å få FEI-pass og FEI-registrering. FEI-pass er gyldig i fire år. FEI pass og fornyelse av FEI pass gjøres på nryfstevne.no.

På internasjonalestevner i Norge på norskregistrerte hester med norske ryttere trenger man ikke FEI-pass for følgende nivå:

Gren:Nivå:
DistanseCDI1* & CDI2*

CEI1*

DressurCDI1* & CDI2*

CDI Y, J, Ch, P, YH, Am, U25

FeltrittCCI1* & CCI2*-L or S, & CCI3*-L or S

CCIP1-L or S & CCIP2-L or S,
CCIJ1*-L or S, CCIY2*-L or S,
CCIYH1*-L or S, CCIYH2*-L or S,
CCIU252*-L or S
CCIU253*-L or S

KjøringCAI1* & CAI2*

CAI Y, J, Ch, YH

ParaCPEDI1*, CPEDI2*, CPEAI1* & CPEAI2*

Sprang

CSI1*, CSI2*, CSIYH1*,CSIYH2*

CSIP, CSI Y, J, Ch, V, Am, U25 – Category A & B

VoltigeCVI1* & CVI2*

CVI J, Ch

Tabell hentet og oversatt fra: FEI General Regulations Aricle 137, samt Appendix E.

FELTRITT Amichella Caroline Olsen 30 H7666 707x1024
Foto: Roger Svalsrød

Nasjonalt hestepass

Alle hester må ha nasjonalt hestepass samt inneha gyldig hestelisens i NRYF for å få utstedt FEI-Recognition Card eller bare FEI-registrering. I tillegg må hesten ha microchip, denne bestilles hos Norsk Varmblod hvis hesten ikke har det fra tidligere.

Merk at FEI opererer med strengere regler for vaksinering enn NRYF. FEI sitt vaksinasjonsreglement finner du på deres hjemmeside.

Norskregistrerte hester med norske ryttere trenger som hovedregel ikke FEI-pass på 1-, og 2-stjerners stevner i Norge, men dette avhenger av gren. Ta kontakt hvis du lurer på om du trenger FEI-pass eller ikke.

Ved eierskifte og lisens på hester som har FEI-pass fra før, skal originalt FEI-pass og Medication Log Book sendes inn for stempling.

Fornyelse av FEI-Pass gjøres via www.nryfstevne.no.