Nyheter

Ravn – Norges store hest på 20-tallet Publisert: 30.06.2015,  Sist endret: 30.06.2015

Ravn var navnet på en hest som markerte seg på de norske konkurransebanene på 20-tallet. Med sin første rytter Paul Michelet klinket han til og ble vår aller første Nordiske mester i sprang i 1921. Med rytter Lizzie Juul befestet Ravn seg også som en av landets beste hester på den tiden. En nekrolog over hesten fra 1933 trykket i bladet Våre Hester viser at kjærligheten til våre hester var like stor da som nå.

Rittmester Paul Michelet var den som tok den tyske hesten Ravn til Norge - og sammen ble de Norges første Nordisk mester i sprang 1921.

Rittmester Paul Michelet var den som tok den tyske hesten Ravn til Norge – og sammen ble de Norges første Nordisk mester i sprang 1921.

Sammen med Lizzie Juul var Ravn en av Norges beste hester både i sprang og dressur (prisridning) på midten av 20-tallet.

Sammen med Lizzie Juul var Ravn en av Norges beste hester både i sprang og dressur (prisridning) på midten av 20-tallet.

Hvem som har skrevet nekrologen over den da 21 år gamle tyskfødte hesten er usikkert, den er kun signert med bokstavn Ø. Det er hverken Paul Michelet eller Lizzie Juul. Men det som er sikkert er at også på denne personen gjorde Ravn et uutslettelig inntrykk. Vi bringer her nekrologen i sin helhet:

Ravn har gjort sitt siste sprang over det største og ukjente hinder inn i de evige jaktmarker. Jeg som hadde ham de siste fire år, stelte og red ham hver dag, sitter tilbake med minnet om en strålende hest og den beste venn. Han var født i Tyskland 22de mars 1912 efter Køningsjunker – Kordilla og blev tatt hjem av rittmester Paul Michelet. Det er vel ingen hest i Norge som har prestert det han har gjort i prisridning og hopning. Han har gått i Olympia Horse Show i London, under Triumfbuen i Paris og i Olympiade i Antwerpen. Under sin første eier har han vunnet championat i hopning for Skandinavien. Samme år og ved samme stevne vant han høieste prisridning og høieste middels hopning.

Det nytter ikke å nevne op alle de seire han har sikret sin rytter. Under fru Lizzie Juul har han vunnet 6 vanskeligere prisridning, 5 middels og 4 dameklasser, samt flere ganger spesialhopning på N.F.V.Hs utstilling. Selv som 15-åring tok han 1. pr. i lettere hopning og en 2. premie i lettere prisridning.

Gamle dreng, takk for alle turer, jaktritt og konkurranser og for all hygge på stallen.

Ø

X