Sportssidene på rytter inneholder reglement, hjelpesider for både rytter og hest og mye annet
Grønt Kort kurs er for deg som er på vei inn i ryttersporten og skal løse lisens for å ri konkurranser. Kurset gir også masse grunnleggende kunnskap om hest, sikkerhet og reglement. Ta kontakt med rideklubben din når du ønsker å ta Grønt Kort.
En trener innenfor NRYFs trenerløype innehar en unik og svært viktig kompetanse som vil være avgjørende for at ryttersport skal kunne fortsette å utvikle seg innenfor NIFs idrettslige rammer. Med trener menes person som gir opplæring og innføring i idrett, samt planlegger og gjennomfører målrettet idrettstrening. Hestevelferd, rytterglede, idrettens grunnverdier og RASK står i fokus gjennom all lærdom på NRYF trenerkurs.
På Om NRYF finner du en variert oversikt over blant annet administrasjonen, forbundsstyret, ryttertinget, komiteer og utvalg med mer.
NRYF ble sertifisert som Rent Særforbund av Antidoping Norge i 2019. Sertifiseringen må fornyes annet hvert år. For å bli sertifisert må særforbund blant annet lage en handlingsplan for forebyggende antidopingarbeid og beredskapsplan for håndtering av brudd på dopingbestemmelsene.
Mer om Rent Særforbund her: Antidoping Norge
Utøvere innen ryttersporten må forholde seg til to ulike med regelverk; et regelverk for utøveren som er felles for all idrett og et regelverk spesifikt for hesten. For utøveren selv gjelder NIFs antidopingregelverk i tillegg til de regler som finnes i NRYFs konkurransereglement KR I. For hestens del gjelder NRYFs dopingbestemmelser for hest som bygger på nasjonale regelverk og idrettens bestemmelser samt eventuelt FEIs regelverk.
Redusér risikoen for at hesten din får i seg medisin som ikke er ment for den.
Av og til oppstår det situasjoner med ikke tillatt medisinering av hest. Dette kunne ha vært unngått om håndteringen av hester og legemidler hadde vært bedre.
Dagens analysemetoder kan spore selv små mengder av substanser, og dette er viktig fordi selv små mengder kan påvirke hesten.
Dette innebærer at man må forhindre all kontakt mellom en aktivt konkurrerende hest og legemidler, og/eller andre midler som ikke er tillatt i sammenheng med konkurranse eller trening for konkurranse.
Hvis man håndterer medisiner og medisinering slik det er angitt under, minimeres risikoen for uforvarende doping. Husk at rytter og/eller ansvarlig person alltid er ansvarlig for å påse at hesten ikke har fått i seg forbudte substanser. Planlegg derfor alltid behandling sammen med din veterinær.
NRYF har en avtale med Antidoping Norge om antidopingarbeid innen ryttersporten.
Ifølge bestemmelser om doping og ulovlig medisinering for hest fremgår de substanser og metoder som er forbudt av en forbuds- og karensliste fastsatt av NRYF og av en dopingliste fastsatt av FEI.
Ved dopingkontroll av hest er det lurt på forhånd å ha oppnevnt en ansvarlig person dersom rytter ikke selv kan følge hesten. Dette skal gjøres skriftlig ved fullmakt. Skriv gjerne ut fullmaktskjema (word) og ha det med deg sammen med andre papirer på alle stevner.
FEI har laget en fin illustrativ video i forbindelse med sitt «Clean Sport»-fokus som viser hvordan hester velges ut til dopingkontroll, og hva som skjer underveis.