Samarbeidspartnere

Spranglauget

Spranglauget er en allianse som vil styrke norsk sprangridning internasjonalt. Målsettingen er å få frem et lag som holder et høyt internasjonalt nivå – og som har mulighet til å konkurrerer i toppen.

Spranglauget Drammen Spring tour

Fra venstre: Tidligere markedsansvarlig i NRYF, Nina Croft, Mikkeline Zurhaar-Birkeland, Totto Hartmann, Jørn Longem, Alf Ulven, generalsekretær NRYF Ellen Damhaug Scheel, landslagsleder sprang Mikael Kolind og Bjørn Rune Gjelsten. Foto: Rebecca Ballestad-Mender

Avtalen ble signert under Drammen Spring Tour mai 2017. De fem deltakerne er aktive støttespillere av norsk ryttersport generelt og sprang spesielt og har hver og en bidratt med økonomiske midler. Støtten er knyttet til det enhver tid gjeldende landslaget i sprang.

 

Første store delmål for lauget er at Norge skal kvalifisere lag til OL i Tokyo 2020, men før det er de mer kortsiktige målene å prestere på nasjonshoppinger, WEG og EM.
Midlene som Spranglauget bidrar med vil gå til behovsprøvd stevnestøtte til rytterne, å løfte rytterne rideteknisk mot de beste i verden, samt tilpasset individuell fysisk, mental og praktisk oppfølging.

Deltakere
I dag er det fem deltakere i lauget; Bjørn Rune Gjelsten, Rune Birkeland med Zurhaar & Rubb AS, Totto Hartmann med Carmag/Sletten Invest, Jørn Longem med Teleplan og Alf Ulven. Denne gruppen besitter svært mye kunnskap og kompetanse som vi i Norges Rytterforbund ønsker å lytte til. Det vil derfor avholdes samarbeidsmøter hvor både Sportssjef og flere i administrasjonen, landslagsledere og ryttere vil være til stede.

 

Bjørn Rune Gjelsten

Bjørn Rune Gjelsten. Støtter Spranglauget privat. Foto: Erik Birkeland

Bjørn Rune Gjelsten

Jeg er ny i sporten, men jeg finner den svært fascinerende – og den er mye større enn jeg var klar over. Det er helheten som imponerer meg, dette er en sport ikke bare for toppen og enerne, men også for bredden.

Rune Birkeland

Rune Birkeland for Zurhaar & Rubb AS           Foto: Helge Skodvin

 

Rune Birkeland for Zurhaar & Rubb AS
På vegne av Zurhaar og Rubb AS uttaler Mikkeline Zurhaar-Birkeland: “Vi ser at de siste årene har vi fått større bredde i de store klassene enn noen gang. Det tyder på at det går i riktig retning. Det er bra, og det har vi lyst til å være med på – så kan vi nå enda noen steg.”
Totto Hartmann

Totto Hartmann for Carmag AS / Sletten Invest GmbH Foto: Privat

Totto Hartmann for Carmag/ Sletten Invest

Vi vet at vi ikke er verdensmestere, men vi er gode. Spranglauget er et løft, et spleiselag for at vi skal komme videre og løfte et lag opp på olympisk nivå slik at vi kan prestere i olympiaden – det vil og skal vi være med på.

Jørn Longem

Jørn Longem for Teleplan Foto: Privat

Jørn Longem for Teleplan

“Sporten har et meget godt utgangspunkt, jeg tror det aldri har vært bedre i løpet av de årene jeg har vært med i sporten. Da er det morsomt å se om vi kan ta det til delmål én, OL 2020. Det ønsker vi rett og slett å være en del av”

Alf Ulven

Alf Ulven. Støtter Spranglauget privat.             Foto: Trine Bakke Eidissen

Alf Ulven

Vi har hatt stor glede av sporten, og ser at den har et stort potensiale hvis man satser riktig

X