Nyheter

Søk om støtte til Agria Naturbane Publisert: 27.03.2020,  Sist endret: 11.08.2020

Agria Dyreforsikring og Norges Rytterforbund ønsker, som et ledd i #stopphalthet-kampanjen, å inspirere og legge til rette for at flere rideanlegg bruker naturen rundt seg. Med dette ønsker vi å dele ut totalt 120 000 kroner fordelt på tre heldige rideklubber, øremerket utvikling av en Agria Naturbane.

#stopphalthet-kampanjen går ut på å fremme god hestevelferd. Halthet utgjør 40% av alle hesteskader som Agria dyreforsikring behandlet i 2020. 

#stopphalthet

Sammen med Norges Rytterforbund, hesteveterinær Lars Olaf Moen, hovslager Aksel Vibe, dressurrytter Helena Liholt Gulli og sprangrytter Hege Tidemandsen ønsker vi å øke kunnskapen rundt halthet gjennom kampanjen #stopphalthet! Halthet sto for nærmere 40 prosent av alle innmeldte hesteskader hos oss i Agria Dyreforsikring i fjor. 🐎 Med riktig trening og forebyggende tiltak kan man langt på vei forhindre at uhellet skjer. Her kan du lese gode råd og bestille materiell hjem i posten helt kostnadsfritt: www.agria.no/hest/stopp-halthet/Er du med på #stopphalthet sammen med oss?

Publiée par Agria Dyreforsikring Norge sur Mercredi 12 février 2020

En naturbane trenger ikke å være komplisert, og såfremt du har fått en godkjenning fra skogs- eller tomteeier kan du starte med å fjerne steiner og grove røtter på et område. Legg naturbanen til et sted med tilstrekkelig flatt underlag, og pass på å drenere grunnen med for eksempel bark og sagflis. Deretter er det kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan bruke naturen på en morsom måte.

– Vi er glade for samarbeidet med Agria i #stopphalthet-kampanjen, og håper med Agria Naturbane å bidra til at flere rideklubber tar i bruk mulighetene rundt seg. Dette handler om helse, holdbarhet og hestevelferd, som er verdier vi brenner for, tilføyer Beate Heieren Hundhammer, generalsekretær i Norsk Rytterforbund.

Frem til 20.september kan klubber tilknyttet Norges Rytterforbund søke om tilskudd til å lage eller videreutvikle en naturbane. Under Kingsland Oslo Horseshow i oktober vil de tre klubbene som får tildelt støtte offentliggjøres. Det deles ut totalt 120 000,- kr. 

X