Nyheter

Norges første, beste juniorrytter Publisert: 23.05.2015,  Sist endret: 23.05.2015

NM for seniorer ble arrangert for første gang i 1970, men forbundet følte dette kom litt for brått på juniorene og ventet med NM for denne aldersgruppen til 1971. Frem til 1971 lød reglene rundt begrepet junior slik at man ble ansett for å være junior fra man var 14 til man fylte 18.  I 1971 ble dette endret til at man var junior ut det året man fylte 18. Denne nedre grensen på 14 år gjaldt ikke i dressuren.

På nytt i Larvik

Igjen var det Larvik Rideklubb som fikk æren av å arrangere et mesterskap for første gang. At det skjedde her hadde også en dypere mening idet Larvik-gjengen lang tid tilbake hadde foreslått å opprette et slikt mesterskap. Som i 1970 ble mesterskapet arrangert over to omganger på én dag. Etter mesterskapet ytret flere ønske om å la det gå over to dager i stedet.

Arrangørklubbens Birgit Flesche var en forhåndsfavoritt etter en fersk andre plass individuelt i Nordisk i Finland. Men, under norgesmesterskapet stod denne unge rytteren langs banen med brukket ben som følge av en moped-ulykke.

Hege Thorson/Hrabia var ytterligere en sterk kandidat, men i mesterskapsklassen presterte de under pari. Samme skjedde med Finn Audun Dahl/Drabant. Rytterkontakts reporter Ewy Lindrup beskrev to deltagere slik: «Freidig og storthoppende San Michel med Sissel Tanberg i salen mangler nok ennu rutine, mens talentfulle Karen Hancke loset vanskelige Kid igjennom banen med et hårfint nedslag».

Så var det Odd Geir Nygaard fra Kristiansand. Han syntes å vokse med oppgaven. Konsentrasjon og god ridning – ifølge Lindrup – resulterte i klassens eneste feilfrie parcour og med det NM-tittelen.

Lindrup avsluttet sin artikkel med å rose Kristiansand Rideklubb for at de satset på sine unge talenter.  Sølvet gikk til Karen & Kid, mens Sissel Tanberg/San Michel – som også tok sølv i NM i dressur, tok bronsen.

X