Nyheter

Programridning og dommersamling på Moldegaard Publisert: 11.04.2018,  Sist endret: 11.04.2018

Helgen 7.-8 April var det igjen duket for programridning og dommersamling med Kurt Christensen på Stall Moldegaard, utenfor Os. Det var i år som i fjord Moldegaard Ryttersportsklubb som stod for arrangementet.

Kurt Christensen og Solveig Hagenes, med sin 4 år gamle hest Temisto Royale

Kurt Christensen er internasjonal dressurdommer, instruktør og foredragsholder. Han skal i år, som tidligere år dømme unghest VM i dressur.

Kurt er meget anerkjent for sin måte å undervise på, fordi han med stor innlevelse, sympati, empati og pedagogiske ferdigheter klarer å få rytterne opp i nivåene.

Anne Mathilde R. Haga med sin ponni Burton`s Baya.

 

 

 

 

 

 

Vi syntes det var veldig kjekt at kurset ble fulltegnet, med 15 deltagende ekvipasjer. Rytterne kom fra 6 forskjellige klubber i Hordaland; Alvøen, Lysefjorden, Åsane, Osterøy, Fusa og Moldegaard.

 

 
Det ble ridd på mange forskjellige nivåer, fra Ponni til stor hest – fra LC til Prix St Georg. Det var fantastisk å være tilstede og se all den gode ridningen på alle nivå. Alle rytter fikk gode tilbakemeldinger.

Etter at rytterne hadde ridd gjennom sitt program, fått bedømming, jobbet han systematisk med hver av ekvipasjene i forhold til takt, løsgjorthet og kontakt. Slik at de kunne få bedre innsikt i hvordan de kunne forbedre de forskjellige øvelsene i programmet som de red.

Christine Falbach med sin hest Ravells Herkules får gode tilbakemeldinger fra Kurt på sitt program Prix St. Georg

Wifi, minste ponnien som stilte til programridning sammen med sin rytter Mira Antonsen Hjelle og Kurt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle kretsens dressurdommere var invitert til samlingen. Etter hver ekvipasje gikk kurt igjennom karakterene på de allmenne inntrykk, dommerne fikk komme med spørsmål og kommentarer. Der ble en del fine diskusjoner rundt karakterene på de enkelte øvelsene og om hva skulle man legge vekt på.

Kretsen dommer har benket seg bak railen, og fikk se mye god programridning.

Denne programridningen og dommersamlingen hadde ikke vært mulig uten god støtte fra kretsen. Moldegaard Ryttersportklubb takker så mye for støtten på kr. 15.000,-.  Denne støtten gikk direkte tilbake til deltagende ekvipasjer ved halvering av deltager avgiften, slik at flest mulig av kretsens ryttere skulle ha mulighet til å delta.

Kirsten Vik med sin hoppe Peppermint red Prix. St. Geroges for Kurt

Begrunnelsen fra Hordaland Rytterkrets for tildeling av støtte til dette arrangementet:

Vi mener dette opplegget unikt ved at det dekker over både teknisk personell og ryttere. Her vil både rytter / dommer få mulighet til å prøve seg i både praktisk og teoretisk – diskutere – forklare – se på teorien bak de forskjellige øvelsene. At dommere fra Hordaland er tilstede kan gjøre det litt mer utfordrende for rytterne å delta her. Derfor er ønsker vi at det skal være så liten deltager avgift som mulig for deltagende ryttere og vi ønsker at dette opplegge ikke skal koste noe for Hordaland sine dressurdommere.

 

 

 

Moldegaard Ryttersportsklubb takker alle rytter og dommere for noen fantastiske dager!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X