Nyheter

JULEBREV fra kretsstyre-lederen Publisert: 20.12.2015,  Sist endret: 20.12.2015

JULEBREV fra kretsstyre-lederen

11063800_931587726897125_5082997526564575079_n
(Bilde: Styreleder Sissel Haugslien)

Det nærmer seg tida for oppsummering og tilbakeblikk på året som vi snart har lagt bak oss – og for planlegging av 2016 J

2015 har vært et år med god aktivitet i Troms Rytterkrets – både når det gjelder ”vanlig” stevneaktivitet, men også organisasjonsmessig.  Vi har fått vist fram hest og ryttersport gjennom litt uvanlige aktiviteter på uvanlige arenaer i forbindelse med NRYFs feiring av 100-års jubileet. Kretslederen er stolt av at Troms rytterkrets gjorde seg godt bemerket med et stort antall arrangementer i jubileumsdrakt; blant annet har mange klubber hatt ”ÅPEN STALL”, der lokalbefolkningen har vært invitert inn i stallen til hestestell, kos og ridning rundt omkring i hele fylket. Dette viste seg å være rekruttering på høyt nivå, og flere av klubbene ønsker å gjenta suksessen i egenregi som et årlig tilbud! I tillegg har vi hatt jubileumsstevne i Tromsø,  jubileumsoppvisninger og show og fått vist fram ryttersporten under Dronningetappen under Arctic Race of Norway på Finnsnes, der 350 millioner seere så oss på TV! I tillegg har mange klubber invitert til flotte, fargerike og fartsfylte juleshow!

 

FOKUS PÅ TEKNISK PERSONELL

I tillegg til de vanlige kretsstyre-sakene, har styret i Troms Rytterkrets i hht vedtatte strategiplan, hatt fokus på teknisk personell i 2015.  Alle klubbene i kretsen har vært kontaktet, og dermed har vi fått oppdatert sertifisert teknisk personell og avdekket klubbenes behov, med sikte på at hver region skal bli mest mulig selvforsynt, slik at vi kan holde kostnadene nede samtidig som kravene til sikkerhet og konkurransereglement blir ivaretatt på en god måte.

Ut fra dette arbeidet, arrangerer Troms rytterkrets teknisk personell-kurs i Tromsø i midten av februar 2016; steward og sprangdommeraspirant/sprangdommer I. Utdanningskontakt i kretsstyret, Stine Stangeland Haldorsen, har gjort en formidabel jobb og kan kontaktes i denne forbindelse!

 

RYTTERTING/UTVIKLINGSFORUM/KRETSLEDERSAMLING 2015

100-årsjubileumsåret ble historisk for Troms rytterkrets sitt vedkommende, da undertegnede ble valgt som varamedlem til forbundsstyret for 2 år under ryttertinget i mars. Det er første gang en representant fra Nord-Norge har plass i NRYFs sentralstyre, og det må bety at Troms rytterkrets har vært sett og hørt i NRYF de siste årene :-) NRYFs vedtatte Rytterpolitiske Dokument 2015-2019 har fokus på nye og bedre anlegg, og undertegnede har dette emneansvaret i sentralstyret. Forhåpentligvis klarer vi å gjøre veien fram til flere og bedre hestesportsanlegg enklere og mer forutsigbar for klubbene.

Utviklingsforum/kretsledersamlingen ble avholdt på tradisjonelt vis under Kingsland Oslo Horse Show på Fornebu i oktober. Grønt Kort-ansvarlig Ellen Sverdrup og undertegnede representerte.

Troms Rytterkrets´ungdomsrepresentant, Martine Olaisen, deltok på det sentrale Ungdomsforum på Lørenskog i november.

Undertegnede – med FS-styre-hatten på – deltok , og snakket Nord-Norges sak – under markeringen av NRYFs offisielle 100-årsjubileumsfeiring i Oslo Militære Samfunn og på tilstelning hos ordføreren i Oslo rådhus i desember.

 

Det årlige KRETSTINGET 2016

blir et 3-dagers arrangement på Nordnorsk Hestesenter i Målselv  26.-28-februar. Det blir et fullstappet og spennende program for både aktive ryttere, stevnefunksjonærer, teknisk personell, ungdomsrepresentanter og styremedlemmer, så her er det viktig å være til stede! Årets  viktigste arena, der ryttersport-familien i Troms kan møtes!

Blant annet kommer Lars Rasmussen med sin populære clinic for sprang- og dressurryttere på høyere nivå som også er åpent for tilhørere. NYFs generalsekretær Ellen K. Damhaug Scheel gjør oss den ære å være til stede hele helga! Det gleder vi oss til!

I tillegg til selve kretstinget, skal GK-ansvarlig i TRYK, Ellen Sverdrup, avholde  oppdateringskurs for Grønt Kort-kursholdere. Det blir ungdomsforum, oppdatering ift KR, felles middag lørdag kveld og utdeling av priser til ”Årets Ryttere”. Blant annet! Formell invitasjon med program sendes klubbene over nyttår.

 

HESTESPORT I MEDIA

Mitt inntrykk er at jubileumsåret 2015 har bidratt med større og bredere fokus på hestesporten i media. TV-medier og landsdekkende aviser har fått med seg at hestesporten har fordoblet antall medlemmer de siste 10 årene og at Norge er på full fart etter Europa, der hestesport er en mye større idrettsgren enn her hjemme.

Også lokalpressen ser ut til å vise mer interesse og lager spalteplass til arrangementene våre. Medieomtale er en viktig utfordring for oss,  og det er viktig å bidra og hjelpe med pressemeldinger, invitasjoner til media, bilder og de gode historiene.

Synliggjøring er stikkord for velvilje i idrettspolitiske organer, i kommuner og i sponsorvirksomhet fra næringslivet.  Rytterforbundet sentralt, kretsstyret, den lokale hestesportsklubb og den enkelte utøver er ansvarlig for å synliggjøre og omtale sporten på en positiv måte og forholde seg til levereglene i RASK:

Respekt – Ansvar-Sikkerhet – Kunnskap.

Det er mitt inntrykk av vi er blitt flinkere til å synliggjøre både idretten vår og stallen som miljøbærer i lokalsamfunnet, men vi kan bli enda bedre!

Jeg ser fram til et nytt, spennende og utfordrende år i 2016!

Takk for gode idrettslige prestasjoner, godt arrangerte stevner, hyggelig mottagelse i rideklubbene når jeg har vært på besøk og mange gode opplevelser i året som er gått!

Med ønske om ønsker ei god og fredelig julefeiring,

Sissel Haugslien

Styreleder Troms Rytterkrets

X