Nyheter

Ordførere kom seg #OppPåHesten hos Stand Hestesportklubb og Kristiansand og Søgne Rideklubb Publisert: 12.05.2017,  Sist endret: 02.01.2018

Kampanjeperioden for #OppPåHesten er over, og mange klubber har tatt utfordringen og fått kjente personer i sitt lokalmiljø til å komme på besøk for å få et innblikk i hva sporten vår er. 

Kristiansand og Søgne Rideklubb inviterte Ordfører Astrid Hilde til å komme når klubben hadde åpningen av årets utesesong og L-stevne. Ordføreren fikk åpne en klasse, og fikk en innføring av både hvordan man går banen før start, hvordan hilse på dommeren og med egen premieutdeling. Se den sporty og litt nervøse Ordføreren her: http://www.n247.no/?nyhet=5488#_=_

Strand Hestesportklubb står i en vanskelig situasjon. På Jørpeland, ganske sentralt ligger en perle av et ridesenter. Det grenser mot et lite travanlegg, fri natur, skole og eneboliger. Det har vært drevet rideskole i mange år, men nå er anlegget kjøpt av noen som ikke ønsker å drive rideskole, så det har vært en lang periode med lite aktivitet.

Når det igjen ble lagt ut for salg, ble det kjøpt av en menighet som ønsker å bygge skole, og som dermed ønsker å omregulere området vekk fra hest. Klubben inviterte Ordføreren i Stand kommune, Irene Heng Lauvsnes til å komme for å få et innblikk i klubbens hverdag. Ordføreren, som bare hadde vært på hest en gang før i sitt liv stilte sporty opp, og klubben fikk snakket om hvor viktig det er at både barn, unge, voksne og eldre har et lett tilgjengelig tilbud med hest. Som leder av klubben, Inger Marie Gjerde Fosse sier: ” Vi ønsker at hest skal være et tegn på sunnhet i kommunen. En kommune trenger mer enn fotball”.

 

 

X