Grener

Voltige

voltige_piktogram

Tenk deg turn på et gulv. På høyt nivå er dette vanskelig. Tenk deg å gjøre de samme øvelsene på ryggen av en hest som galopperer i sirkel. Til musikk. Da har du voltige.
Les mer…

Vi bruker en tønne for å trene inn øvelsene før vi prøver dem på hesteryggen. Alle voltigører bruker tønna mye og den er et helt nødvendig treningsapparat for å mestre voltigeøvelsene. Her er tegninger som viser deg hvordan du kan bygge din egen voltigetønne.
BYGG DIN ..

Antidoping – webinar

Norges Rytterforbund og Antidoping Norge inviterer til webinar om antidoping for utøvere i alle grener som har som mål å starte NM i 2021 eller 2022. Utøvere under 18 år Les mer »

Har du som mål å ri Nordisk eller EM 2021?

Har du som mål å ri Nordisk eller EM 2021? Bli med på fysisk treningsøkt med bruk av egen kroppsvekt ledet av landslagsleder i sprang for ponni og children, Solveig Les mer »

Utsatt arrangørkonferanse – påmelding nå

Norges Rytterforbund inviterer til utsatt arrangørkonferanse  Dato: 16. januar 2021 Tid: kl. 10.00 – 11.30Sted: Digital konferanse (TEAMS) Påmelding:Link til påmelding (påmelding påkrevet) Arrangørkonferansen er tradisjonelt sett spesielt rettet mot Les mer »

Grenkonferanse Voltige 2021

GRENKONFERANSEN 2021   Sportsutvalget ønsker alle voltigeinteresserete velkommen til Grenkonferanse på Teams lørdag 16. januar 2021.   Program: Kl. 14.00 Velkommen Kl. 14.05 Grenkonferansen del 1  – Oppsummering av 2020 Les mer »

Ønsker du å sitte i sportsutvalget?

Nå kan du melde din interesse som sportsutvalgsmedlem. Sportsutvalgene er Norges Rytterforbunds faginstans i sportsfaglige spørsmål innenfor de respektive grener. Fristen for å melde interesse er 25.november. Merk at personer Les mer »

Søknad om Lands- og/eller Elite-stevner 2021

Det har  vært mye bra stevneaktivitet i år, til tross for en kort sesong og utfordringer i forbindelse med Covid-19. Vi vet ennå ikke hva 2021 bringer, men vi velger Les mer »

Reglementsendringer konkurransereglement for 2021

Høsten er tiden for gjennomgang av NRYFs konkurransereglement. Ryttere, trenere, arrangører, teknisk personell og andre som interesserer seg for ryttersporten, inviteres nå til å sende inn sine innspill/forslag ved å Les mer »

Krav til oppstalling ved L- og E-stevner er midlertidig opphevet

Krav til oppstalling ved stevner er gitt i KR I §§ 140.3, 193 og 194. For Norgesmesterskap, Innendørs Norgesmesterskap og Hallmesterskap er det krav om obligatorisk oppstalling. Begrunnelsen for dette Les mer »

NBCH og VM Voltige – Avlyst 2020

Det er nå bekreftet at dessverre både Nordisk Baltisk Mesterskap og Verdensmesterskapet i Voltige er avlyst 2020. 

Samling under Norwegian Horse festival

Har du som mål å komme på landslaget eller starte NM i 2020? Da bør du få med deg samlingen under Norwegian Horse Festival den 15.februar.

Ny påmeldingsfrist 5. januar – Kompetansehelgen 2020 Voltige

Målene er nedfelt i vårt Rytterpolitiske dokument (RPD) (langtidsplan) 2019 – 2023. Norges Rytterforbund inviterer nå til Kompetansehelg der både utøvere, trenere, foresatte, sportsutvalg, tekniske komiteer, kretsledere, Grønt kort nettverket, Les mer »

Kompetansehelgen 2020 Teknisk personell – Stewards

TID & STED: 11. – 12. januar 2020, Thon Hotel Arena, Lillestrøm Program  Det tas forbehold om evt endringer.  LØRDAG 11.01.  Fellesdel  10.00-13.00 Mot felles mål:  Rytterpolitisk dokument v/ NRYFs president Tore Sannum  • Bakgrunn og Les mer »

Terminlisten 2020

Terminlisten 2020 for Lands og Elitestevner i alle grener vil bli lagt ut på horsepro for første halvår. Halvveis i året skal NRYF over i nytt system og da vil Les mer »

Autorisasjonskort for teknisk personell

Mange har behov for nye kort for teknisk personell. Dere som ikke har – eller trenger nytt på grunn av endret autorisasjon eller har fått flere roller – kan bestille Les mer »

Stevnearrangører 2020

Norges Rytterforbund ber om at det nå søkes om stevner til 2020. Arrangør velger dato for sine stevner og sender inn sin søknad til guvoltige@hotmail.com slik at vi kan få Les mer »

Rytterforbundet søker en sportskoordinator

Norges Rytterforbund søker etter en ny sportskoordinator i et midlertidig engasjement, med ansvar for utvikling og drift i 6 av våre 9 grener. Engasjementet vil vare til 31.12.19, med muligheter Les mer »

Steward 2-kurs

24. – 25. august arrangers Steward 2 kurs på Ullevål Stadion. Kursholder er Maja Kjærnes og Baard Anders Lindvaag. Mer informasjon kommer. Søknad om deltagelse sendes til Maja på mail: Les mer »

Fagkonferansen 2018 invitasjon og påmelding

Det nærmer seg! Fagkonferansen 29.-30.september, vil foregå på Drammen Ridesenter og vi håper programmet frister mange til å delta.

NRYF Fagkonferanse 2018

Årets Fagkonferanse arrangeres på Drammen Ridesenter 29.-30. september. Vi har mye spennende på agendaen og det er gledelig at Jens Fredricson kommer. Fredricson er svensk A-trener, aktiv topprytter  i sprang, anerkjent Les mer »

Fagkonferanse for trenere og ridelærere 18.-19.november 2017

Årets Fagkonferanse for trenere og ridelærere blir arrangert på Drøbak Ridesenter 18.-19.november. Trener og coach Pether Markne, forsker Cecilia Lönnell, veterinær Svein Bakke, diplomtrener Stein Endresen, Norsk Hestesenter og sitsekspert Maria Terese Les mer »

Trener 1 Voltige pilotkurs

NRYF vil for første gang arrangere et trenerkurs for voltige med ønske om å styrke grenen, samt å utvikle gode trenere innenfor Norges Idrettsforbunds rammer. Vi vil i samarbeid med Grenutvalget Voltige Les mer »

NM voltige 2017

Søndre Nordstrand rideklubb i Oslo blir arrangør av NM voltige 9. og 10.september 2017. Kvalifiseringskrav for NM finnes på grensiden. Vi håper på mange deltagere og godt vær.

Samling uten hest 2017 – presentasjoner

Her finner dere presentasjoner etter Samling uten hest. Hans Bauer finner du her. Ann Cathrin Lübbe finner du her. Elling Finnanger finner du her. -kommer

Endringer i KR – Sikkerhet i fokus

Norge er blant annet det første landet i Europa som innfører sikkerhetshjelm så bredt. De viktigste endringene i konkurransereglementet kan dere lese om her.

Trenerseminar i februar på AEG

Norges Rytterforbund inviterer til seminar for trenere. Temaet er  idrettspsykologi og prestasjonspsykologi, pedagogikk og barneidrett. Viktige temaer for trenere på alle nivået. Invitasjon og påmelding kan du se her: Trenerseminar AEG 2017.

Grenutvalg voltige inviterer til dommerkurs i Rogaland

Dommerkurs er en del av voltigetrenerutdanningen i Norge. Målgruppen for kurset er voltigetrenere, tidligere dommere og andre som har kunnskap og interesse for voltige og som kan tenke seg å Les mer »

Søkemotor teknisk personell

Det har dessverre skjedd en feil under NIFs oppdateringer og søkemotoren fungerer derfor ikke optimalt for tiden. Vi håper feilen blir rettet fort.  

Grenfagkonferanse i voltige i Oslo lørdag 28.januar

Grenutvalget i voltige inviterer til grenfagkonferanse lørdag 28.1.2017 kl 13.00 Sted: Søndre Nordstrand ridesenter – 2.et i det nye ridehuset Adresse Klemetsrudvn 50, Oslo Adkomst kollektivtransport T-bane, linje 3 til Les mer »

Samling uten hest 7-8.januar

Ønsker du å satse? Da er denne samlingen viktig for deg! Hold av dato 7-8.januar da er det samling uten hest på Norges Idrettshøyskole (Sognsvann). Samlingen er åpen for alle Les mer »

Voltigeleir i Norge juli 2016

Voltige-leir Stall Friheten Sommer 2016 Stall Friheten inviterer til voltigeleir 18.-22.juli. Det blir mulighet for deltagelse fra nybegynnere til øvede voltigører. Også mulighet for opplæring av hest.

Invitasjon til breddetrening i Oslo 15. og 16. april

Dette er et åpent tilbud til alle interesserte uavhengig av nivå. Trenere denne gang blir Emilie Meyer Christensen, Elisabeth Walløe og Lilly Weldingh. Alle er tidligere voltigører som  har deltatt Les mer »

Clinic med Paul Fielder

NRYF holder clinic rettet mot treningsmetoder, coaching og trening av dressurhest med Paul Fielder FBHS i Drøbak 13.mars. Fielder har mange år bak seg som trener på høyt nivå og har mange fremgangsrike elver. I tillegg Les mer »

Hingstemerke

Ifølge KR I § 115.3, gjeldende fra 1. mars, skal hingster være tydelig merket med oransje hingstemerke. Disse er dessverre ikke tilgjengelig i Idrettsbutikken ennå.  De gamle, hvite merkene kan Les mer »

Reglement 2016

Fra 1. mars gjelder de nye reglementene her. Det er noen endringer i både KR I og i alle grenreglementene. Det er derfor viktig for både ryttere, trenere, arrangører og Les mer »

Grenutvalg voltige inviterer til dommerkurs i Oslo

Dommerkurs er en del av voltigetrenerutdanningen i Norge. Målgruppen for kurset er voltigetrenere, tidligere dommere og andre som har kunnskap og interesse for voltige og som kan tenke seg å Les mer »

Grenutvalgsmedlemmer

Har du selv lyst, eller kjenner du noen som har lyst til å være med å bidra i grenutvalgene våre? Ta kontakt med oss på elin@rytter.no hvis du har innspill Les mer »

Grenkonferanse i voltige 6.februar

Velkommen til grenfagkonferansen for voltige lørdag 6.februar 2016 kl 12 – 16 Sted: Orestadhuset, Røysvegen 11, 4355 Kvernaland Konferansen er gratis og er åpen for alle interesserte.… Påmelding til guvoltige@hotmail.com Les mer »

Breddetrening Rogaland 5.-7.februar 2015

Tilbudet er åpent for alle nivåer. Trenere blir Emilie Meyer Christensen og Lilly Weldingh. Emilie er utdannet turntrener, voltigetrener og voltigedommer. Hun har deltatt i internasjonale konkurranser, EM og VM. Les mer »

Stevnearrangørkurs Rogaland 7.februar

Sted: Orestadhuset, Kvernaland Tid 7.2. kl 12-15 Dette er et kurs i hvordan man arrangerer voltigestevner. Det tar for seg alt fra planleggingsfasen, hva som kreves av stevnearenaen, hva som Les mer »

Samling uten hest 2016

Etter samling uten hest så finner dere treningsprogram og forelesning fra Marius Dammyr her. Foredraget om Foreldrevettregler v/ Mari Bjone (rådgiver Norges idrettsforbund) finner dere her (pdf)

Rytterlisens 2016

Vi har i dag sendt ut rytterlisens for 2016 på mail. Det er mange som ikke har oppgitt riktig mailadresse. Rytterlisensen kan også betales i minidrett.no. Viser til utsendte mail Les mer »

Endringer i Hpnett/hestepass

Hvis det er oppdateringer i hestepasset som kan ha noe å si for konkurranse databasen for eksempel Hingst som er blitt vallak, ponnimåling, chipnummer som oppdateres fra en veterinær Send Les mer »

Breddetrening

Grenutvalg voltige inviterer til breddetrening i Oslo 19-20.september. Dette er et åpent tilbud til alle interesserte uavhengig av nivå. Trenere denne gang blir Emilie Meyer Christensen og Lilly Weldingh. Emilie Les mer »

Longeringskurs

Grenutvalg voltige inviterer til longeringskurs over to dager. Tid: 17.-18. oktober Sted: Oslo Adresse: Søndre Nordstrand ridesenter, Klemetsrudveien 50 (med forbehold om at ridehallen er ferdig. Det kan bli bytte Les mer »

ØNSKER DU Å BLI EN DEL AV NRYFs TALENTSATSING?

Er du ambisiøs og ønsker å nå et høyt nivå i din gren?  Da kan NRYFs talentsatsingsprogram være et middel på veien for deg. Målet med satsingen er at våre Les mer »

Nytt generelt reglement

Nytt KR I – Generelt reglement med gyldighet fra 2. mars 2015 er nå lagt ut. I den rene utgaven er avsnitt med endringer markert med strek i margen. I Les mer »

Trenerseminar på AEG

Norges Rytterforbund har vært så heldige å få flere kjente ryttere, samt veterinær og forsker Maria Terese Engell til å holde seminar om viktigheten av en god sits, en sterk Les mer »

Oppdatert karenstidsliste

Det foreligger nå en oppdatert karenstidsliste fra Det Norske Travselskap (DNT), denne listen er gyldig fra 01.01.2015. Vi henstiller alle trenere, aktive, foreldre og foresatte om å sette seg inn Les mer »

Invitasjon til 2-dagers longeringskurs

Grenutvalget i voltige inviterer til longeringskurs 21.-22.februar. Kurset holdes hos Sandnes og Jæren rideklubb. Kursholder er Linda Jenvall fra Uppsala voltige. Linda har lang erfaring som longør både nasjonalt og Les mer »

Invitasjon til dommeraspirantkurs i voltige Norske deltagere er velkommen til grunnkurs for voltigedommere i Malmø 21.-22.mars. Kursholdere er Anna Andersson og Kim Nordin. Kursavgift og reise kan søkes refundert av Les mer »

Nyhetsarkiv
X