Nyheter

Hvem var Arne Kristensen? Publisert: 10.07.2015,  Sist endret: 30.06.2015

I 2015 har vi blant andre Trond Asmyr og Kjell Myhre. I 1915 hadde de Arne Kristensen (1893-1957). Kristensen tok militær utdannelse og ble major. Han red en del konkurranser i sine første løytnantsår, men gikk over til de såkalte «hjulrytteravdelingene» og deltok dermed ikke så mye mer i konkurranser. Derimot ble han en høyt anerkjent, internasjonal dressurdommer – blant annet.

Viktig for norsk ryttersport

Men likevel har Kristensen betydd mye for norsk ryttersport. Kristensen ble forbundssekretær i 1929 og var president i de vanskelige årene etter krigen, fra 1948 til 1957. I tiden etter andre første verdenskrig lå den norske sportsridningen og også forbundet nærmest med brukket rygg. I kun tre av landets rideklubber var det aktivitet. Det var stemning for nedleggelse av forbundet, også innad i forbundet selv. Men Kristensen var en av dem som ikke lot seg knekke av vanskelige tider. Med sitt positive vesen og med evnen til å skape samhold, bidro han sterkt til at både sporten og forbundet gikk videre. Han ble betegnet som en god festtaler, en person med et strålende humør – og en sjarmerende venn.

Som ung løytnant deltok Arne Kristiansen en del i konkurranser, men gikk etterhvert over til dommer- og instruktørgjerning.

Som ung løytnant deltok Arne Kristiansen en del i konkurranser, men gikk etterhvert over til dommer- og instruktørgjerning. Her rider han til stevne med hesten Cocotte.

Kristensen var også en mann med sterk kontakt med sporten bokstavelig talt. Han var leder for de norske rytterne ved deltagelse i Nordisk og var leder av adskillige stevner i Norge. Men kanskje mest av alt var han en anerkjent og dyktig dommer innen dressur. Han ble gitt ærefulle oppdrag som å dømme dressur under Nordisk og under OL. Han var dommer ved adskillige stevner i Norge, og han var også en populær instruktør.

Kanskje følgende sitat av en beskrivelse av hans person også sier noe hans anerkjente dommergjerning – han betegnes som en «dyktig diplomat som hadde spesielle evner til å glatte ut små stridigheter som lett kan oppstå i rytterkretser».

 

 (Kilde: DNOR Rytterkalender 1935-1980)

X