Grener

Kjøring

I kjøresporten er tradisjonene bevart, samtidig som grenen også byr på fart og spenning. Les mer…

Antidoping – webinar

Norges Rytterforbund og Antidoping Norge inviterer til webinar om antidoping for utøvere i alle grener som har som mål å starte NM i 2021 eller 2022. Utøvere under 18 år Les mer »

Har du som mål å ri Nordisk eller EM 2021?

Har du som mål å ri Nordisk eller EM 2021? Bli med på fysisk treningsøkt med bruk av egen kroppsvekt ledet av landslagsleder i sprang for ponni og children, Solveig Les mer »

FOTO: Ada Vrolijk

Samling for Unge kusker 6.-7. Mars

FOTO: Ada Vrolijk Helgen 6.-7. Mars arrangeres det samling for unge kusker med instruktør Maria Henriksson på Stall Aalerud.  Det presiseres at alle kusker i aldersgruppen 8-21 år er velkomne Les mer »

Utsatt arrangørkonferanse – påmelding nå

Norges Rytterforbund inviterer til utsatt arrangørkonferanse  Dato: 16. januar 2021 Tid: kl. 10.00 – 11.30Sted: Digital konferanse (TEAMS) Påmelding:Link til påmelding (påmelding påkrevet) Arrangørkonferansen er tradisjonelt sett spesielt rettet mot Les mer »

PÅMELDING Grenkonferanse Kjøring 2021

Sportsutvalget Kjøring inviterer til Grenkonferanse 30. Januar kl. 10.00  FOREGÅR PÅ MICROSOFT TEAMS Program:  Klokkeslett Agenda 10.00 Velkommen v. SU-K og Sportskoordinator Kjøring. Informasjon om gjennomføring 10.05 Presentere Sportsutvalget Kjøring, Les mer »

Nominer din favoritt til 2020 hederspris!

Sportsutvalget Kjøring ønsker innspill på ekvipasjer, hester og kusker som fortjener Kjøring sine hederspriser for 2020! NOMINER HER!

Nye medlemmer Teknisk komite kjøring (TKK)

Sportsutvalget kjøring har tatt inn tre nye medlemmer i Teknisk komite kjøring (TKK). De utvalgte er Jeanette Lund Støen  som er kjøredommer aspirant.  Nils Kristian Brunvoll, kjøre banebygger 1 og Les mer »

Ønsker du å sitte i sportsutvalget?

Nå kan du melde din interesse som sportsutvalgsmedlem. Sportsutvalgene er Norges Rytterforbunds faginstans i sportsfaglige spørsmål innenfor de respektive grener. Fristen for å melde interesse er 25.november. Merk at personer Les mer »

Arrangørkonferansen 2020 UTSETTES

(13.11.20) Norges Rytterforbund inviterer til arrangørkonferanse for grenene sprang, dressur, feltritt og kjøring. Tid: 16. januar 2021 fra kl. 10.00Sted: Avhenger av smittesituasjonen PÅMELDING: Påmeldingsskjema kommer medio desember

Hold av datoen 30.-31. Januar

Helgen 30.-31. januar 2021 planlegger Sportsutvalget kjøring å holde en grenkonferanse i den grad restriksjoner og retningslinjer fra Regjeringen tillater en samling.  Mer informasjon og agenda kommer. 

Er du arrangør av Norgesmesterskapet 2021?

Sportsutvalget i Kjøring søker nå arrangør til Norgesmesterskapet i 2021? Brenner din klubb for å arrangere et oppgjør om pokalen og medaljene med spenning fra start til slutt?  Søknadsfrist er 15. Les mer »

AVLYST – Invitasjon til Workshop for Teknisk Personell Kjøring i Lillestrøm

Teknisk komite kjøring og sportsutvalget kjøring inviterer til Workshop for teknisk personell i kjøring helgen 7- 8 november 2020.Kurset vil være kompetansegivende for opprettholdelse av autorisasjon. Agenda: Kommer Tidspunkt: Lørdag Les mer »

Søknad om Lands- og/eller Elite-stevner 2021

Det har  vært mye bra stevneaktivitet i år, til tross for en kort sesong og utfordringer i forbindelse med Covid-19. Vi vet ennå ikke hva 2021 bringer, men vi velger Les mer »

Reglementsendringer konkurransereglement for 2021

Høsten er tiden for gjennomgang av NRYFs konkurransereglement. Ryttere, trenere, arrangører, teknisk personell og andre som interesserer seg for ryttersporten, inviteres nå til å sende inn sine innspill/forslag ved å Les mer »

Nye kriterier for landslag og satsingsgrupper i Kjøring

Landslaget i kjøring Landslagsleder og SU-K kommer til å offentliggjøre foreløpige landslag og satsningsgrupper for 2021 i løpet av oktober/november, samtidig med at sportsplanen for 2021 blir offentliggjort. Sportsplanen for Les mer »

Ny landslagsleder i Kjøring

Det er med stor glede vi kan dele at det i forrige uke ble inngått en avtale mellom Norges Rytterforbund og Linn Støkken Nielsen vedrørende rollen som landslagsleder for Senior Les mer »

Teknisk Komité Kjøring søker nye medlemmer!

Teknisk komité kjøring søker nye medlemmer som skal inngå i dagens team. Vi trenger nye medlemmer med oppstart i januar 2021. Frist for å melde interesse er 16 oktober. Teknisk Les mer »

REVIDERT – Smittevernplan og Egenerklæringsskjema Kjørestevner!

Under ligger smittevernplan og egenerklæringsskjema som skal ligge ved en hver stevneinvitasjon for godkjenning av kjørestevner.  Lykke til med arrangementer!  Smittevernplan Kjørestevner  – REVIDERT 30.07 Egenerklæringsskjema pr. 19.06.2020 I tillegg Les mer »

Sportsutvalget Kjøring

(19/06/20) På grunn av at leder i sportsutvalget har valgt å trekke seg er det blitt en intern rokering av ny fungerende leder. Elin Hilling vil sitte som fungerende leder Les mer »

Klarsignal for kjørestevner

Norges Rytterforbund åpner opp for kjørestevner fra og med 15. juni.  Sportsutvalget kjøring vil komme med utvidet smittevernplan og egenerklæringsskjema som må foreligge ved enhver invitasjon og søknad om kjørestevner Les mer »

Arrangør NM Kjøring 2020!

Det er nå klart at NM Kjøring 2020 arrangeres av Sylling Rideklubb den 11.-13. september på Starum. Merk at datoen er flyttet! 

Krav til oppstalling ved L- og E-stevner er midlertidig opphevet

Krav til oppstalling ved stevner er gitt i KR I §§ 140.3, 193 og 194. For Norgesmesterskap, Innendørs Norgesmesterskap og Hallmesterskap er det krav om obligatorisk oppstalling. Begrunnelsen for dette Les mer »

Fotograf: Lise Hatlevik.

Er du årets arrangør av NM Kjøring?

Sportsutvalget Kjøring søker nå arrangør til NM Kjøring. Helgen er i utgangspunktet satt i terminlisten, men det søkes etter arrangør etter følgende prioriteringer:  Samme dato – 28.-30.8.2020 Samme landsdel Senere Les mer »

AVKLARING Kjørestevner

Det er de siste dagene kommet flere spørsmål knyttet til avvikling av kjørestevner.  Avvikling av kjørestevner og problemstillingen med 1 meters avstand til groom er drøftet opp mot NIF’s retningslinjer. Les mer »

Endringer for NM-kvalifisering og autorisasjon teknisk personell 2020

Korona-pandemien med avlyste stevner og usikkerhet rundt når stevnene kan gå i gang igjen har nødvendiggjort endrede krav både i forhold til NM-kvalifiseringer og i forhold til autorisasjoner for teknisk Les mer »

Avlyste stevner i Europa

For å stanse spredning av virus Covid – 19 er følgende stevner avlyst i Europa foreløpig:  Exloo (NED): (26/03/2020 – 29/03/2020) Kladruby nad Labem (CZE):  (16/04/2020 – 19/04/2020) Kronenberg (NED): Les mer »

FEI ponnimåling Bjerke Dyrehospital 7-8.mars 2020

7-8.mars er det satt opp FEI ponnimåling på Bjerke Dyrehospital som holder til ved Bjerke Travbane i Oslo. De som ønsker å melde seg på gjør det via deltager.no her. Les mer »

Foto: Rebecca Mender

Internasjonal start 2020

Den internasjonale kjøresesongen er straks i gang for våre norske kusker. Ber om at all interesse til stevner skjer på mail til martine@rytter.no. Her må det opplyses om: Navn på kusk Fullt Les mer »

Felles Carnet Kjøring

Alle som er interessert i å være med på fellescarnet må sende inn følgende: Navn på seg selv Tlf. nr.  Faktura adresse Navn på hesten Verdi på hesten Verdi på Les mer »

Informasjon vedr. miniklasse kjøring

Ved sist møte med sportsutvalget er det bestemt at fra 2020 vil det ikke gis ut pengepremier til vinner av Miniklasse cupen ved grenkonferansen. 

Medaljer til Kretsmesterskap

Til informasjon ligger det medaljer til kretsmesterskap tilgjengelig i idrettsbutikken.  For kjøring er det 26 medaljer tilgjengelig for kjøp. 

UNGKUSKSAMLING MED MARIA HENRIKSSON

UNGKUSKSAMLING MED MARIA HENRIKSSON 7.-8.mars 2020Stall AalerudSankt Mikaelsveg 2832324 Vang på Hedmark Målgruppe: Ungdomskusker, 8-21 år, som har som mål å starte stevner nasjonalt og/eller internasjonalt i 2020. Program Lørdag:10:00 Les mer »

Terminliste Kjøring 2020

Terminlisten for Kjøring 2020 finner du herDownload

Priser grenkonferansen 2020

Under kompetansehelgen til Norges Rytterforbundet den foregående helgen ble det arrangert prisutdeling etter nominasjon og poengfordeling. Disse prisene ble delt ut av Sportsutvalget: Årets klubb: Stord Hestesportslag for gjennomføring av Les mer »

VM HEST ENSPENT PAU 2020

Etter kontakt med arrangør av verdensmesterskapet i kjøring informeres det om at datoene for mesterskapet er følgende 20. oktober – 25. oktober. Det vil i mesterskapet først kjøres dressur, presisjon Les mer »

Agenda Kompetansehelgen Kjøring 2020

Fredag 10. januar 2020 kl. 18.00 – 21.00 Oppmøte Meet Ullevål – Losje RosenborgKlikk på linken under for veibeskrivelse https://www.meet-ullevaal.no/veibeskrivelse/ Konferanse for teknisk personell: Utdanning Behov for utdanning Reglement Lørdag Les mer »

Samling under Norwegian Horse festival

Har du som mål å komme på landslaget eller starte NM i 2020? Da bør du få med deg samlingen under Norwegian Horse Festival den 15.februar.

Kompetansehelgen 2020 Kjøring – Ny påmeldingsfrist: 5. januar

Målene er nedfelt i vårt Rytterpolitiske dokument (RPD) (langtidsplan) 2019 – 2023. Norges Rytterforbund inviterer nå til Kompetansehelg der både utøvere, trenere, foresatte, sportsutvalg, tekniske komiteer, kretsledere, Grønt kort nettverket, Les mer »

Kompetansehelgen 2020 Teknisk personell – Stewards

TID & STED: 11. – 12. januar 2020, Thon Hotel Arena, Lillestrøm Program  Det tas forbehold om evt endringer.  LØRDAG 11.01.  Fellesdel  10.00-13.00 Mot felles mål:  Rytterpolitisk dokument v/ NRYFs president Tore Sannum  • Bakgrunn og Les mer »

Kompetansehelgen 2020 Teknisk Personell – Kjøring

TID & STED: 10. – 12. januar 2020 Meet Ullevål Stadion, Oslo (10.01.) Program  Det tas forbehold om evt endringer.  FREDAG 10.01. 18.00 – 21.00    Konferansen for teknisk personell OVERNATTING på Thon Hotell, Les mer »

Terminlisten 2020

Terminlisten 2020 for Lands og Elitestevner i alle grener vil bli lagt ut på horsepro for første halvår. Halvveis i året skal NRYF over i nytt system og da vil Les mer »

Autorisasjonskort for teknisk personell

Mange har behov for nye kort for teknisk personell. Dere som ikke har – eller trenger nytt på grunn av endret autorisasjon eller har fått flere roller – kan bestille Les mer »

Fagkonferansen 2019 – hestekunnskap på sitt beste! Pether Markne kommer, gjør du?

Pether Markne kommer søndag og skal holde en flott clinic med sprangryttere søndag. Vi utsetter påmeldingsfristen til fredag 06.09 kl.12 – og håper flere vil ta turen! Siste sjanse å Les mer »

Ponnimåling under FEI Driving World Championships for Ponnier i Kisbér-Ászár

Under FEI Driving World Championships for Ponnier i Kisbér-Ászár 25-29.september vil det være ponnimåling. Nryf har fått følgende beskjed fra arrangøren, ta kontakt med heidi@rytter.no for spørsmål. Dear chef d’equipe, Dear Les mer »

Rytterforbundet søker en sportskoordinator

Norges Rytterforbund søker etter en ny sportskoordinator i et midlertidig engasjement, med ansvar for utvikling og drift i 6 av våre 9 grener. Engasjementet vil vare til 31.12.19, med muligheter Les mer »

Steward 2-kurs

24. – 25. august arrangers Steward 2 kurs på Ullevål Stadion. Kursholder er Maja Kjærnes og Baard Anders Lindvaag. Mer informasjon kommer. Søknad om deltagelse sendes til Maja på mail: Les mer »

NB, nasjonale klasser på Bjerke!

Horsepro er ikke oppdatert med korrekte dressurprogram, så klasseteksten er misvisende! Riktig dressurprogram står på linje 2 i klasselisten. Dvs: klasse 3: Lett klasse nr.2 2018 Klasse 5: Middels B. Les mer »

Unghest VM kjøring, Ungarn 4.-8. september

Da har invitasjonen til Unghest VM i kjøring kommet. Den finnes her. Norge har mulighet til å sende 10 ekvipasjer i hver alderskategori. Fristen for nominated er 5. august, interesse Les mer »

Uttak NBC kjøring

Vi gratulerer disse kuskene med uttak til NBC kjøring på Bjerke: Senior H1 Wenche Johannesen – Enkildegård Saturn/Ekeberg Rideklubb Øivind Mikkelsen – Cartoon Hedegaard/Nome Rideklubb Camilla Johnsrud – Tasso Hedegaard/Jarlsberg Les mer »

Unik mulighet til å teste dressurbanen som skal brukes under Nordisk

Søndag 23.06 fra kl 10.00 er det en unik mulighet til å prøve dressurbanen som skal brukes på Bjerke under Nordisk Mesterskap Du vil få en bedømmelse av FEI dommer Les mer »

Kvalifisering til NBC kjøring på Bjerke

Kravene for deltagelse i nordisk mesterskap 2019 er de samme kravene som FEI setter, altså gjennomført med godkjent resultat 3 nasjonale stevner. Har en ekvipasje blitt godkjent i vanskelig klasse, Les mer »

Vedrørende FEI-klasser, FEI-pass og rytterlisens

For FEI-stevner arrangert i Norge, trenger man som norskregistrert kusk med norskregistrert hest kun registrering i FEI, ikke FEI-pass,  på 1-2* stevner. (Med unntak av start i amatørklasser, noe som Les mer »

FEI-vaksinering

Her er gjeldende regler pr d.d for FEI-vaksinering (Husk likevel at det er kuskens ansvar å følge med på oppdatering i reglementene, både innenlands og utenlands)

Kvalifiseringskrav unge kusker 2019

Etter innspill på grenkonferansen har grenutvalget landet på følgende kvalifiseringskrav for unge kusker til Norgesmesterskap og Nordisk mesterskap 2019: Children godkjent DMP lett klasse Junior godkjent DMP lett klasse Young Les mer »

Informasjon til FEI-deltakere på Dorthealyst i mai

Dere som skal starte i Danmark på Lysten på FEI stevnet (CAI): Husk: Dere må ha FEI pass på hesten. Følg med på at 4 års perioden (klistremerke) ikke har Les mer »

Felles carnet til kjøring

Det nærmer seg stevnesesong og carneene må lages. Wenche Johannesen har fått i oppdrag og lage og koordinere carneene (hvem som skal være på hvilke).FRIST 15 MARS! Opplysninger som trengers: Les mer »

Grenkonferanse 2019

En flott gjeng var samlet for to dager med grenkonferanse i idrettens lokaler på Ullevål. Mye engasjement og spennende tema. Referat finner du her: https://www.rytter.no/wp-content/uploads/referat-grenkonferansen-2019.pdf

Prisvinnere på årets kjørekonferanse

På kjørekonferansen 26.-27. januar ble det delt ut kjøresportens priser. Vinnere er: Championat vinner 2018 Wenche Johannesen Norgescup vinnere: Ponni: Hanne Brunvoll Hest: Natalie Skorve Flerspent ponni/hest: Berit Morstad Klubb: Les mer »

Grenkonferanse kjøring 26. og 27. januar

Velkommen til grenkonferanse i kjøring på Idrettens hus, Ullevål stadion lørdag 26. og søndag 27. januar. Program Lørdag (start kl 10:00) Økonomi. Teknisk personell Foredrag av Heidi Jannicke Andersen som Les mer »

Steward II kurs

NRYF inviterer til stewardkurs nivå 2 på forbundets lokaler i Oslo den 02.-03.februar. Påmeldingsfristen er 10.januar. Du kan melde din interesse for å gå kurset ved å bruke svarslippen nedenfor. Les mer »

Ungkusksamling med Maria Henriksson 12.-13. januar

12.-13. januar blir det ungkusksamling på Aalerud på Hamar. Det er mulig å være med både med og uten hest. Lørdag: 12:00 Lunsj og informasjonsmøte Presentasjon av deltagere EM og Nordisk, Les mer »

Husk nominasjonene til kjørekonferansen

Da er det nok en gang tid for en av årets hyggeligste gjøremål; nominer din favoritt innen kjøresporten til en av disse kategoriene: Årets klubb –  klubben som har utpekt seg Les mer »

Kjørekonferanse

Kjørekonferansen vil gå av stablen 26.-27. januar 2019 i kantinen til Norges Rytterforbund. Nærmere program vil komme. Hold av datoen og kom til faglig og sosial påfyll.

Ungkusksamling på Ekeberg 22. november

Ungkusksamling for Maria Henriksson i Oslo Idrettskrets sine lokaler på Ekeberg. Samlingen begynner kl. 17:00. Innhold: Presentasjon av deltagere EM og Nordisk, planlegging og veien dit Treninger og samlinger – behov Les mer »

Fagkonferansen 2018 invitasjon og påmelding

Det nærmer seg! Fagkonferansen 29.-30.september, vil foregå på Drammen Ridesenter og vi håper programmet frister mange til å delta.

VM kjøring Kronenberg

Vi gratulerer Eivind Davik – Amigo Waleur (Nordvest Hestesportklubb), Wenche Johannesen –  Enkildegårds Rts Saturn (Ekeberg Rideklubb), Camilla Johnsrud – Tasso Hedegaard (Jarlsberg og Melsom Rideklubb) og Øivind Mikkelsen – Cartoon Les mer »

NRYF Fagkonferanse 2018

Årets Fagkonferanse arrangeres på Drammen Ridesenter 29.-30. september. Vi har mye spennende på agendaen og det er gledelig at Jens Fredricson kommer. Fredricson er svensk A-trener, aktiv topprytter  i sprang, anerkjent Les mer »

Foto: Roger Svalsrød

Satsning på unge kusker

Grenutvalget kjøring starter satsning rettet mot unge kusker. Er du mellom 8 og 21 år er du hjertelig velkommen til å melde din interesse til Maria Henriksson. Hun er leder Les mer »

Endringer i klasseoppsettet

I år vil det bli en forandring på klasseoppsettet. LC, LB og LA utgår og blir erstattet med Utdanningsklasse som vil være på et LC nivå. Lett klasse som vil Les mer »

Banebygger på kjørestevne

I noen år har det blitt praktisert at banebygger ikke starter selv på kjørestevner som banebyggeren selv har bygget. For å styrke rekrutteringen av banebyggere og utnytte at startene ofte Les mer »

Fagkonferanse for trenere og ridelærere 18.-19.november 2017

Årets Fagkonferanse for trenere og ridelærere blir arrangert på Drøbak Ridesenter 18.-19.november. Trener og coach Pether Markne, forsker Cecilia Lönnell, veterinær Svein Bakke, diplomtrener Stein Endresen, Norsk Hestesenter og sitsekspert Maria Terese Les mer »

Fagkonferansen for trenere og ridelærere 2017

Fagkonferansen for trenere og ridelærer 2017 vil i år være på Drøbak Ridesenter 18-19.november. Invitasjon og program kommer i uke 41. Hold av helgen, vi har i år som i Les mer »

Kurs for tekniskpersonell kjøring på Starum

Kjøredommere (aspiranter og oppgradering til 1ere) Banebyggere (aspiranter og oppgradering til 1ere) Kjøredressurdommer (aspiranter og oppgradering til 1ere) Kjøredommerkurs begynner torsdag 20. juli med teori, avsluttes søndag med prøve. Pris Les mer »

Uttak NBC kjøring Sipoo 2017

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttak til Nordisk Baltisk mesterskap i kjøring 2017 i Sipoo, Finland: Enspent hest: Eivind Davik – Amigo Waleur, Nordvest Hestersportklubb Wenche Johannesen – Engkildegaards Saurn, Les mer »

Nordisk kjøring Finland

Det vil være mulig å melde  flere enn bare laget i de internasjonale klassene i Nordisk. Alle bes melde interesse på mail til wenche@rytter.no og lene@alnaridesenter.no . Vi vil ta Les mer »

Samling uten hest 2017 – presentasjoner

Her finner dere presentasjoner etter Samling uten hest. Hans Bauer finner du her. Ann Cathrin Lübbe finner du her. Elling Finnanger finner du her. -kommer

Endringer i KR – Sikkerhet i fokus

Norge er blant annet det første landet i Europa som innfører sikkerhetshjelm så bredt. De viktigste endringene i konkurransereglementet kan dere lese om her.

Trener 1 Kjøring 2017 – påmelding frem til 27.feb.

Norges Rytterforbund inviterer til Trener 1 Kjøring 2017 i samarbeid med Grenutvalget i kjøring.

Trenerseminar i februar på AEG

Norges Rytterforbund inviterer til seminar for trenere. Temaet er  idrettspsykologi og prestasjonspsykologi, pedagogikk og barneidrett. Viktige temaer for trenere på alle nivået. Invitasjon og påmelding kan du se her: Trenerseminar AEG 2017.

Grenkonferanse kjøring 18. og 19. februar

Lørdag 18. og søndag 19. februar blir det grenkonferanse på Ullevål Stadion . Programmet er som følger: Lørdag 11:00-16:00 Nordisk 2017 og 2019 Carnet Kutyme i utlandet Fadderordning Stevnearrangering Terminlister Les mer »

Søkemotor teknisk personell

Det har dessverre skjedd en feil under NIFs oppdateringer og søkemotoren fungerer derfor ikke optimalt for tiden. Vi håper feilen blir rettet fort.  

NM kjøring 2017

NM kjøring blir i Surnadal, Trollheimen ride og kjørelag 8.-10. september 2017. Invitasjon kommer senere.

Grenfagskonferanse kjøring 18.-19. februar

Grenfagskonferansen er i år i kantinen til NRYF på Ullevaal stadion. Program vil komme når det nærmer seg, men vi regner med at konferansen vil vare fra kl 10 -lunsj Les mer »

Samling for Teknisk Personell

Samlingen starter kl 10.00 – Alna Ridesenter, Alnaparkveien 13 – 1081 Oslo

Samling uten hest 7-8.januar

Ønsker du å satse? Da er denne samlingen viktig for deg! Hold av dato 7-8.januar da er det samling uten hest på Norges Idrettshøyskole (Sognsvann). Samlingen er åpen for alle Les mer »

Samling for ungekusker høst

Ny samling for ungkuskene våre. Klikk på bildet for å forstørre:

Mentaltrening – foredrag ved Marius Dammyr

25.juni kl. 16.00-18.00, Eikenga 4, Oslo Guk inviterer til foredrag om mentaltrening siden vi opplever at mange ønsker mer kunnskap om dette for å oppnå bedre resultater på stevne. Foredragsholder Les mer »

GUK inviterer til Banebyggerkurs BBA og BB1

11-12 juni 2016 på NHS Starum Dette er et kurs for nye banebyggere, oppgradering til BB1, praksis og oppfriskning. Kursholder er Geir Nybråten. GUK holder kursholder, men du må selv Les mer »

Ungkusksamling juli 2016

Grenutvalget kjøring inviterer til ny ungkusksamlingen, denne gangen for de som bor litt lenger nord i Norge 09.-10.juli 2016 på Stall Volhaugen rett nord for Trondheim. Klikk på bildet for Les mer »

NM opp til VB klasse i 2017

Det er nå bestemt av NM kjøring i 2017 vil gå i VB klasse.  Vi håper at så mange som mulig av arrangørene setter opp VB-klasse der det er mulig, Les mer »

Viktig info til alle som skal starte internasjonalt

FEI har begynt å kreve at vi legger inn kopi av nasjonalt pass i tillegg til kopi av forsiden og eiersiden av FEI passene for å kunne melde i FEI Les mer »

Ungkusk- og flerspentsamling

Invitasjon til unge kusker og par/firspann:

Oppdatert miniklasseprotokoll

Til utøvere, arrangører og dommere; Miniklassedressurprotokollen er oppdatert til 2016 versjon, fritt skritt er bl.a. fjernet og bedømningsskjema er lagt inn for presisjon og maraton i samme dokument. Dette skjemaet Les mer »

Carnet 2016

Minner om at dere som har tenkt å starte i utlandet i år (gjelder også landsstevner) kan være med på GUKs carnet. Det blir laget hvert øyeblikk – og vi Les mer »

Hingstemerke

Ifølge KR I § 115.3, gjeldende fra 1. mars, skal hingster være tydelig merket med oransje hingstemerke. Disse er dessverre ikke tilgjengelig i Idrettsbutikken ennå.  De gamle, hvite merkene kan Les mer »

Reglement 2016

Fra 1. mars gjelder de nye reglementene her. Det er noen endringer i både KR I og i alle grenreglementene. Det er derfor viktig for både ryttere, trenere, arrangører og Les mer »

Referat grenkonferansen kjøring 2016

Dato og klokkeslett: 24.februar 2016 kl 12.00 Sted: Tønsberg, Konferanserom Ørnene Oslofjord konferansesenter Tilstede: 30 stk møtt   Generalsekretær Ellen Karoline Damhaug Scheel fra Norges rytterforbund ønsker velkommen – se Les mer »

Ærsprisvinnere og cuper 2015

På grenkonferansen i år ble det delt ut følgende ærespriser. Championat: Wenche Johannesen Årets trener: Maria Henriksson Årets ildsjel: Nina Bakkelund Årets hederspris: Erik Holmin Årets nykommer: Bård Enger Matheisen Årets Les mer »

Grenutvalgsmedlemmer

Har du selv lyst, eller kjenner du noen som har lyst til å være med å bidra i grenutvalgene våre? Ta kontakt med oss på elin@rytter.no hvis du har innspill Les mer »

Konkurransekurs i kjøring Starum 18.-21. juli 2016

Instruktører: Tomas Eriksson og Christer Pålsson fra Sverige.  Begge internasjonale kusker med mange meritter i firspann og gode resultater som instruktører. Oppmøte søndag 17. juli fra kl 17 (kveldsmat serveres Les mer »

Samling uten hest 2016

Etter samling uten hest så finner dere treningsprogram og forelesning fra Marius Dammyr her. Foredraget om Foreldrevettregler v/ Mari Bjone (rådgiver Norges idrettsforbund) finner dere her (pdf)

Rytterlisens 2016

Vi har i dag sendt ut rytterlisens for 2016 på mail. Det er mange som ikke har oppgitt riktig mailadresse. Rytterlisensen kan også betales i minidrett.no. Viser til utsendte mail Les mer »

Vinnere Norgescupen 2015

Grenutvalget gratulerer årets vinnere med flest samlede poeng i Norgescupen 2015: Vinner Ponni – Merete Louise Sandem Vinner Hest – Mikkel Davidsen Vinner klubb – Vestby (oppdatert 10.12.2015 etter en rettelse Les mer »

Søknadsskjema for kusker som har vært på kjørekurs i 2015

GUK ønsker å tilby kompensasjon til kusker som har vært på kjørekurs i 2015. Søknaden gjelder kun for et kurs, har du vært på flere kurs kan du fylle inn Les mer »

Endringer i Hpnett/hestepass

Hvis det er oppdateringer i hestepasset som kan ha noe å si for konkurranse databasen for eksempel Hingst som er blitt vallak, ponnimåling, chipnummer som oppdateres fra en veterinær Send Les mer »

Samling for Unge- og FH kusker

Grenutalget Kjøring inviterer til samling på Alna Ridesenter 7. og 8. november 2015 for unge kusker. Samlingen har som formål å fange opp unge kusker som har ambisjoner og ønske Les mer »

NM søknader 2016

Det nærmer seg årets NM i kjøring, det er også tid for å begynne å tenke på neste års NM.  GUK ønsker å få inn søknader for NM 2016, alle Les mer »

ØNSKER DU Å BLI EN DEL AV NRYFs TALENTSATSING?

Er du ambisiøs og ønsker å nå et høyt nivå i din gren?  Da kan NRYFs talentsatsingsprogram være et middel på veien for deg. Målet med satsingen er at våre Les mer »

Historisk kjørekurs på Starum

Skrevet av Nina Bakkelund Wenche Johannesen klarte å overtale elite kuskene og trenere Tomas Eriksson og Christer Pålsson til å holde kjørekurs på Starum . Og for et kurs det Les mer »

TD kurs i kjøring

TK-kjøring og Stav ride- og kjøreklubb ønsker med dette å invitere til TD kurs i kjøring. 9. juli 2015 – Stavsplassen, Stav Kurslærere : Odd Rune Vikheim og Ellen Olsen Les mer »

Aspirant- og oppgraderingskurs for banebyggere 1-2

TK-kjøring og Stav ride- og kjøreklubb ønsker med dette å invitere til aspirant- og oppgraderingskurs for banebyggere 1-2. 4.-5. juli og 8.-9. juli – Stavsplassen, Stav Kurslærere : Odd Rune Les mer »

Kvalifiseringskrav dressurkjøring 2015

Til informasjon: Nytt kjørereglement fra og med 01.mars 2015 krever at alle som skal starte middels kombinertklasse (DMP) har to godkjente lett dressurklasser, hvorav et er LA. Det gis dispensasjon Les mer »

Nytt generelt reglement

Nytt KR I – Generelt reglement med gyldighet fra 2. mars 2015 er nå lagt ut. I den rene utgaven er avsnitt med endringer markert med strek i margen. I Les mer »

Herlig satsning fra nord

“Vi må ta av oss støvet og bøye oss i hatten og bekjentgjøre dette” – sitert fra Hålogalandkuskenes FBside I november i fjor arrangerte Hålogaland et kurs for de som ønsket Les mer »

Informasjon om dansk “middelsvær”-klasse

GUK ønsker  å informere om at danskenes “middelsvær” klasse er å regne som vanskelig lasse siden vi i Norge foreløpig kan bruke program 7 i vanskelig klasse dressur. Maraton og presisjon følger Fei-reglementet Les mer »

Trenerseminar på AEG

Norges Rytterforbund har vært så heldige å få flere kjente ryttere, samt veterinær og forsker Maria Terese Engell til å holde seminar om viktigheten av en god sits, en sterk Les mer »

Inspirasjonskurs i kjøring for trenere

GU-K inviterer til inspirasjonskurs i kjøring for trenere Starum lørdag 25. juli 2015 I forbindelse med kjørekurs på Starum 23.-26. juli 2015 inviteres kjøretrenere til onspirasjonskurs hvor de får følge med Les mer »

Carnet kjøring 2015

Grenutvalget ordner med to carnet (hvis behov) og Wenche Johannesen med ett. For de som trenger carnet er prisen kr 700,- pr kusk, uansett hvilket carnet man kommer med på. Les mer »

Dorthealyst kjørestevne 30/4 til 3/5 2015

Invitasjon til Dorthealyst , nasjonal klasse, kommer fra arrangøren om ca 14 dager. Skal vi få plass til alle norske som vil, må arrangøren ha rask påmelding. Hver og en Les mer »

Oppdatert karenstidsliste

Det foreligger nå en oppdatert karenstidsliste fra Det Norske Travselskap (DNT), denne listen er gyldig fra 01.01.2015. Vi henstiller alle trenere, aktive, foreldre og foresatte om å sette seg inn Les mer »

Vinnere 2014

Under Sportsforum 2015 ble utmerkelser for fjorårets prestasjoner i kjøresporten delt ut, størst av alle var den sensasjonelle femteplassen laget tok i VM høsten 2014, men de helt nye i Les mer »

Norgescupvinnere 2014

Linda Thomsen, enspent ponni Marit Draxen, enspent hest Anja Utsigt, par ponni Norgescup klubb 1. Østmarka Rytterklubb 2. Vestby Hesteklubb Miniklasse 1. Telemark Fjordhestlag 2. Holand Hestesportsklubb 3. Østmarka Rytterklubb    

Foto: Roger Svalsrød

NM kjøring 2015

Grenutvalget i kjøring har fått inn to søknader om å få arrangere NM i kjøring 2015.  Vi ser det som positivt at vi får inn søknader fra flere kanter av Les mer »

Grenkonferansen 2015

I år blir grenkonferansen kjøring lagt til Sportsforum på Gardermoen 17.-18. januar. Dette er en arena for teknisk personell, grenutvalgene og utøvere. Lørdag formiddag starter med et felles foredrag med mentaltrener Sigurd Les mer »

Nytt år, nye stevner

2015 er så vidt i gang og vi gleder oss til en ny og spennende kjøresesong! Årets aktuelle mesterskap er: Nordisk i Vaggeryd, Sverige 17-19 juli Ponni-VM i Breda, Nederland Les mer »

Nyhetsarkiv
X