Grener

Feltritt

Feltritt er ryttersportens triatlon. Tre forskjellige øvelser på samme hest, på samme stevne. Her testes blant annet mot, tillit, utholdenhet og kontroll, samt rytterens hestekunnskap.Les mer…

23-24 januar 2021 – FEI Online Eventing Risk Management and NSO Seminar

FEI Online Eventing Risk Management and NSO SeminarDeltagere: Alle nasjonale og internasjonale TDF’er og FeltbanebyggereDato: 23-24 januar 2021Agenda: Agenda 2021 Online Eventing RM – NSO Seminar FEI arrangerer en online Les mer »

Antidoping – webinar

Norges Rytterforbund og Antidoping Norge inviterer til webinar om antidoping for utøvere i alle grener som har som mål å starte NM i 2021 eller 2022. Utøvere under 18 år Les mer »

Har du som mål å ri Nordisk eller EM 2021?

Har du som mål å ri Nordisk eller EM 2021? Bli med på fysisk treningsøkt med bruk av egen kroppsvekt ledet av landslagsleder i sprang for ponni og children, Solveig Les mer »

Utsatt arrangørkonferanse – påmelding nå

Norges Rytterforbund inviterer til utsatt arrangørkonferanse  Dato: 16. januar 2021 Tid: kl. 10.00 – 11.30Sted: Digital konferanse (TEAMS) Påmelding:Link til påmelding (påmelding påkrevet) Arrangørkonferansen er tradisjonelt sett spesielt rettet mot Les mer »

Terminliste feltritt 2021

Feltrittstevner for 2021 er nå fordelt etter innkomne søknader fra arrangører. Terminlisten finner du HER Vi tar forbehold om eventuelle endringer på terminlisten . 

Ønsker du å sitte i sportsutvalget?

Nå kan du melde din interesse som sportsutvalgsmedlem. Sportsutvalgene er Norges Rytterforbunds faginstans i sportsfaglige spørsmål innenfor de respektive grener. Fristen for å melde interesse er 25.november. Merk at personer Les mer »

Arrangørkonferansen 2020 UTSETTES

(13.11.20) Norges Rytterforbund inviterer til arrangørkonferanse for grenene sprang, dressur, feltritt og kjøring. Tid: 16. januar 2021 fra kl. 10.00Sted: Avhenger av smittesituasjonen PÅMELDING: Påmeldingsskjema kommer medio desember

Avlysning av stevner ut november

(Sist endret: 11.11.2020) Grunnet den nye smittesituasjonen og nye nasjonale retningslinjer for smittevern for arrangementer, har NRYF besluttet at alle innendørs elite- lands- og distriktstevner skal avlyses ut november, evt. Les mer »

Bane/Hinderbyggerkurs feltritt på Norsk Hestesenter, Starum 13-15.11.2020

Instruktører: Tore Skedsmo og Anton Granhus  Kurset teller som praksis på praksiskortet for opprykk til neste steg som banebygger og/eller TD. Kurset er gratis, men deltakerne må selv betale kost Les mer »

Norsk rytter til Unghest VM i feltritt 2020

Yasmin Nathalie Olsson-Sanderson deltar i Unghest VM i feltritt som finner sted i Le Lion D’Angers i Frankrike 15. – 18. oktober.

Søknad om Lands- og/eller Elite-stevner 2021

Det har  vært mye bra stevneaktivitet i år, til tross for en kort sesong og utfordringer i forbindelse med Covid-19. Vi vet ennå ikke hva 2021 bringer, men vi velger Les mer »

Reglementsendringer konkurransereglement feltritt (KR V) for 2021

Høsten er tiden for gjennomgang av NRYFs konkurransereglement og Sportsutvalg feltritt (SU-F) har ansvaret for å sammenfatte eventuelle endringer i konkurransereglementet i feltritt (KR V). Ryttere, trenere, arrangører, teknisk personell Les mer »

Utvidet påmeldingsfrist: Regionale breddesamlinger feltritt høsten 2020

Norges Rytterforbund i regi av Sportsutvalg feltritt (SU-F) inviterer til regionale breddesamlinger for alle alderskategorier i ulike regioner i landet høsten 2020.   De regionale breddesamlingene er et tilbud til ekvipasjer Les mer »

Unntaksregel kvalifisering NM Feltritt for ponni i 2020

Koronapandemien har vart lengre enn man kunne forutse og flere arrangører har dessverre måttet avlyse sine planlagte stevner. Dette har resultert i et dårligere tilbud av kvalifiserende klasser til NM Les mer »

Deltagelse på internasjonale stevner i utlandet

I forhold til å melde norske ryttere/kusker på internasjonale ordinære stevner i utlandet følger Norges Rytterforbund UDs reiseråd.

Breeders Open i feltritt 2020

Breeders Open er en landsdekkende unghestserie i dressur, sprang og feltritt som arrangeres av Norges Rytterforbund og Norsk Varmblod for alle unghester uavhengig av stamboktilhørighet.

Reviderte generelle koronavettregler og koronavettregler for gjennomføring av ridestevner

Her er oppdaterte generelle koronavettregler og koronavettregler for gjennomføring av ridestevner.

Krav til oppstalling ved L- og E-stevner er midlertidig opphevet

Krav til oppstalling ved stevner er gitt i KR I §§ 140.3, 193 og 194. For Norgesmesterskap, Innendørs Norgesmesterskap og Hallmesterskap er det krav om obligatorisk oppstalling. Begrunnelsen for dette Les mer »

Koronavettregler for gjennomføring av ridestevner 7.mai-15.juni

Retningslinjene for stevneavvikling i perioden fra 7. mai til 15. juni fra myndighetene, NIF og NRYF er nå klare. I tillegg til NIFs og myndighetenes overordnede retningslinjer samt NRYFs tidligere Les mer »

Endringer for NM-kvalifisering og autorisasjon teknisk personell 2020

Korona-pandemien med avlyste stevner og usikkerhet rundt når stevnene kan gå i gang igjen har nødvendiggjort endrede krav både i forhold til NM-kvalifiseringer og i forhold til autorisasjoner for teknisk Les mer »

Feltrittskomite teknisk personell søker flere medlemmer

Feltrittskomiteen teknisk personell (FTP) søker nye medlemmer som skal inngå i dagens team. Vi trenger nye medlemmer med oppstart så snart som mulig i 2020. Frist for å melde interesse Les mer »

Informasjon reglementsendringer KR V – feltritt 2020

Konkurransereglement for Feltritt (KR V) 2020 gjøres gjeldende fra 2. mars 2020.  De vesentligste endringer er nye regler for kvalifisering (§ 522), idet både ordningen med feltrittskortet og sprangkvalifisering nå Les mer »

FEI ponnimåling Bjerke Dyrehospital 7-8.mars 2020

7-8.mars er det satt opp FEI ponnimåling på Bjerke Dyrehospital som holder til ved Bjerke Travbane i Oslo. De som ønsker å melde seg på gjør det via deltager.no her. Les mer »

Feltbanebyggerkurs og Teknisk delegat i knøttecup (TDKC)

Den 9. – 10. mai 2020 arrangeres det feltbanebyggerkurs og TD knøttecupkurs på Stord Hestesportsenter, TysemarkaPåmeldingsfristen er 01.mai. Noe for deg?

Samling under Norwegian Horse festival

Har du som mål å komme på landslaget eller starte NM i 2020? Da bør du få med deg samlingen under Norwegian Horse Festival den 15.februar.

Terminlisten 2020

Terminlisten 2020 for Lands og Elitestevner i alle grener vil bli lagt ut på horsepro for første halvår. Halvveis i året skal NRYF over i nytt system og da vil Les mer »

Autorisasjonskort for teknisk personell

Mange har behov for nye kort for teknisk personell. Dere som ikke har – eller trenger nytt på grunn av endret autorisasjon eller har fått flere roller – kan bestille Les mer »

Reglementsendringer konkurransereglement feltritt (KR V) for 2020

Høsten er tiden for gjennomgang av vårt konkurransereglement; nå de grenspesifikke. Sportsutvalget feltritt (SU-F) ønsker innspill i denne prosessen. Ryttere, trenere, arrangører og andre aktive i feltrittsporten bes om å Les mer »

Unghest VM Feltritt (FRA)

Norsk rytter deltar i Unghest VM i feltritt som finner sted i Le Lion D’Angers i Frankrike 17. – 20. oktober. Yasmin Nathalie Olsson-Sanderson med sin KWPN-vallak Inchello DHI deltar Les mer »

Utvidet påmeldingsfrist. Arrangørkonferansen 2019

Norges Rytterforbund inviterer til en samlet arrangørkonferanse for grenene sprang, dressur og feltritt. Dato: 12. oktober 2019 Sted: Thon Hotel Arena, Lillestrøm

Fagkonferansen 2019 – hestekunnskap på sitt beste! Pether Markne kommer, gjør du?

Pether Markne kommer søndag og skal holde en flott clinic med sprangryttere søndag. Vi utsetter påmeldingsfristen til fredag 06.09 kl.12 – og håper flere vil ta turen! Siste sjanse å Les mer »

Uttak EM Senior Feltritt 2019 – Luhmühlen (GER)

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasje til EM Senior i feltritt 28.  august – 1. september i Luhmühlen, Tyskland: Hans Bauer/Præstegaardens Leopold Blakstad rideklubb Arrangørens hjemmeside finner du HER

Uttak EM Ponni Feltritt 2019 – Strzegom, Polen

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasje til EM Ponni i feltritt 14.  – 18. august i Strzegom, Polen: Julianne Rørvik Gamlem/Boy Leanna Øvre Romerike rideklubb Arrangørens hjemmeside finner du HER

Fagkonferansen 2019

Fagkonferansen 2019 skal være på Drammen Ridesenter 7-8. september 2019. Konferansen er åpen for alle og tar for seg temaer for trenere, ryttere og andre som ønsker input i hestelivet. Les mer »

Stevnearrangører feltritt 2020

Sportsutvalget i feltritt (SU-F) ønsker seg stor aktivitet og ber om at søknad om stevner i 2020 nå sendes inn. Frist for innsending er 15. september 2019. Søknaden sendes på mail til Les mer »

Uttak EM JR/UR Feltritt 2019 – Maarsbergen, Nederland

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til EM JR/UR i feltritt,  i Maarsbergen, Nederland 10. – 14. juli 2019:

Uttak Nordisk Mesterskap Feltritt 2019 – Vilhelmsborg, Århus (DEN)

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til Nordisk Baltisk mesterskap i feltritt 26.  – 30. juni på Vilhelmsborg i Århus, Danmark:

KR V – § 543 Sprangbanebygger – en presisering

Det er nå tatt inn en presisering i KR V – § 543 knyttet til sprangbanebyggers autorisasjon. Sprangbanebyggeren skal være autorisert etter kravene i KR I Tillegg 5.3, likevel slik at Les mer »

Knøttecupsesongen 2019 er i gang

Knøttecup er en introduksjon til feltritt og årets sesong er endelig i gang! Du kan følge årets resultatoversikt her

Påmelding nå: Regionale breddesamlinger i feltritt våren 2019

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget feltritt (GU-F) inviterer til regionale breddesamlinger for *alle alderskategorier i ulike regioner i landet våren 2019.  

Nytt KR V Feltritt gjeldende fra 4. mars 2019

Ny og oppdatert utgave av KR V Feltritt 2019 er lagt ut og gjelder fra 4. mars 2019.

AVLYST! Observasjonssamling i feltritt for Ponni, Junior og Ungryttere

Grunnet situasjonen med påvist EHV-1 virus i Norge er denne samlingen dessverre avlyst. Norges Rytterforbund (NRYF) ved landslagsleder Piia Pantsu-Jönsson har gleden av å invitere til observasjonssamling i feltritt for ponni-, junior Les mer »

Kursinvitasjon Ellingsrud ridesenter Oslo 6.– 7. april 2019

Da er det klart for nytt feltbanebyggeraspirant og ener kurs på Ellingsrud ridesenter 6.-7. april. Det vil samtidig være TD knøttecup kurs. Kurset er tilpasset til:   TDKC til knøttecup – Les mer »

Grenkonferansen i feltritt 2019 – påmelding nå

Norges Rytterforbund v/ grenutvalget i feltritt (GU-F) ønsker velkommen til grenkonferansen i feltritt 2019: Dato:    lørdag 9. mars  Tid:       kl 1000 – 1800 Sted:     Thon Hotel Les mer »

Feltbanebyggeraspirant og I’er kurs 15.-17. februar på Rauland

Bjørn Kastenman kommer til Rauland ridesenter for å holde feltbanebygger aspirant og 1’er kurs 15.-17. februar. Da kurset foregår både inne og ute er det viktig å ta med passende Les mer »

Grenkonferanse og arrangørkonferanse feltritt 2019

Grenutvalget i feltritt (GU-F) inviterer til grenkonferanse og arrangørkonferanse i feltritt lørdag 9. mars 2019.

Terminliste feltritt 2019

Terminliste feltritt for 2019  er nå klar og du finner den ved å følge denne linken http://www.rytter.no/grener/feltritt/terminliste/ (pdf) VIKTIG: Det presiseres at klubber som ønsker å arrangere flere stevner enn det oppsatte, må Les mer »

NM Feltritt 2019

Dato, arrangør og klasseoppsett for Norgesmesterskap i feltritt 2019 er nå klart. Detaljene finner du her

BEST Cup i feltritt 2019

BEST Cupen er en aktivitet med full fokus på ferdigheter i terrenget. Ferdighetsbedømmelsen har som formål å fremme balansert, effektiv og sikker ridning i terrenget. Selve terrengdelen bedømmes med fokus på Les mer »

UTSATT FRIST! Stevnearrangører i feltritt i 2019

Grenutvalget i feltritt (GU-F) ønsker seg stor aktivitet og ber om at søknad om stevner i 2019 nå sendes inn. Absolutt siste frist for innsending er 15. november 2018.

AVLYST! Grenkonferanse feltritt med møte for teknisk personell og arrangører

Grenkonferansen i feltritt arrangeres lørdag 17. november i NRYFs lokaler på Ullevål.

Knøttecupen 2018

Årets Knøttecup er nå avsluttet. Det er tilsammen 365 ekvipasjer som har deltatt fordelt på 156 ponni- og 209 heste-ekvipasjer. Vi gratulerer de fem (seks) beste klubbene med resultatet:

BEST Cup feltritt 2018

Finalen i BEST Cup feltritt 2018 ble arrangert 6. oktober på Sørum Fritidsgård  i regi av Skedsmo rideklubb og cupen er dermed avsluttet. Vi gratulerer årets vinnere (fullstendig poengoversikt finner du her): BEST Les mer »

Ønsker du å sitte i grenutvalget?

Nå kan du melde din interesse som grenutvalgsmedlem. Grenutvalgene er Norges Rytterforbunds faglige instanser i sportsfaglige spørsmål innenfor de respektive grener. Fristen for å melde interesse er 10.oktober.

TDA kurs Orkanger på Stall GG

6.-7. oktober blir det TDA kurs arrangert av  Vaadan Hestesportsklubb i Orkanger på Stall GG. Utdanne teknisk personell som kan fungere/virke som teknisk delegat/overdommer ved arrangement som har Knøttecup, 80 cm Les mer »

Uttak til FEI World Equestrian Games (WEG)

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til World Equestrian Games (WEG) i Tryon, USA, 11. – 23. september 2018:

Evaluering av feltrittskortet – en spørreundersøkelse

Feltrittskortet ble innført i 2013, som et alternativ til sprangkvalifiseringer.  Rytteren kan kvalifisere seg gjennom feltrittskortet, istedenfor sprangkvalifiseringer, til både 90 cm/lett P og CNC*/CNCP* (i tillegg til feltrittskvalifiseringer).

Artikkel i lokalavisen fra Bjelland Gård

I helgen som var gjennomførte GUF og teknisk komite i feltritt, et banebygger og overdommerkurs på Bjelland Gård. Det var i sammenheng med gjennomføring av klubbens første lille feltrittstevne. Det Les mer »

Endring i stevnene for Best – cupen 2018

Det har desverre blitt en liten endring på stevne i Best – cupen 2018. Tomter utgår desverre og de gjenstående stevnene er: 19 september – Konglungen 7 oktober – Sørum Les mer »

Uttak til Nordisk Baltisk Mesterskap i Feltritt 2018

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til Nordisk Baltisk mesterskap i feltritt 16. – 18. august i Ypäjä, Finland: 

Banebyggerkurs og Teknisk Delegat i knøttecup (TDKC)

Feltritt: Den 11. og 12. august arrangeres det kurs på Tromøya i Arendal. Påmeldingsfristen er 01.august. Noe for deg?

Fagkonferansen 2018

Årets Fagkonferanse blir på Drammen Ridesenter 29-30. september. Det blir fokus på trenerens rolle, coaching, grunnridning og hesten helse i forhold til høy og mage-tarm. Påmelding og fullt program kommer Les mer »

Uttak EM Children/Junior/Ungryttere i dressur, feltritt og sprang i Fontainebleau, Frankrike

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til EM CH/JR/UR i dressur, feltritt og sprang  i Fontainebleau, Frankrike 8. – 15. juli 2018:

BEST Cupen 2018 er i gang

BEST Cupen er et virkemiddel der det er full fokus på ferdigheter i terrenget og første stevne i cupen er nå avviklet.

Knøttecup-sesongen 2018 er i gang

Knøttecup er en introduksjon til feltritt og årets sesong er endelig i gang! Du kan følge årets resultatoversikt her Det deles ut pengepremier til de fem rideklubbene som “samler” flest Les mer »

Regional breddesamling i feltritt – Ellingsrud 3. juni

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i feltritt (GU-F) inviterer til regional breddesamling for ponni-, junior- og ungryttere på Ellingsrud søndag 3. juni 2018.  Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du her Grenutvalgets kontaktperson Les mer »

Banebyggerkurs 1.-3. juni 2018 Blixland

KOMPETANSEKURS FOR BANEBYGGERE FBB 1 Feltbanebygger 1 (FBB 1) kanbygge: L-stevner: 100 cm hest og LettP Kursinnhold: Kurset tar utgangspunkt i å lage forslag til baner medbanetegninger til stevnet på Les mer »

Regionale breddesamlinger i feltritt våren 2018

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i feltritt (GU-F) inviterer til regional breddesamling for ponni-, junior- og ungryttere i ulike regioner i landet våren 2018. De regionale breddesamlingene er et Les mer »

Sikkerhetsvest feltritt

Når det gjelder sikkerhetsvest i feltritt, så er det KR IV § 525.4b som gjelder (altså INGEN endringer).

Regional breddesamling i feltritt – Vennesla 28. april

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i feltritt (GU-F) inviterer til regional breddesamling for ponni-, junior- og ungryttere på Vennesla Hestesportsenter lørdag 28. april 2018.  Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du Les mer »

Nytt KR V Feltritt gjeldende fra 1. mars 2018

Ny og oppdatert utgave av KR V Feltritt 2018 er lagt ut og gjelder fra 1. mars 2018. Merk  følgende:

Feltritt i fokus 10. mars kl 1400

Norges Rytterforbund v/ Grenutvalg Feltritt (GU-F) inviterer  til fokusdag lørdag 10. mars  kl 1400 på Stall Eikeberg. På programmet står mange spennende temaer for alle som vil ha det “tre Les mer »

Oppdateringskurs for TP i feltritt

KURSINVITASJON GUF inviterer til oppdateringskurs for teknisk personell på Sørum Fritidsgård, onsdag 7. mars og onsdag 21. mars. Kursinnholdet er det samme begge kvelder så man behøver bare å delta Les mer »

Grenkonferanse feltritt med møte for teknisk personell og arrangører

Grenkonferansen i feltritt arrangeres lørdag 25. november på Thon Hotel Arena, Lillestrøm. 

Observasjonssamling i feltritt for P/JR/UR søndag 26/11

Norges Rytterforbund (NRYF) ved landslagsleder Piia Pantsu-Jönsson har gleden av å invitere til observasjonssamling i feltritt for P-/JR-/UR-ryttere søndag 26. november 2017.                  Les mer »

Knøttecup feltritt 2017

Årets Knøttecup er nå avsluttet. Det er tilsammen 434 ekvipasjer som har deltatt fordelt på 161 ponni- og 273 heste-ekvipasjer. Vi gratulerer de fem beste klubbene med resultatet:

Stevnearrangører feltritt 2018

Grenutvalget i feltritt (GU-F) ønsker seg stor aktivitet og ber om at søknad om stevner i 2018 nå sendes inn. Frist for innsending er 1. oktober 2017.

BEST Cup feltritt 2017

Finalen i BEST Cup feltritt 2017 ble arrangert på Konglungen helgen 9.-10. september og cupen er dermed avsluttet. Vi gratulerer årets vinnere (fullstendig poengoversikt finner du her):

Uttak Nordisk Mesterskap i Feltritt, Hovdala, Sverige

Vi gratulerer med uttaket til Nordisk Mesterskap i Feltritt i Hovdala, Sverige i tiden 3. – 6. august. 

Uttak EM Ponni i dressur, feltritt og sprang i Kaposvár, Ungarn

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttaket til EM Ponni i Kaposvár, Ungarn den 24. – 30.  juli  2017:

Uttak EM Senior Feltritt i Strzegom, Polen

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttaket til EM Senior feltritt i Strzegom, Polen  17. – 21.  august  2017:

Breddesamling feltritt i Trøndelag

Grenutvalget i feltritt (GU-F) inviterer til breddesamling i feltritt i Trøndelag søndag 2. juli.  Her har du en gylden mulighet til å prøve sporten som er “tre ganger så gøy”, Les mer »

BEST Cup Feltritt 2017

BEST Cup Feltritt 2017 er i godt igang. Du kan følge poengoversikten her

Knøttecup-sesongen 2017 er i gang

Du kan følge årets resultatoversikt her. Ønsker du å lese mer om Knøttecup, finner du nærmere informasjon her.

NM Individuelt Feltritt – Ny dato

NM Individuelt Feltritt har fått ny dato 15. – 17. september.

Rekrutteringssamling for ponni, junior og unge ryttere i feltritt

Grenutvalget i feltritt (GU-F) sammen med våre rekrutteringstrenere Stine Skedsmo (ponni) og Kristin Tørmoen (JR/UR) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-, junior- og unge ryttere på Sørum Fritidsgård lørdag 10. juni og søndag Les mer »

Standardmaler kretsmesterskapene – endringer 2017

I 2011 ble det fastsatt standardmaler for kretsmesterskapene i dressur og sprang. Senere ble det fastsatt standardmal for feltritt. Standardmalene er nå oppdatert. Ny frist for endringer er 15. juni!

Kriterier Unghest VM 2017

World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) arrangerer «World Breeding Championships for Young Horses» (Unghest-VM) i de internasjonale grenene sprang, dressur og feltritt hvert år i samarbeid med FEI.

Breddesamling feltritt våren 2017

Grenutvalget i feltritt (GU-F) inviterer til breddesamling i feltritt.  Her har du en gylden mulighet til å prøve sporten som er “tre ganger så gøy”, i trygge rammer. Hensikten med Les mer »

Rekrutteringssamling i feltritt for ponni, junior og unge ryttere

Grenutvalget i feltritt (GU-F) sammen med våre rekrutteringstrenere Stine Skedsmo (ponni) og Kristin Tørmoen (JR/UR) inviterer til rekrutteringssamling for  ponni-, junior- og unge ryttere på Skedsmo gård lørdag 8. april 2017. 

Samling uten hest 2017 – presentasjoner

Her finner dere presentasjoner etter Samling uten hest. Hans Bauer finner du her. Ann Cathrin Lübbe finner du her. Elling Finnanger finner du her. -kommer

Endringer i KR – Sikkerhet i fokus

Norge er blant annet det første landet i Europa som innfører sikkerhetshjelm så bredt. De viktigste endringene i konkurransereglementet kan dere lese om her.

Grenkonferansen feltritt 2016 (jan 2017)

Var du forhindret fra å delta på grenkonferansen i feltritt for 2016? Grenkonferansen i feltritt er et forum for utøvere, trenere, foresatte, teknisk personell, arrangører, ildsjeler og andre som brenner Les mer »

Trenerseminar i februar på AEG

Norges Rytterforbund inviterer til seminar for trenere. Temaet er  idrettspsykologi og prestasjonspsykologi, pedagogikk og barneidrett. Viktige temaer for trenere på alle nivået. Invitasjon og påmelding kan du se her: Trenerseminar AEG 2017.

Søkemotor teknisk personell

Det har dessverre skjedd en feil under NIFs oppdateringer og søkemotoren fungerer derfor ikke optimalt for tiden. Vi håper feilen blir rettet fort.  

Grenkonferanse feltritt

Grenutvalget i feltritt (GU-F) inviterer til  grenkonferanse for 2016 søndag 29. januar 2017 på Thon Hotel Arena, Lillestrøm. Konferansen er åpen for alle feltrittsinteresserte og obligatorisk for alle stevnearrangører og teknisk personell. Årets Les mer »

Rekrutteringssamling feltritt for JR/UR ryttere

Har du en ambisjon om eller et realistisk mål om å ri NM Individuelt i feltritt i  løpet av de neste to år?

Terminliste feltritt 2017

Terminliste i feltritt for 2017 er nå klar. (Foreløpig versjon per 09.12.16)

Knøttecupen 2016 med resultatoversikt

Knøttecup er en introduksjon til feltritt. Målet er å rekruttere nye ryttere, hester og stevnearrangører til denne grenen. For å delta i knøttecup, trenger rytteren Grønt Kort og hesten trenger Les mer »

Stevnearrangører feltritt 2017

Grenutvalget feltritt (GU-F) ønsker seg stor aktivitet og minner om at søknad om stevner for 2017  må sendes inn snarest og senest 25. oktober. Søknaden sendes til Siri Evjen – Les mer »

BEST Cup Feltritt 2016 Årets vinnere

Vi gratulerer årets vinnere av BEST CUP feltritt: PONNI 1. plass Madelen Hansen Sørlie Skedsmo rideklubb  2. plass Ida Helene Hansen Moss og Omegn hestesportsklubb  3. plass Vilde Aamodt Skedsmo rideklubb Les mer »

BEST-CUP FELTRITT 2016

Grenutvalget i feltritt (GU-F) introduserer i år «BEST- CUP». Denne cupen gjennomføres som et prosjekt med arbeidstittelen «Full fokus på ferdigheter». Målsettingen er å etablere en bedømmingsmetode for terrengdelen for å Les mer »

Disse rytterne er tatt ut til Nordic Baltic Eventing Championships 2016 feltritt

NCB feltritt arrangeres den 15.09-18.09 i Lillestrøm. 18 ryttere fra 10 forskjellige klubber skal representere Norge.

Nye tillatte hodelag/bitt dressur

08/09/2016 – Hodelaget og tøylene kan bestå av alle slags materialer, så lenge utstyret er sikkert og hestevennlig. Det er imidlertid ikke tillatt å bruke elastisk materiale i noen del Les mer »

Uttak EM feltritt ponni

Vi gratulerer følgende ekvipasje med uttaket til EM i feltritt for ponni i Århus 17. – 21. august:  Sandra Håkonsen Mauruds Lord Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb Link til arrangørens Les mer »

Breddesamling Feltritt

Grenutvalget i feltritt (GU-F) inviterer til breddesamling i feltritt.  Her har du en gylden mulighet til å prøve sporten som er “tre ganger så gøy”, i trygge rammer. Hensikten med Les mer »

Kvalifiseringsregler Feltritt

Grenutvalget i Feltritt (GU-F) mottar en del henvendelser vedrørende hvilke kvalifiseringsregler som gjelder for deltakelse på feltrittsstevner i Norge eller nasjonale stevner i utlandet. GU-F viser især til grenreglementet i Les mer »

Breddesamling feltritt

Grenutvalget i feltritt (GU-F) inviterer til breddesamling i feltritt søndag 24. april. Her har du en gylden mulighet til å prøve sporten som er “tre ganger så gøy”, i trygge Les mer »

Sportsplan feltritt 2016

Sportsplanen i feltritt for 2016 er nå publisert.

Clinic med Paul Fielder

NRYF holder clinic rettet mot treningsmetoder, coaching og trening av dressurhest med Paul Fielder FBHS i Drøbak 13.mars. Fielder har mange år bak seg som trener på høyt nivå og har mange fremgangsrike elver. I tillegg Les mer »

Hingstemerke

Ifølge KR I § 115.3, gjeldende fra 1. mars, skal hingster være tydelig merket med oransje hingstemerke. Disse er dessverre ikke tilgjengelig i Idrettsbutikken ennå.  De gamle, hvite merkene kan Les mer »

Reglement 2016

Fra 1. mars gjelder de nye reglementene her. Det er noen endringer i både KR I og i alle grenreglementene. Det er derfor viktig for både ryttere, trenere, arrangører og Les mer »

Grenutvalgsmedlemmer

Har du selv lyst, eller kjenner du noen som har lyst til å være med å bidra i grenutvalgene våre? Ta kontakt med oss på elin@rytter.no hvis du har innspill Les mer »

Ny landslagsleder Feltritt

(Foto: Caygill) Piia Pantsu er engasjert som ny landslagsleder i feltritt. Piia er opprinnelig finsk, er selvstendig næringsdrivende og har sitt daglige virke på Flyinge i Sverige. Vi ser med glede Les mer »

Terminliste feltritt 2016

Terminlisten for feltritt 2016 finner du her  

Strategiplan feltritt 2016

Strategiplan feltritt 2016 er utarbeidet av grenutvalget i feltritt (GU-F). Planen har som mål å bidra til fremme av feltrittsporten både i bredde og topp. Dokumentet er inspirert av Rytterpolitisk dokument og Les mer »

Samling uten hest 2016

Etter samling uten hest så finner dere treningsprogram og forelesning fra Marius Dammyr her. Foredraget om Foreldrevettregler v/ Mari Bjone (rådgiver Norges idrettsforbund) finner dere her (pdf)

Rytterlisens 2016

Vi har i dag sendt ut rytterlisens for 2016 på mail. Det er mange som ikke har oppgitt riktig mailadresse. Rytterlisensen kan også betales i minidrett.no. Viser til utsendte mail Les mer »

Endringer i Hpnett/hestepass

Hvis det er oppdateringer i hestepasset som kan ha noe å si for konkurranse databasen for eksempel Hingst som er blitt vallak, ponnimåling, chipnummer som oppdateres fra en veterinær Send Les mer »

Invitasjon til grenkonferanse feltritt 2015

Grenutvalget i feltritt (GU-F) inviterer til  grenkonferanse lørdag 14. november 2015 på Thon Hotel Oslo Airport. Konferansen er åpen for alle feltrittsinteresserte og obligatorisk for alle stevnearrangører og teknisk personell  i 2016. Invitasjon Les mer »

Landslagsleder Tonje Reiten slutter

Etter to års innsats for landslag og representasjonsgrupper i feltritt har Tonje Reiten nå meddelt at hun fratrer som landslagsleder ved årets slutt. Grenutvalget og sportssjefen er i gang med prosessen Les mer »

Feltrittsstevne Strzegom, Polen

Vi har norsk deltaker på feltrittstevne i Strzegom, Polen 16. – 18. oktober. (Bildet er fra NBC 2015). Heidi Bratlie Larsen og Euforian representerer Norge i CCI2*. Stevnet kan følges Les mer »

Knøttecupen 2015 – resultatoversikt

Det har vært stor aktivitet i årets Knøttecup (KC) som ble avsluttet på Starum lørdag 3. oktober i forbindelse med lag-NM i feltritt. Totalt 480 ekvipasjer har deltatt i årets KC. De Les mer »

Stevnesøknader Feltritt for 2016

Frist for innsending av stevnesøknader i Feltritt for 2016 er satt til 1. oktober. Søknaden sendes til Siri Evjen – terminlisteansvarlig NRYF – på mail Siri.Evjen@rytter.no

NBC Feltritt 2015

Nordisk mesterskap i Feltritt 2015 arrangeres i Danmark av Haslev køre- og rideforening 17. – 20. september. Vi ønsker følgende ekvipasjer lykke til: Senior: Hans Bauer/Præstegaardens Leopold, Ellen Kristina Hynne/Rom Tikka, Annicken Les mer »

Uttak EM UR Feltritt

Vi gratulerer Martine Furuseth (Ullensaker Rideklubb) og Capitis med uttaket til EM UR i Strzegom 27. – 30. august 2015. Du kan følge stevnet på arrangørens hjemmeside.

Malmø Eventing 14. – 16. august

Det arrangeres internasjonalt feltrittsstevne i Malmø 14. – 16. august med følgende norske ekvipasjer  til start: CIC**: Hans Bauer/Præstegaardens Leopold, Martine Furuseth/ Capitis, Ellen Kristina Hynne/Rom Tikka, Heidi Brattlie Larsen/Euforian, Marthe Olsby/Uplala og Les mer »

ØNSKER DU Å BLI EN DEL AV NRYFs TALENTSATSING?

Er du ambisiøs og ønsker å nå et høyt nivå i din gren?  Da kan NRYFs talentsatsingsprogram være et middel på veien for deg. Målet med satsingen er at våre Les mer »

Workshop i feltritt Malmø

I forbindelse med Malmø City Horse Show holder FEIs tre- og firestjerners banebygger John Nicholson fra New Zeeland en workshop i banedesign og banebygging 12. – 16. august. Målgruppen er Les mer »

Flyinge 15. – 17. juli

Det arrangeres internasjonalt feltrittsstevne på Flyinge 15. – 17. juli med følgende norske ryttere  til start: CIC**: Heidi Brattlie Larsen / Euforian CIC*: Kaia Steinberg/Blixlands Artist og Vibeke Øvestad/Cherwood II. Nærmere Les mer »

Endringer i Sportsplan Feltritt 2015

Det er gjort en endring i Sportsplanen for 2015 og følgende tekst er lagt til under “Internasjonal representasjon 2015/Stevnestart”: “De som ønsker å ri Nordisk, CICP*/ CIC* bør ha ridd Les mer »

København 3. – 5. juli

Det arrangeres internasjonalt feltrittsstevne i København 3. – 5. juli med følgende norske ryttere  til start: CIC**: Caroline Bergstrøm/Barna B II, Marthe Olsby/Uplala, Stine Skedsmo/Hoss og Anne Cathrine Sellæg/Diamond Diaz. CIC*: Anja Les mer »

Swede Horse Avlschampionat i feltritt

Vi har mottatt følgende invitasjon fra Swede Horse: “Vi vill härmed informera om att nordiska ryttare med hästar i åldern 4-6 år nu får möjlighet att starta i Swede Horse Avelschampionat Les mer »

Strømsholm 2015

Det arrangeres internasjonalt feltrittsstevne på Strømsholm i Sverige 4. – 7. juni med følgende norske ryttere  til start: CIC**: Hans Bauer, Caroline Bergstrøm, Ellen Kristina Hynne, Annicken Jegersberg, Heidi Bratlie Larsen, Stine Skedsmo Les mer »

Terminlisten 2015

Vi gjør oppmerksom på at det er gjort  endringer på terminlisten 2015 pga byggevirksomhet på Starum. Starum hestesportsklubb vil ha følgende klasser på sitt D-stevne 21. juni: 90cm, lett ponni, Les mer »

Eketorp Eventing

Det arrangeres internasjonalt feltrittsstevne i Eketorp i Sverige 15. – 17. mai med følgende norske ryttere  til start: CCI**: Ellen Kristina Hynne, Annicken Jegersberg og Martine Furuseth CIC**: Hans Bauer Les mer »

Mønstringssamling i feltritt

Grenutvalget i feltritt (GUF) inviterer alle ponni, junior og unge ryttere til mønstring for rekrutteringsgruppen i feltritt! Det er stor oppslutning, men fortsatt ledige plasser på Starum, Lefdal, Stall Jegersberg og Les mer »

Teknisk personell Feltrittstevner

Endret praksis vedrørende teknisk personell Viktig melding til alle arrangører av feltrittstevner sesongen 2015: For sesongen 2015 må alle arrangører selv skaffe tilveie alt teknisk personell, også TD, Steward og Les mer »

Feltrittsesongen er i gang

Yasmin Sanderson og Opposition Heracles har innledet sesongen med en hederlig innsats i CIC1* i Aldon 20. -22. mars. Yasmin red inn til en 18. plass med en total score på 68,3.  

Teknisk delegat-kurs

Helgen 11. -12. april avholder vi to kurs for deg som er, eller ønsker å bli Teknisk Delegat (TD) i feltritt. Aspirantkurset er for deg som kunne tenkte deg å Les mer »

Kurs teknisk delegat for Knøttecup (TDKCF)

Sted: Sørum Fritidsgård Dato: 13. og 14. mai 2015 I forbindelse med Skedsmo Rideklubbs tradisjonelle feltrittstevne Kr. Himmelfartsdag, inviterer GUF til kurs for de som ønsker å bli teknisk delegerte for Les mer »

Sportsplan Feltritt

Sportsplanen for 2015 er nå publisert. Du finner den også under ‘Landslag’ på grensiden Feltritt.

Feltbanebyggerkurs

Helgen 21. -22. mars 2015 avholdes det kurs for deg som kunne tenke deg å bli feltbanebygger, skal på Teknisk Delegat-kurs eller som trenger et obligatorisk kompetansekurs innen feltbanebygging. Feltbanebyggeraspirantkurs Les mer »

Nytt generelt reglement

Nytt KR I – Generelt reglement med gyldighet fra 2. mars 2015 er nå lagt ut. I den rene utgaven er avsnitt med endringer markert med strek i margen. I Les mer »

Nytt KR V feltritt

Nytt reglement for feltritt er nå lagt ut. KR V 2015 gjelder fra 1. mars 2015. I den rene utgaven er alle avsnitt med endringer markert med loddrett strek i Les mer »

Landslag Feltritt

Landslag- og representasjonsryttere i Feltritt for 2015 er nå klare og publisert: Det er satt opp landslag for senior, unge ryttere, junior og ponni. For hvert landslag er det satt opp Les mer »

Terminliste 2015 per 27. januar

Terminliste 2015 Feltritt  (pdf) er revidert per 27. januar. Vi ber alle arrangører rette eventuelle endringer  til NRYF v/ Siri Evjen.

Oppdatert karenstidsliste

Det foreligger nå en oppdatert karenstidsliste fra Det Norske Travselskap (DNT), denne listen er gyldig fra 01.01.2015. Vi henstiller alle trenere, aktive, foreldre og foresatte om å sette seg inn Les mer »

Nyhetsarkiv

Grener

X