Nyheter

Historisk kjørekurs på Starum Publisert: 29.07.2015,  Sist endret: 29.07.2015

Skrevet av Nina Bakkelund

Wenche Johannesen klarte å overtale elite kuskene og trenere Tomas Eriksson og Christer Pålsson til å holde kjørekurs på Starum . Og for et kurs det ble! Med støtte fra GU-K og OARK fikk 21 kusker, med groomer, mulighet til å være med på kurs å lære av disse kunnskapsrike kuskene fra Sverige.  Kurset varte fra torsdag til søndag.

Foto: Nina Bakkelund

Foto: Nina Bakkelund

 

 

Deltakerne ble delt inn i grupper utfra nivå. Første dagen startet Tomas med en gruppe som hadde maratonteori, og Christer dressurkjøringsteori.  Her var det mye å lære for de fleste. Wenche Johannesen med Saturn og Nina Bakkelund med Kvikken var demo ekvipasjer i dressurteorien for Christer, så det ble vist ekvipasjer på ulike nivåer.  Teori delen ble dermed ikke bare å sitte i undervisningsrommet.

Etter lunsj fikk deltakerne selv kjøre dressur med instruksjon. Flere fikk noen aha opplevelser, og som Christer uttalte «Utrolig moro at 30 minutter undervisning kan gjøre slik forskjell». Så det virket som om også instruktørene syns dette var inspirerende og moro.

Fredag var det tid for maraton kjøring for en gruppe, og program kjøring i dressur for den andre gruppen. Deltakerne fikk veiledning, tips og gode råd for videre trening.

Lørdag byttet gruppene.  Tomas satt seg i kuskesetet på noen av hestene, og de fikk vist sin kapasitet for fullt! Veldig moro å se. En velt ble det også, men da fikk Tomas vist hvordan man reagerer i slike situasjoner og hva som må til av sikkerhets utstyr. Det gikk fint med både hest, vogn, utstyr og folk. Hesten kunne spennes for igjen, og fikk en god avslutning på opplevelsen uten noe dramatikk eller traume.

Foto: Wenche Johannesen

Tomas i kuskesetet på Kvikken – Tina B. Jensen er groom.

Siste dagen – i øsende regnvær (vi var ellers veldig heldige med været…) var det tid for presisjon. Det ble satt opp to baner, alle fikk god tid til å lære veier og to forsøk når de kjørte.

Så var det tid for samling, lunsj og oppsummering. En runde rundt bordet ga tilbakemelding om at alle hadde lært noe nytt og at det var et stort ønske om å gjenta tilsvarende kurs. Noe vi også håper å få til. Det er også nyttig og lærerikt å få sett kusker på eget nivå i aksjon under trening, noe man sjelden får mulighet til når det er stevne.

Må også nevne Aud og Terje som passet på at alle fikk utsøkt mat alle dagene. Trist å komme hjem og selv må ordne mat.

 

X