Nyheter

Oppdaterte dressurprogrammer 2017 Publisert: 22.01.2017,  Sist endret: 22.01.2017

Fra 1. januar 2017 gjelder en rekke oppdaterte dressurprotokoller for FEI-stevner. Det gjelder alle FEIs standardprogrammer på GP- og Intermediaire-nivå, Prix St Georges og FEIs mesterskapsprogrammer for juniorer og ungryttere. Alle FEIs dressurprogrammer finner du her 

Endringene består i at overgangene mellom gangarter og tempi er tydeligere nevnt i de øvelsene der det er relevant. Det har ingen betydning for hvordan programmet skal ris, og nesten ingen betydning for bedømmingen. Noen steder må dommerne være observante på hvilken øvelse overgangene tilhører. Poenget er å vise tydeligere at overgangene er et viktig element i de aktuelle øvelsene.

I de norske protokollene gjør vi også noen mindre justeringer om idømming av feil (gjelder ikke feilridninger). Vi beholder den litt lempeligere bedømmingen av feilridninger i de høyeste klassene enn det FEI har lagt seg på. De oppdaterte programmene vil publiseres her så snart de er klare og gjelder i Norge fra 1. mars 2017. For dere som skal starte FEI-stevner før den tid, får dette ingen praktisk betydning.

X