Nyheter

Ridningens nytte – gammel visdom Publisert: 06.07.2015,  Sist endret: 30.06.2015

I dag slår den ene forskningsrapporten etter den andre fast ridningens nytte på mange fronter. Men dette er selvsagt ikke noe nytt. Et innlegg i Våre Hester belyser mange av de gode og nyttige sidene ved hestelivet – og det innlegget er fra 1932!

Hvem som har forfattet innlegget er ukjent. Innholdet derimot kan vi nikke bekreftende til i dag, 73 år etter at det stod på trykk:

Rid!

Lest – erfart – og hørt.

Ridning gir dig sundhet, ridning gir dig styrke, glede, begeistring, nytt mot til å gi dig i kast med hverdagslivets vanskeligheter.

Kjenner du dig nedfor og tung til sinns: Rid! Du glemmer trettheten – vanskelighetene – hjertet vil slå kraftigere – pulsen raskere – og du vil kjenne deg lett og glad.

Kjenner du dig svimmel, har du hodepine, er du matt: Rid!

Har du reumatisme, hekseskudd: Rid!

Er du hypokonder, utilfreds, overarbeidet, nervøs, likegyldig, slapp, energiløs: Ridning er den beste medisin. Spør din læge og han vil si dig at det er sant.

Har du anlegg for å bli tykk: Rid!

Den som rider vet at selv om man stiger til hest fylt av sorger og bekymringer, så er sorgene lettere og bekymringene mindre når man går av hesten.

På en ridefest sa nylig en begeistret elev: Min kone er om mulig blitt penere siden vi begynte å ride og hun sier at jeg er blitt snildere!

Og ridning er sport, ridning kalles over hele verden for «King of sports». Der finnes ingen skjønnere sport.

I all annen sport har du kun dig selv å beherske. Men her må du ta hensyn til et annet levende vesen – et fint, sensiblet, snildt, men kraftig vesen, du lærer å bli glad i den hesten du rider på, du blir glad i alle hester og i alle dyr.

Og har du redet en tid og begynt å se den skjønne verden som åpner sig for dig, blir du gladere for hver dag, friskere, sterkere!

Ja, men det er så dyrt, sier du! Sett dig til å regne – se hvad du kan spare på – gå til en ridelærer og han vil finne at du kan ride mer og oftere enn du trodde. Ingen penger utgitt til fornøielser gir dig så meget igjen som de du anvender til ridning.

Gjør et forsøk, du angrer det aldri!

Ridning gir dig en sund sjel i et sundt legeme.

X