Grener

Dressur

Dressur_piktogramEn velskolert dressurhest lytter til rytterens nesten usynlige signaler før den utfører øvelser med spenst og balanse. Sammen “danser” de gjennom øvelsene som skal vise en hest og rytter i samspill for å nå de høyeste poengene.  Les mer…

Dressurkonferansen 2021

Til ryttere, dommere, trenere, foreldre/foresatte: Sportsutvalg dressur (SU-D) og dressurdommerkomiteen (DDK) inviterer til *dressurkonferanse for alle dressurinteresserte:

Antidoping – webinar

Norges Rytterforbund og Antidoping Norge inviterer til webinar om antidoping for utøvere i alle grener som har som mål å starte NM i 2021 eller 2022. Utøvere under 18 år Les mer »

Har du som mål å ri Nordisk eller EM 2021?

Har du som mål å ri Nordisk eller EM 2021? Bli med på fysisk treningsøkt med bruk av egen kroppsvekt ledet av landslagsleder i sprang for ponni og children, Solveig Les mer »

Utsatt arrangørkonferanse – påmelding nå

Norges Rytterforbund inviterer til utsatt arrangørkonferanse  Dato: 16. januar 2021 Tid: kl. 10.00 – 11.30Sted: Digital konferanse (TEAMS) Påmelding:Link til påmelding (påmelding påkrevet) Arrangørkonferansen er tradisjonelt sett spesielt rettet mot Les mer »

Terminliste dressur 2021

Lands- og/eller elitestevner i dressur for 2021 er nå fordelt etter innkomne søknader fra arrangører. Terminlisten finner du HER Vi tar forbehold om eventuelle endringer på terminlisten .  En samlet Les mer »

Ønsker du å sitte i sportsutvalget?

Nå kan du melde din interesse som sportsutvalgsmedlem. Sportsutvalgene er Norges Rytterforbunds faginstans i sportsfaglige spørsmål innenfor de respektive grener. Fristen for å melde interesse er 25.november. Merk at personer Les mer »

Unghest VM i dressur 2020

(09.12.20) Mesterskapet avlyst grunnet smittesituasjonen. Avlsforbundene Norsk Varmblod og Dansk Varmblod Norge har, etter uttakskomiteens anbefalinger, nominert følgende ekvipasjer til UVM 2020 som finner sted 9-13. desember i Verden,Tyskland.

Arrangørkonferansen 2020 UTSETTES

(13.11.20) Norges Rytterforbund inviterer til arrangørkonferanse for grenene sprang, dressur, feltritt og kjøring. Tid: 16. januar 2021 fra kl. 10.00Sted: Avhenger av smittesituasjonen PÅMELDING: Påmeldingsskjema kommer medio desember

Teorisamling i dressur

Norges Rytterforbund v/ Sportsutvalg dressur inviterer til teorisamling. Lenke til presentasjonen i pdf-format finner du lenger ned på siden. DATO:   Onsdag 11. november 2020 TID:   kl 1800 – Les mer »

Avlysning av stevner ut november

(Sist endret: 11.11.2020) Grunnet den nye smittesituasjonen og nye nasjonale retningslinjer for smittevern for arrangementer, har NRYF besluttet at alle innendørs elite- lands- og distriktstevner skal avlyses ut november, evt. Les mer »

Rekrutteringssamlinger i dressur høsten 2020

Norges Rytterforbund i regi av sportsutvalg dressur (SU-D) inviterer til rekrutteringssamlinger i dressur for alle alderskategorier høsten 2020.

Ny landslagsleder i dressur for ponni og children

Norges Rytterforbund (NRYF) har gleden av å presentere Siril Wethal Helljesen som ny landslagsleder for ponni og children fra 1. oktober 2020.

Gir seg som landslagsleder i dressur for ponni og children

Lillann Jebsen gir seg som landslagsleder etter tre og et halvt år : “Da er tiden inne for å takke for meg som landslagsleder for ponni og children. Det har Les mer »

Unghestsamling i dressur Østlandet 17-18. oktober

Norges Rytterforbund v/ Sportsutvalg dressur (SU-D) inviterer til trening for unghester, lørdag 17. og søndag 18. oktober 2020 på Fossum Hestesportsenter. Målgruppe: Unghester som kan konkurrere i 4- til 7 Les mer »

Uttak satsingsgrupper U25 og Senior i dressur

Landslagsleder for U25 og Senior i dressur, Pether Markne, har nå foretatt utvelgelsen av ryttere til *satsingsgruppene for U25 og Senior. Gruppene er dynamiske og kan være gjenstand for endringer Les mer »

Søknad om Lands- og/eller Elite-stevner 2021

Det har  vært mye bra stevneaktivitet i år, til tross for en kort sesong og utfordringer i forbindelse med Covid-19. Vi vet ennå ikke hva 2021 bringer, men vi velger Les mer »

Arrangørstøtte til klubber som setter opp Ryttertest-klasser

NRYF ønsker å oppmuntre arrangører av dressurstevner til å sette opp Ryttertest-klasser på sine stevner.Klubber som setter opp Ryttertest-klasser på sine Klubb-/Utvidet klubb-/D-stevner gis derfor arrangørstøtte på kr 500,- per stevne.

HM Unghest dressur 2020

  Hallmesterskapet for unghester i dressur avholdes 6. – 8. november med Grenland ryttersportsklubb som arrangør. Nærmere informasjon om mesterskapet finner du i KR IV – § 473

Unghestsamling i dressur Østlandet 26.-27. september

SISTE: Pernille Norbeck Østvold trer inn som vikar for Silje grunnet smittesituasjonen i Danmark. Norges Rytterforbund v/ Sportsutvalget i dressur (SU-D) inviterer til trening for unghester, lørdag 26. og søndag Les mer »

Reglementsendringer konkurransereglement dressur (KR IV) for 2021

Høsten er tiden for gjennomgang av NRYFs konkurransereglement og Sportsutvalg dressur (SU-D) har ansvaret for å sammenfatte eventuelle endringer i konkurransereglementet i dressur.

Unghest VM i dressur 2020 – meld din interesse nå

Unghest-VM i dressur avholdes 9. – 13. desember i Verden, Tyskland.  Unghest-VM er et avlschampionat for 5, 6 og 7 år gamle hester – en konkurranse stambøker imellom – der Les mer »

Endrede krav til kvalifisering NM Dressur Individuelt og Lag 2020

På grunn av korona-pandemien har en rekke stevner blitt avlyst så langt i år, og det kan bli færre muligheter til å kvalifisere seg til årets Norgesmesterskap i dressur. De Les mer »

Breeders dressur 2020

Norsk Breeders Trophy (NBT) er et avlschampionat for 5- og 6-årige Norsk Varmblod hester. Kun hester som er førstegangsregistrert i Norsk Varmblod og innmeldt i NBT, kan delta. Breeders Open (BO) dressur Les mer »

Deltagelse på internasjonale stevner i utlandet

I forhold til å melde norske ryttere/kusker på internasjonale ordinære stevner i utlandet følger Norges Rytterforbund UDs reiseråd.

Landsmesterskap i dressur 2020

Norges Rytterforbund v/ Sportsutvalg dressur (SU-D) har nå valgt ny arrangør for Landsmesterskapet i dressur 2020.  Vi gratulerer Sørlandsparken rideklubb med tildelingen. Mesterskapet vil avholdes på Epona ryttersenter i Kristiansand Les mer »

Unghestsamling i dressur Østlandet

Norges Rytterforbund v/ Sportsutvalg dressur (SU-D) inviterer til trening for unghester,  NB! fredag 10. og lørdag 11. Juli 2020 på Stutteri – B. Målgruppe: Unghester som kan konkurrere i 4- Les mer »

Viktig informasjon vedrørende Children program og bedømming

Det er oppdaget feil i alle Children-programmene i dressur. Oppdaterte utgaver ligger ute under dressurprogrammer.  Det er oppdaget en feil i KR IV § 450.1.a om karaktersetting av Children-programmene. Følgende Les mer »

Reviderte generelle koronavettregler og koronavettregler for gjennomføring av ridestevner

Her er oppdaterte generelle koronavettregler og koronavettregler for gjennomføring av ridestevner.

Oppnevning og oppdatering av landslag/satsingsgrupper for ponni, children, junior og ungryttere

I henhold til sportsplanen for de aldersbestemte gruppene, ponni, children, junior og ungryttere i dressur, skal landslagsledelsen oppnevne ryttere til landslag og satsingsgrupper i begynnelsen av året, samt foreta en Les mer »

Landsmesterskap dressur 2020 – Arrangør søkes

Årets arrangør av Landsmesterskap i dressur (LM-D), har dessverre vært nødt til å si fra seg arrangementet. NRYF søker derfor nå ny arrangør av mesterskapet i 2020.

Krav til oppstalling ved L- og E-stevner er midlertidig opphevet

Krav til oppstalling ved stevner er gitt i KR I §§ 140.3, 193 og 194. For Norgesmesterskap, Innendørs Norgesmesterskap og Hallmesterskap er det krav om obligatorisk oppstalling. Begrunnelsen for dette Les mer »

Koronavettregler for gjennomføring av ridestevner 7.mai-15.juni

Retningslinjene for stevneavvikling i perioden fra 7. mai til 15. juni fra myndighetene, NIF og NRYF er nå klare. I tillegg til NIFs og myndighetenes overordnede retningslinjer samt NRYFs tidligere Les mer »

Ønsker du å sitte i dressurdommerkomiteen?

Dressurdommerkomiteen søker nye medlemmer som skal inngå i dagens team. Vi trenger nye medlemmer med oppstart så snart som mulig i 2020. I tillegg søker vi etter nye medlemmer, samt Les mer »

Sportsutvalg dressur informerer

Koronapandemien og de omfattende tiltakene som regjeringen har iverksatt, setter sitt sterke preg på oss alle og har forandret vår hverdag vesentlig. NRYFs president, Tore Sannum, har reflektert over situasjonen Les mer »

Rekrutteringssamlinger i dressur våren 2020

ALLE SAMLINGER ER NÅ AVLYST GRUNNET PÅGÅENDE KORONA-PANDEMI. For nærmere informasjon se HER (oppdatert 29.03.20, kl 14:22) Norges Rytterforbund i regi av sportsutvalget i dressur (SU-D) inviterer til rekrutteringssamlinger i dressur Les mer »

Unghestsamling dressur Østlandet

  SAMLINGEN ER AVLYST GRUNNET PÅGÅENDE KORONA-PANDEMI! Norges Rytterforbund v/ Sportsutvalg dressur (SU-D) inviterer til trening for unghester, lørdag 21. og søndag 22. mars 2020 på Fossum Hestesportsenter

FEI ponnimåling Bjerke Dyrehospital 7-8.mars 2020

7-8.mars er det satt opp FEI ponnimåling på Bjerke Dyrehospital som holder til ved Bjerke Travbane i Oslo. De som ønsker å melde seg på gjør det via deltager.no her. Les mer »

Teorisamling dressur for rekrutter

Norges Rytterforbund v/ Sportsutvalg dressur inviterer til teorisamling DATO:   Onsdag 4. mars 2020 TID:   kl 1800 – 2000 STED:   NRYFs lokaler, Sognsveien 73, Ullevål Stadion MÅLGRUPPE: Utøvere Les mer »

HM DRESSUR 2020

Endrede kvalifiseringskrav til Hallmesterskap i dressur 2020! Det gjøres oppmerksom på at kvalifiseringskravene til HM er endret for 2020. De nye kravene er gjengitt her:

Uttak dressur Norwegian Horse Festival 2020

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til Norwegian Horse Festival i dressur, Lillestrøm 12. – 16. februar 2020 (rev 03.02.20): Alle masterlister, informasjon til ryttere, start- og resultatlister vil bli Les mer »

Stilling ledig: Landslagsleder i dressur for ponni og children

Vil du jobbe med Norges beste ryttere og tilrettelegge for at våre yngste dressurryttere på landslagsnivå blomstrer? Da må du lese videre, nå er det ledig stilling som landslagsleder i Les mer »

Unghestsamling i dressur Østlandet

Påmeldingsfrist mandag 3. februar. Norges Rytterforbund v/ Sportsutvalget i dressur (SU-D) inviterer til trening for unghester, lørdag 8. og søndag 9. februar 2020 på Fossum Hestesportsenter Målgruppe: Unghester som kan konkurrere i Les mer »

Unghestsamlinger dressur våren 2020

Norges Rytterforbund i regi av sportsutvalget i dressur (SU-D) planlegger treningssamlinger for unghester våren 2020. Målgruppe: Unghester som kan konkurrere i 4- til 7 års-klasser i 2020 Sted: Østlandsområdet (eksakt Les mer »

Ny påmeldingsfrist! Unghestsamling dressur Østlandet

Norges Rytterforbund v/ Sportsutvalget i dressur (SU-D) inviterer til trening for unghester, lørdag 18. og søndag 19. januar 2020 på Fossum Hestesportsenter Målgruppe: Unghester som kan konkurrere i 4- til 7 års-klasser Les mer »

Dressurdommerkurs II

Er du allerede Dressurdommer I og ønsker å oppgradere, eller trenger repetisjonskurs for Dressurdommer II? DDK arrangerer dressurdommerkurs II i Moss helgen 8.-9. februar 2020. Sted: Noreødegården Ryttersportssenter i Moss Les mer »

Ny påmeldingsfrist 5. januar: Kompetansehelgen 2020 – dressur

Norges Rytterforbund, sammen med Sportsutvalget i dressur (SU-D) og dressurdommerkomiteen (DDK), ønsker velkommen til Kompetansehelgen 2020 med innlagt dressur- og dressurdommerkonferanse.

Samling under Norwegian Horse festival

Har du som mål å komme på landslaget eller starte NM i 2020? Da bør du få med deg samlingen under Norwegian Horse Festival den 15.februar.

Rekrutteringssamlinger dressur våren 2020

Norges Rytterforbund i regi av sportsutvalget dressur (SU-D) inviterer til rekrutteringssamlinger i dressur for alle alderskategorier våren 2020. Invitasjon til hver enkelt samling publiseres på grensiden dressur i god tid i forkant av Les mer »

Norgesmesterskap dressur 2020

Vi gratulerer Gjøvik og Borge rideklubber med tildelingen av Norgesmesterskap i dressur 2020 MESTERSKAP DATO ARRANGØR NM Individuelt 26. – 30. august Gjøvik rideklubb NM Lag 18. – 20. september Les mer »

Rekrutteringssamling dressur – teori

Norges Rytterforbund v/ Sportsutvalget dressur inviterer til teorisamling DATO:   Onsdag 27. november 2019 TID:   kl 1800 – 2000 STED:   NRYFs lokaler, Sognsveien 73, Ullevål Stadion FOREDRAGSHOLDERE: Siril Les mer »

Terminliste L-/E-stevner dressur 2020

Lands- og/eller Elitestevner i dressur for 2020 er nå fordelt etter innkomne søknader fra arrangører. Terminlisten finner du HER Arrangør av NM Individuelt og HM Unghest er ennå ikke avklart. Les mer »

Terminlisten 2020

Terminlisten 2020 for Lands og Elitestevner i alle grener vil bli lagt ut på horsepro for første halvår. Halvveis i året skal NRYF over i nytt system og da vil Les mer »

Påmelding nå: Rekrutteringssamlinger i dressur høsten 2019

Norges Rytterforbund i regi av sportsutvalget i dressur (SU-D) inviterer til rekrutteringssamlinger i dressur for alle alderskategorier høsten 2019.  Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du ved å trykke på linken på arrangørstedet Les mer »

Autorisasjonskort for teknisk personell

Mange har behov for nye kort for teknisk personell. Dere som ikke har – eller trenger nytt på grunn av endret autorisasjon eller har fått flere roller – kan bestille Les mer »

Rekrutteringssamling for U25- og Seniorryttere

Norges Rytterforbund i regi av sportsutvalget dressur (SU-D) inviterer til rekrutteringssamling med programridning 23. – 24. november for U25- og Seniorryttere hos Stall Helljesen. Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du HER Sportsutvalgets Les mer »

Utvidet påmeldingsfrist: Rekrutteringssamling i dressur

Norges Rytterforbund v/ Sportsutvalget i dressur inviterer til teorisamling DATO:   Onsdag 30. oktober 2019 TID:   kl 1800 – 2000 STED:   NRYFs lokaler, Sognsveien 73, Ullevål Stadion FOREDRAGSHOLDER: Les mer »

Reglementsendringer konkurransereglement dressur (KR IV) for 2020

Høsten er tiden for gjennomgang av vårt konkurransereglement; nå de grenspesifikke. Sportsutvalget dressur (SU-D) ønsker innspill i denne prosessen. Ryttere, trenere, arrangører og andre aktive i dressursporten bes om å Les mer »

Utvidet påmeldingsfrist. Arrangørkonferansen 2019

Norges Rytterforbund inviterer til en samlet arrangørkonferanse for grenene sprang, dressur og feltritt. Dato: 12. oktober 2019 Sted: Thon Hotel Arena, Lillestrøm

Fagkonferansen 2019 – hestekunnskap på sitt beste! Pether Markne kommer, gjør du?

Pether Markne kommer søndag og skal holde en flott clinic med sprangryttere søndag. Vi utsetter påmeldingsfristen til fredag 06.09 kl.12 – og håper flere vil ta turen! Siste sjanse å Les mer »

Rekrutteringssamling i dressur – Vestlandet, 31. aug – 1. sept

Norges Rytterforbund i regi av Sportsutvalget i dressur (SU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-, children-, junior-, ungryttere, U25- og Senior-ryttere, samt unghest på Vestlandet.

Stevnearrangører til L-/E-stevner i dressur 2020

Kjære arrangører! Ønsker dere å arrangere  L- og/eller E-stevne i dressur 2020? Norges Rytterforbund ber om at det nå søkes om stevner på L-/E- nivå i 2020. Arrangør velger dato for sine Les mer »

Fagkonferansen 2019

Fagkonferansen 2019 skal være på Drammen Ridesenter 7-8. september 2019. Konferansen er åpen for alle og tar for seg temaer for trenere, ryttere og andre som ønsker input i hestelivet. Les mer »

Uttak EM Children/Junior/Ungryttere/U25 i dressur – San Giovanni in Marignano (ITA)

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til Europamesterskapet i dressur for Children/Junior/Ungryttere/U25  23. – 28. juli i San Giovanni in Marignano, Italia:

Unghester i dressur til Falsterbo Horse Show 2019

Følgende ekvipasjer vil delta i de nasjonale Unghest-klassene under Falsterbo Horse Show 2019: 5-års klassen: Zandra Trondsdatter Birkeland/I.P.S. Jericho Bærum Rideklubb  6-års klassen: Trude Kasparek Hestengen/Christianslund Fürstino Spydeberg rideklubb Tanja Rusovic/Dille Belamigo Les mer »

Uttak Nordisk Mesterskap i dressur 2019 – Vilhelmsborg, Århus (DEN)

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til Nordisk Baltisk mesterskap i dressur 25.  – 30. juni på Vilhelmsborg i Århus, Danmark:

Indoor Epona – nasjonale og internasjonale klasser i dressur

Vi har gleden av å presentere Indoor Epona, en ny satsing i norsk hestesport. Gjennom to langhelger vil Eponas nærmeste nabo – Sørlandshallen – transformeres til en hestefest. Med en  Les mer »

Nye Bisittings- og skyggedømmingsskjemaer i dressur

Da er de nye bisittings- og skyggedømmingsskjemaene i dressur ute. De finner du her . Send skjemaene sammen med praksiskortet eller når du ønsker å melde deg på et konkret kurs.

Nytt allment inntrykk i dressurprogram lette klasser

Det er utviklet nytt «Allment inntrykk» for de lette klassene i dressur (LC – LA) der treningsskalaen er lagt til grunn. De nye programmene gjøres gjeldende fra 1. juni, men er Les mer »

Unghestsamling i dressur Østlandet 11. – 12. mai

Norges Rytterforbund v/ Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til trening for unghester, lørdag 11. og søndag 12. mai 2019 på Fossum Hestesportsenter Målgruppe: Unghester som kan konkurrere i 4- til 7 års-klasser Les mer »

Rekrutteringssamling i dressur i Haugesund 1.-2. juni

Norges Rytterforbund i regi av Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-, children-, junior-, ungryttere og unghest i Haugesund  Dato: 1. – 2. juni Sted: Haugesund rideklubb, Stallveien 9, 5517 Haugesund Trener: Silje Les mer »

Unghest VM i dressur – meld din interesse nå

Unghest-VM i dressur avholdes 1. – 4. august i Ermelo, Nederland  Unghest-VM er et avlschampionat for 5, 6 og 7 år gamle hester – en konkurranse stambøker imellom – der Les mer »

Rekrutteringssamling i dressur, Vestlandet 18.-19. mai

Norges Rytterforbund i regi av Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-, children-, junior-, ungryttere og unghest på Vestlandet.

Uttak CDI-stevne – Kristiansand

Norges Rytterforbund har nå foretatt uttaket til det internasjonale dressurstevnet i Kristiansand  9. – 12. mai 2019.  Deltakerlister: Ponni (CDIP): Masterliste Children (CDICh): Masterliste Junior (CDIJ): Masterliste Ungryttere (CDIY): Masterliste Senior (CDI3*): Masterliste Vi benytter Les mer »

Rekrutteringssamling i dressur for ponni, children, junior- og ungryttere i Østfold 22. april

Norges Rytterforbund i regi av Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni- ,children-, junior- og ungryttere på  Tune ridesenter mandag 22. april.

Endring i KR IV – § 426.6b: Tillatt bitt for konkurranseponni i hesteklasser

Det vurderes at min 14 mm tykkelse på trinsebitt også for konkurranseponni i hesteklasser ikke er hensiktsmessig. Det er derfor tatt inn et tillegg i KR IV som sier at minst Les mer »

Dressurkonferansen 2019 – påmelding nå

Norges Rytterforbund v/ grenutvalget i dressur (GU-D) og dressurdommerkomiteen (DDK) ønsker velkommen til dressurkonferansen 2019. Konferansen er et forum for utøvere, trenere, foresatte, teknisk personell, arrangører, ildsjeler og andre som brenner for norsk Les mer »

NY: Rekrutteringssamlinger dressur våren 2019

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamlinger i dressur for alle alderskategorier våren 2019. Invitasjon til hver enkelt samling publiseres på grensiden dressur i god tid i forkant av Les mer »

Nytt KR IV Dressur gjeldende fra 4. mars 2019

Ny og oppdatert utgave av KR IV Dressur 2019 er lagt ut og gjelder fra 4. mars 2019.

AVLYST! 2-dagers rekrutteringssamling i dressur for ponni- og children-ryttere 9-10. mars

Grunnet situasjonen med påvist EHV-1 virus i Norge er denne samlingen dessverre avlyst. Norges Rytterforbund i regi av Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til 2-dagers rekrutteringssamling for ponni- og children-ryttere på  Tune ridesenter Les mer »

AVLYST! Rekrutteringssamling for U25-/Seniorryttere 9-10. mars

Grunnet situasjonen med påvist EHV-1 virus i Norge er denne samlingen dessverre avlyst. Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for U25- og Seniorryttere hos Stall Helljesen. Les mer »

Nye kompetanseregler for dressurdommere fra 1. mars 2019

En prosjektgruppe under ledelse av den internasjonale dressurdommeren Trond Asmyr, har sett på hvordan vi her i landet kan bedre standarden på våre dressurdommere, deriblant sørge for likere bedømming. Prosjektgruppen Les mer »

Uttak Norwegian Horse Festival – CDI3*, Lillestrøm

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til Norwegian Horse Festival i dressur, Lillestrøm 20. – 24. februar 2019: Storetur  (i alfabetisk rekkefølge): Elvebakk,  Jonas/ Citta Solberg rytterklubb Gulli,  Helena Liholt /Tobajo Picez Les mer »

HM MA/VA/VB/FH 2019

Vi takker Råde og Onsøy rideklubb som i samarbeid med Noreødegården ryttersportsklubb vil arrangere HM MA/VA/VB/FH  29. – 31. mars på Noreødegården ryttersportsenter

Rekrutteringssamling for ponni- og children-ryttere i Askim 3. februar

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  ponni- og childrenryttere i Askim søndag 3. februar 2019.  Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du HER Grenutvalgets kontaktperson  er Lise Les mer »

Nye medlemmer i dressurdommerkomiteen

Grenutvalget i dressur har oppnevnt to nye medlemmer til DDK.

Unghestsamling i dressur Østlandet 2.-3. februar

Norges Rytterforbund v/ Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til trening for unghester, lørdag 2. og søndag 3. februar 2019 på Stange Hestegård i Sandefjord.  Målgruppe: Unghester som kan konkurrere i 4- Les mer »

FORTSATT LEDIGE PLASSER: Unghestsamling i dressur Østlandet 12.-13. januar

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til trening for unghester, lørdag 12. og søndag 13. januar 2019 på Stange Hestegård i Sandefjord. 

Rekrutteringssamling for junior- og ungryttere i Askim 19. – 20. januar

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  junior- og ungryttere i Askim lørdag 19. og søndag 20. januar 2019.  Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du HER Les mer »

Rekrutteringssamling for U25-/Seniorryttere 12.-13. januar

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for U25- og Seniorryttere hos Stall Helljesen. Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du HER 

Dressurdommer I kurs

Er du allerede DDA og ønsker å oppgradere DD1, eller trenger repetisjonskurs som DDA eller DD1? DDK arrangerer Dressurdommerkurs I i Moss helgen 16.-17. februar 2019. Sted: Noreødegården Ryttersportssenter i Moss Les mer »

Dressurkonferanse 2019

Grenutvalget i dressur (GU-D) og dressurdommerkomiteen (DDK) inviterer til dressurkonferanse 23. – 24. mars 2019. Konferansen er et forum for utøvere, trenere, foresatte, teknisk personell, arrangører, ildsjeler og andre som brenner for norsk dressur.

Arrangørstøtte for ryttertester

Vi ønsker å oppfordre arrangører til å sette opp Ryttertester på stevner, og med dette ønsker vi å støtte arrangører med 500,- kr per stevne hvor det er gjennomført Ryttertester. 

Nytt skjema for påmelding til dressurdommerkurs

Det ligger nå et nytt skjema som skal fylles ut ved påmelding til dressurdommerkurs i skjemabanken . Dette skjemaet inneholder både bisitting, felt for utfylling av ridekrav og påmelding til kurs. Les mer »

Rekrutteringssamling i dressur alle aldersgrupper

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling i dressur  – teorikveld – for  alle aldersgrupper . Dato: Torsdag 8. november Sted: NRYFs lokaler, Sognsvn 73, Ullevål Stadion Les mer »

Rekrutteringssamling i dressur for junior- og ungryttere

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  junior- og ungryttere i Askim søndag 18. november 2018.  Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du HER Grenutvalgets kontaktperson  er Lise Les mer »

Vil bedre dressurdommernes kompetanse

En prosjektgruppe under ledelse av den internasjonale dressurdommeren Trond Asmyr, ser på hvordan vi her i landet kan bedre standarden på våre dressurdommere, deriblant sørge for likere bedømming.

2-dagers rekrutteringssamling i dressur for ponni- og children-ryttere

Norges Rytterforbund i regi av Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til 2-dagers rekrutteringssamling for ponni- og children-ryttere på  Tune ridesenter lørdag 3. til søndag 4. november.

Rekrutteringssamling for U25-/Seniorryttere 24.-25. november

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for U25- og Seniorryttere hos Stall Helljesen.

Ønsker du å sitte i grenutvalget?

Nå kan du melde din interesse som grenutvalgsmedlem. Grenutvalgene er Norges Rytterforbunds faglige instanser i sportsfaglige spørsmål innenfor de respektive grener. Fristen for å melde interesse er 10.oktober.

Unghestsamling i dressur Vestlandet 24. – 25. november

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til trening for unghester lørdag 24. og søndag 25. november 2018 på Lode ridesenter, Lodev 64, 4365 Nærbø. Målgruppe: Unghester som kan konkurrere i 4- til 7 Les mer »

Arrangørkonferanse i dressur 2018

Arrangørkonferansen i dressur 2018 avholdes lørdag 20. oktober på Meet Ullevål kurs- og konferansesenter (tidligere UBC).

Rekrutteringssamling for alle aldersgrupper i dressur 6. oktober på Lode ridesenter, Nærbø

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-, children-, junior-, ungryttere og U25- og senior-ryttere på Lode ridesenter, Vestlandet lørdag 6. oktober 2018.  Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du Les mer »

Rekrutteringssamling for alle aldersgrupper i dressur 14. oktober på Alvøen ridesenter, Bergen

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-, children-, junior-, ungryttere og U25- og senior-ryttere på Alvøen ridesenter, Bergen søndag 14. oktober 2018.  Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du Les mer »

Dressurdommerkurs II i Østfold

Er du allerede Dressurdommer I og ønsker å oppgradere, eller trenger repetisjonskurs for Dressurdommer II? DDK arrangerer dressurdommerkurs II i Moss helgen 3.-4. november 2018.

Unghestsamling i dressur i Midt-Norge 6. – 7. oktober

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til trening for unghester lørdag 6. og søndag 7. oktober 2018 hos Stall Schilbred, Straumsnesvegen 411, 6670 Øydegard. Målgruppe: Unghester som kan konkurrere i 4- til 7 Les mer »

Dressurdommerkomitéen (DDK) søker etter nytt medlem

Dressurdommerkomitéen har ledig verv og søker etter ett nytt medlem som kan inngå i dagens team.  Vedkommende bør ha god kjennskap til norsk dressursport og selv være dressurdommer. Søker må Les mer »

Stevnearrangør i dressur i 2019

Ønsker dere å søke om L- og/eller E-stevne i dressur 2019? Det er laget et førsteutkast (rev 27.07.18) til terminlisten i dressur for 2019 med datoer for når det ønskes L- og/eller E-stevner.

Tillatt/ikke tillatt utstyr i dressur- og paradressurkonkurranser

FEI har kommet med en oppdatering (30.7.2018) av tillatt og ikke tillatt bitt mv til bruk i dressur- og paradressurkonkurranser. Denne listen gjelder også på norske stevner.

Uttak til Unghest VM i dressur 2018

Vi gratulerer følgende ekvipasje med uttaket til Unghest VM i dressur i Ermelo, Nederland 2. – 5. august 2018:

Uttak EM Ponni i dressur og sprang i Bishop Burton, England

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til EM Ponni i dressur  og sprang i Bishop Burton, England 7. – 12. august 2018:

Dressurdommerprosjektet

Prosjektgruppa for dressurdommerprosjektet, med leder Trond Asmyr i spissen, er nå klare for å publisere tre tiltak. 

Fagkonferansen 2018

Årets Fagkonferanse blir på Drammen Ridesenter 29-30. september. Det blir fokus på trenerens rolle, coaching, grunnridning og hesten helse i forhold til høy og mage-tarm. Påmelding og fullt program kommer Les mer »

Unghester i dressur til Falsterbo Horse Show

Følgende ekvipasjer vil delta i de nasjonale Unghest-klassene under Falsterbo Horse Show 2018: 7-års klassen:  Anniken Eide/Twilight (II) Lommedalen Kjøre- og rideklubb  Trude Kasparek Hestengen/Strandagergårds Deluxe  Spydeberg rideklubb Det vil ikke Les mer »

Uttak EM Children/Junior/Ungryttere i dressur, feltritt og sprang i Fontainebleau, Frankrike

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til EM CH/JR/UR i dressur, feltritt og sprang  i Fontainebleau, Frankrike 8. – 15. juli 2018:

LEDIGE PLASSER: Rekrutteringssamling for alle aldersgrupper i dressur 16.-17. juni på Alvøen ridesenter, Bergen

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-, children-, junior-, ungryttere og U25- og senior-ryttere på Alvøen ridesenter, Bergen lørdag 16. og søndag 17. juni 2018. 

Uttak til Nordisk Baltisk Mesterskap i dressur 2018 for Ponni, Children, Junior og Ungryttere

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til Nordisk Baltisk mesterskap i dressur for aldersbestemte grupper i Drammen 28. juni – 1. juli:

FEI Intermediaire A og B – en endring i bedømmingsgrupper

Nytt FEI Intermediaire A  og B, norsk utgave, gjelder fra 15. mai 2018. Endringene innebærer nye bedømmingsgrupper for overgangene til og fra piaff, men har ellers ingen endringer som har Les mer »

Unghestsamling i dressur 20. -21. mai 2018, Vestlandet – LEDIGE PLASSER

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til trening for unghester søndag 20. og mandag 21. mai (pinsen) 2018 i Orre. Målgruppe: Unghester som kan konkurrere i 4- til Les mer »

Uttak Nordisk Baltisk mesterskap i dressur for senior og U25

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til Nordisk Baltisk mesterskap i dressur for senior og U25 i Kristiansand 10-13. mai:

Rekrutteringssamling for alle aldersgrupper i dressur 1. mai på Lode ridesenter

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-, children-, junior-, ungryttere og U25- og senior-ryttere på Lode ridesenter, Vestlandet tirsdag 1. mai 2018. 

AVLYST! Unghestsamling i dressur 5. – 6. mai 2018, Arendal

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til trening for unghester lørdag 5. og søndag 6. mai, Arendal Målgruppe: Unghester som kan konkurrere i 4- til 7 års-klasser Les mer »

Dressurdommerkurs på Epona

DDK har gleden av å invitere alle DDI-IV til dressurdommerkurs med Andrew Gardner 11.-13. mai under CDI3* stevnet på Epona. Oppstart vil være fredag kl.11 og det vil avsluttes ca. Les mer »

Rekrutteringssamling i dressur, Bruråk ridesenter – Trøndelag

Fortsatt ledige plasser – utsatt frist for påmelding fredag 6. april: Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-, children-, junior-, ungryttere og U25- og Les mer »

Unghestsamling i dressur 14. – 15. april 2018

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til trening for unghester lørdag 14. og søndag 15. april 2018 på Noreødegården Ryttersportsenter, Moss. Målgruppe: Unghester som kan konkurrere i Les mer »

Landslagsleder for ponni og children i dressur

Landslagsleder for ponni Lillann Jebsen har nå fått utvidet sitt engasjement til også å gjelde alderskategorien “children”. Dette er et resultat av Norges Rytterforbund sin satsing på denne alderskategorien, der grenutvalget i dressur (GU-D) Les mer »

Nytt KR IV gjeldende fra 1. mars 2018

Ny og oppdatert utgave av KR IV Dressur er lagt ut og gjelder fra 1. mars 2018. Minner også om Oversikt fra FEI over tillatt/ikke tillatt utstyr i dressur – oppdatert 14.11.2017 som gjelder Les mer »

Dressurprogram spesialdressur og para i 2018

Viktig melding til arrangører, teknisk personell og dressurryttere: Kun dressurprogrammene som var gyldige i 2017 skal benyttes på alle stevner frem til 2. mai. Ikrafttreden av nye/oppdaterte program 2018 er da Les mer »

Rekrutteringssamling i dressur for ponni og children ryttere lørdag 10. mars

Norges Rytterforbund i regi av Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni og children ryttere på  Noreødegården ryttersportsenter, Moss, lørdag 10. mars 2018. 

Rekrutteringssamling i dressur for junior- og ungryttere søndag 11. mars

Norges Rytterforbund i regi av Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for junior og ungryttere på  Noreødegården ryttersportsenter, Moss, søndag 11. mars 2018. 

Rekrutteringssamling for U25-/Seniorryttere lørdag 10. mars

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for U25- og Seniorryttere hos Stall Helljesen. Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du HER Grenutvalgets kontaktpersoner for samlingen er Ingrid Jacobsen Les mer »

Unghestsamling i dressur 24.-25. februar 2018

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til trening for unghester lørdag 24. og søndag 25. februar 2018 på Tanum ridesenter. Målgruppe: Unghester som kan konkurrere i 4- Les mer »

Uttak dressur AEG 2018

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til de internasjonale dressurklassene under årets AEG. Resultatoversikt finner du her Ponni: Masterlist finner du her (i alfabetisk rekkefølge) Emma Borchgrevink/Herikos Bredager Tanum Les mer »

Unghestsamling i dressur Vestlandet 17. – 18. mars

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til trening for unghester lørdag 17. og søndag 18. mars 2018 på Lode  ridesenter, Nærbø Målgruppe: Unghester som kan konkurrere i 4- til Les mer »

Rekrutteringssamling i dressur for children-, junior- og ungryttere lørdag 17. februar

Norges Rytterforbund i regi av Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for children-, junior og ungryttere på Tanum ridesenter lørdag 17. februar 2018.  Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du her Grenutvalgets kontaktperson for Les mer »

Rekrutteringssamling i dressur for ponni søndag 18. februar

Norges Rytterforbund i regi av Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-ryttere på Tune ridesenter søndag 18. februar 2018.  Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du her Grenutvalgets kontaktperson for samlingen er Lise Oppegaard  Les mer »

Grenkonferanse dressur 2018 – påmelding nå

Norges Rytterforbund ved Grenutvalget i dressur (GU-D) og dressurdommerkomiteen (DDK) inviterer til  grenkonferansen i dressur  lørdag 10. og søndag 11. februar 2018.

Oppdatert terminliste dressur 2018 (rev 16.01.18)

Terminliste for Lands-/ elitestevner i dressur i 2018 er oppdatert

Unghestsamling i dressur 27.-28. januar 2018

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til trening for unghester lørdag 27. og søndag 28. januar 2018 på Tanum ridesenter.

Rekrutteringssamling i dressur 13. og 14. januar, Alvøen. Fortsatt ledige plasser – påmelding innen onsdag 10. januar.

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-/children-/junior- /ungryttere og U25-/Senior-ryttere på Alvøen ridesenter, Bergen lørdag 13. og søndag 14. januar 2018. 

Rekrutteringssamling med programridning for U25 og Senior-ryttere lørdag 13. januar

Stevnesesongen er rett rundt hjørnet og du gis nå muligheten til å ri et selvvalgt program på lille-tur/GP-nivå for en dommer. Du vil få med deg gode råd og tips Les mer »

Rekrutteringssamling med programridning for ponni/children/junior og ungryttere

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling med programridning for ponni-/children-/junior- og ungryttere hos Stall Helljesen søndag 14. januar 2018. 

Rekrutteringssamlinger i dressur våren 2018

Norges Rytterforbund ved grenutvalget i dressur (GU-D) satser aktivt på rekruttering og det er planlagt flere rekrutteringssamlinger for ponni-, children-, junior- og ung-ryttere våren 2018.

Trond Asmyr satt til å lede prosjektgruppe

Norges Rytterforbund ved Generalsekretæren, har opprettet en  prosjektgruppe som skal se på dressurdommeres kompetanse og videreutvikling. Asmyr har blitt valgt til å lede denne prosjektgruppen.

Rekrutteringssamling i dressur lørdag 25.11 og søndag 26.11

Norges Rytterforbund i regi av grenutvalget dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-/children-/junior- og ungryttere hos Siril Wethal Helljesen lørdag 25. november og søndag 26. november 2017. 

Rekrutteringssamling i dressur for U25 og Senior lørdag 2/12

Norges Rytterforbund (NRYF)i regi av Grenutvalget dressur (GU-D) har gleden av å invitere til treningssamling for U25-/Senior-ryttere lørdag 2. desember.

Unghestsamling i dressur 18. – 19. november

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til trening for unghester lørdag 18. og søndag 19. november 2017 på Tanum ridesenter.

Rekrutteringssamling i dressur for ponni søndag 29. oktober

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-ryttere hos Siril Wethal Helljesen søndag 29. oktober 2017. 

Rekrutteringssamling i dressur lørdag 21. og søndag 22. oktober, Stavanger

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-,  children-, junior- og ungryttere, U25 og senior lørdag 21. og søndag 22. oktober 2017 på Soma ridesenter. 

Rekrutteringssamling i dressur for children/junior/ungryttere lørdag 28. oktober

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for children-, junior- og ungryttere hos Siril Wethal Helljesen lørdag 28. oktober 2017. 

Rekrutteringssamlinger i dressur høsten 2017 – NY

Grenutvalget i dressur (GU-D) satser aktivt på rekruttering og det er planlagt flere samlinger for rekrutteringsgruppene ponni, children, junior og unge ryttere høsten 2017.

Arrangørkonferanse dressur 2017

Arrangørkonferansen i dressur 2017 avholdes lørdag 21. oktober på UBC, Ullevål. Konferansen er obligatorisk for de som skal arrangere L-/E-stevner i dressur 2018. 

Dressurdommerkurs I og II i Østfold

Ønsker du å videreutvikle deg som dressurdommer? Dømme på et høyere nivå enn det du gjør i dag? Meld deg på nå. 

Uttak EM dressur Gøteborg

Vi gratulerer Isabel Freese/Bordeaux fra Ellingsrud rytterklubb med uttaket til EM i dressur for seniorer, Gøteborg 21. – 26. august.

Oppdatert liste over tillatt/ikke tillatt utstyr i dressur

FEI har oppdatert sin oversikt over tillatt eller ikke tillatt utstyr i dressur.

Stevnesøknader i dressur for 2018

Ønsker dere å søke om L- og/eller E-stevne i dressur 2018? Det er laget et førsteutkast til terminlisten i dressur for 2018 med datoer for når det ønskes L- og/eller E-stevner.

Uttak EM JR/UR Roosendaal, Nederland

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttaket til EM JR/UR i dressur i Roosendaal, Nederland 9. – 13. august:

Uttak EM Ponni i dressur, feltritt og sprang i Kaposvár, Ungarn

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttaket til EM Ponni i Kaposvár, Ungarn den 24. – 30.  juli  2017:

Uttak til Unghest VM 2017

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttaket til Unghest VM i dressur i Ermelo, Nederland 3. – 6. august 2017:

Unghester i dressur til Falsterbo Horse Show

Vi gratulerer følgende norske ekvipasjer tatt ut til Unghest-klassene under Falsterbo Horse Show 2017:

Uttak til Nordisk Baltisk Mesterskap 2017 i dressur

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttaket til Nordic Baltic Championship i dressur i Hammarö, Sverige den 29. juni – 2. juli 2017.:

Uttaksstevne Unghest VM dressur 2017

I helgen, 10.- 11. juni, avholdes siste kvalifiseringsmulighet og endelig uttaksstevne til Unghest VM i dressur for 5-, 6- og 7-årige hester på Majorplassen, Stall K på Kongsberg med Majorplassen Les mer »

Standardmaler kretsmesterskapene – endringer 2017

I 2011 ble det fastsatt standardmaler for kretsmesterskapene i dressur og sprang. Senere ble det fastsatt standardmal for feltritt. Standardmalene er nå oppdatert. Ny frist for endringer er 15. juni!

Kriterier Unghest VM 2017

World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) arrangerer «World Breeding Championships for Young Horses» (Unghest-VM) i de internasjonale grenene sprang, dressur og feltritt hvert år i samarbeid med FEI.

Rekrutteringssamling i dressur for U25 og Senior lørdag 6. mai

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling med programtrening for  U25- og Senior-ryttere lørdag 6. mai 2017. Trener: Siril Wethal Helljesen. Målgruppe: U25-/Senior-ryttere på lilletur-nivå med ambisjon om å starte NM dressur 2017/2018. Les mer »

Endringer i KR IV Dressur fra 1. mai 2017

Oppdatert utgave av KR IV Dressur er lagt ut og gjelder fra 1. mai 2017. Oppdateringene gjelder en beskrivelse av lettridning i trav i § 442.2, og at MC:3 er Les mer »

Nye dressurprogrammer fra mai 2017

Fra 1. mai 2017 gjelder det nye dressurprogrammer i LC og LB, og det er enkelte endringer i LA:1, MB:1 og MB:3. Alle de nye programmene har årstallet 2017 i Les mer »

Fellessamling uten hest for rekrutteringsgruppene i dressur

Velkommen til temakveld for rekrutteringsgruppene ponni, junior, unge ryttere, U25 og Senior onsdag 26. april kl 1800 – 2000 i NRYFs lokaler på Ullevål Stadion.

FEIs individuelle program for children 2014/16 (MC) – En presisering

Oppdatert utgave av dressurprogram nr 83 – FEIs individuelle program for Children 2014/16 – er nå lagt ut. (Gjeldende fom 1. april 2017).

Samling uten hest 2017 – presentasjoner

Her finner dere presentasjoner etter Samling uten hest. Hans Bauer finner du her. Ann Cathrin Lübbe finner du her. Elling Finnanger finner du her. -kommer

Rekrutteringssamling med programridning for ponni, Askim søndag 26. mars

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling med programridning for ponni-ryttere på Askim ridesenter søndag 26. mars 2017. 

CDI-stevnet Drammen i april er avlyst

CDI-stevnet i Drammen som skulle vært arrangert 19.-23.april, er dessverre avlyst.

Oppdaterte dressurprotokoller for 2017

Det er nå lagt ut nye, oppdaterte dressurprotokoller for spesialdressur som gjelder fra 1.mars 2017.

Ny landslagsleder i dressur for ponni

Den erfarne dressurrytteren 29 år gamle Lillann Jebsen, trer inn som ny landslagsleder fra 08.mars.

Gir seg som landslagsleder i dressur for ponni

Øivind I. Ødemotland gir seg etter tre og et halvt år som landslagsleder.

Rekrutteringssamling med programridning JR/UR Tanum, lørdag 25. mars

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  junior- og unge ryttere på Tanum ridesenter lørdag 25. mars 2017. Vi er så heldige å ha fått Torunn Knævelsrud til å dømme og veilede utøverne. 

Endringer i KR – Sikkerhet i fokus

Norge er blant annet det første landet i Europa som innfører sikkerhetshjelm så bredt. De viktigste endringene i konkurransereglementet kan dere lese om her.

Rekrutteringssamling med programridning for P/JR/UR Alvøen, fredag 31. mars

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  ponni-, junior- og unge ryttere på Alvøen ridesenter, Bergen fredag 31. mars 2017. Vi er så heldige å ha fått Kurt Christensen til å dømme og veilede Les mer »

Grenkonferanse dressur og dressurdommerkonferanse 2017

Grenutvalget i dressur (GU-D) og dressurdommerkomiteen (DDK) inviterer til  grenkonferansen i dressur og dressurdommerkonferansen 2017 lørdag 4. mars på Thon Hotel Arena, Lillestrøm og søndag 5. mars på Ellingsrud ridesenter.

Nye medlemmer av dressurdommerkomitéen

Dressurdommerkomitéen (DDK) har fått ny sammensetning. DDK er en underkomité av grenutvalget i dressur (GU-D) og utvalget har ledet prosessen med valg av nye medlemmer til komitéen. Prosessen har vært som Les mer »

Nye dressurprogram for FH i 2017

FEI har innført nye dressurprogram for funksjonshemmede fra 1. januar 2017. Disse er nå kommet i norsk oversettelse og gjelder fra 1. mars 2017. Fra den datoen vil samtidig de Les mer »

Trenerseminar i februar på AEG

Norges Rytterforbund inviterer til seminar for trenere. Temaet er  idrettspsykologi og prestasjonspsykologi, pedagogikk og barneidrett. Viktige temaer for trenere på alle nivået. Invitasjon og påmelding kan du se her: Trenerseminar AEG 2017.

Uttak AEG dressur 2017

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttaket: CDI3* Storetur: Ellen Birgitte Farbrot Tailormade Tahennya Skedsmo rideklubb Stine Gøtesen Danilla Tønsberg og Omegn rideklubb Louise Almlund Løkken Mr. Gold G Oppdal hestesportsklubb CDI3* Les mer »

Rekrutteringssamling dressur for ponni-, junior- og unge ryttere i Stavanger

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-, junior- og unge ryttere i Stavanger søndag 5. februar 2017.

Søkemotor teknisk personell

Det har dessverre skjedd en feil under NIFs oppdateringer og søkemotoren fungerer derfor ikke optimalt for tiden. Vi håper feilen blir rettet fort.  

Dressurdommerkurs 20.-21. februar på AEG

AEG 2017: DDK har gleden av å invitere alle DD2 og høyere autoriserte dressurdommere til dressurdommerkurs med 5* FEI dommer Andrew Gardner, den 20.-21. februar i år.

Rekrutteringssamling dressur for ponniryttere på Tune ridesenter

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  ponni-ryttere på Tune ridesenter, Grålum søndag 19. februar.

Oppdaterte dressurprogrammer 2017

Fra 1. januar 2017 gjelder en rekke oppdaterte dressurprotokoller for FEI-stevner. Det gjelder alle FEIs standardprogrammer på GP- og Intermediaire-nivå, Prix St Georges og FEIs mesterskapsprogrammer for juniorer og ungryttere. Les mer »

Rekrutteringssamling dressur JR/UR, Tanum

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for junior- og unge-ryttere på Tanum ridesenter lørdag 18. februar 2017. Påmelding innen 15. februar på e-post til Unni Henriksbø, Unni.Henriksbo@hioa.no

Rekrutteringssamling dressur P/JR/UR, Alvøen

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  ponni-, junior- og unge ryttere på Alvøen ridesenter, Bergen lørdag 4. februar 2017. Påmelding innen 1. februar til Bodil Hansen.

Rekrutteringssamling dressur U25- og senior-ryttere

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  U25- og senior-ryttere hos Siril Wethal Helljesen søndag 12. februar 2017.

Rekrutteringssamlinger dressur våren 2017

Grenutvalget i dressur (GU-D) satser aktivt på rekruttering og det er planlagt flere samlinger for rekrutteringsgruppene ponni, junior og unge ryttere våren 2017. Informasjon om tilbudet med en oversikt over planlagte samlinger finner du Les mer »

Nye medlemmer DDK

Vi søker etter nye medlemmer i Dressurdommerkomiteen (DDK). Det er 2 medlemmer som nå gir seg i komiteen og Grenutvalget i dressur (GU-D) søker deres etterfølgere.

Dressurdommer II kurs i Stavanger

18.-19. februar er det DDII kurs på Soma Ridesenter i Stavangere med kurslærer Trond Asmyr. For mer informasjon og påmelding se http://www.rytter.no/nryf/arrangement/

Terminliste L/E-stevner dressur 2017

Terminlisten for Lands-/Elitestevner i dressur i 2017 er nå klar.

Rekrutteringssamling dressur

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  ponni-, junior- og unge ryttere på Soma ridesenter, Stavanger lørdag 3. og søndag 4. desember 2016.

Rekrutteringssamling dressur for ponniryttere – NY DATO – på Tune ridesenter

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  ponni-ryttere på Tune ridesenter, Grålum lørdag 10. desember 2016 (NY DATO) .

Rekrutteringssamling dressur for junior- og unge ryttere, Tanum ridesenter

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for junior- og unge-ryttere på Tanum ridesenter lørdag 26. november 2016. Påmelding innen 23. november på e-post til Unni Henriksbø, Unni.Henriksbo@hioa.no Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du her (pdf) Spørsmål om samlingen Les mer »

Arrangørkonferanse dressur og sprang

Lørdag 26.november arrangeres det felles arrangørkonferanse for dressur og sprang på Thon Hotell Arena, Lillestrøm. Agenda og påmelding er klar den finner du her. Ønsker din klubb å arrangøere L/E Les mer »

Rekrutteringssamling dressur U25- og Seniorryttere

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  U25- og seniorryttere på Tune ridesenter lørdag 3. desember 2016. Trener: Siril Wethal Helljesen. Målgruppe: U25-/Senior-ryttere på lilletur-nivå med ambisjon om å starte NM dressur 2017/2018. Påmelding Les mer »

Rekrutteringssamling dressur for JR/UR på Tune, Østfold

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  junior- og unge ryttere på Tune ridesenter, Grålum lørdag 29. oktober 2016. Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du her (pdf) Påmelding innen 26.oktober på e-post til Lise.Oppegaard@gmail.com Spørsmål Les mer »

Rekrutteringssamling dressur for ponni-, junior- og unge ryttere på Alvøen ridesenter

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  ponni-, junior- og unge ryttere på Alvøen ridesenter lørdag 12. og søndag 13. november 2016. Påmelding innen 9.november. Alle deltakere bes fylle ut registreringsskjema med oppdatert informasjon og Les mer »

Rekrutteringssamlinger dressur høsten 2016

Grenutvalget i dressur (GU-D) satser aktivt på rekruttering og det er planlagt flere samlinger for rekrutteringsgruppene ponni, junior og unge ryttere høsten 2016. Informasjon om tilbudet med en oversikt over planlagte samlinger finner du her Les mer »

Ann Cathrin Lübbe med andre gullet til Norge

Ann Cathrin Lübbe er den andre utøveren som tar medalje hjem til Norge under Paralympics i Rio. Fra før så har svømmeren Sarah Louise Rung tre medaljer.

Nye tillatte hodelag/bitt dressur

08/09/2016 – Hodelaget og tøylene kan bestå av alle slags materialer, så lenge utstyret er sikkert og hestevennlig. Det er imidlertid ikke tillatt å bruke elastisk materiale i noen del Les mer »

Oppdatert terminliste dressur 2017

Oppdatert terminliste 7.september. Ønsker dere å søke om L- og/eller E-stevne i dressur 2017? GU-D har laget en oversikt med datoer for når det ønskes L- og/eller E-stevner i 2017. Arrangør velger Les mer »

Uttak Unghest VM dressur

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttaket:  5-års klassen  Kirsti Svaboe Finesse Soma Ryttersportsklubb Silje Tornvik Maros Fabergee  Flora Hestesportsklubb 6-års klassen  Ellen Birgitte Farbrot Laika Møllegaard  Skedsmo rideklubb Arrangørens hjemmeside Les mer »

Kvalifikasjon dressurstevner

Grenutvalget i dressur (GU-D) minner om viktigheten av at utøver er kvalifisert for den klassen vedkommende skal ri før start i klassen. Det vises til Dressurreglementet – KR IV §423, Les mer »

CDI1*Ermelo for godkjente hingster under UVM

Det er i år laget en CDI1* for kårede hingster 8 år eller eldre under Unghest VM i Ermelo 29. og 30. juli. Klassene er PSG og Inter I freestyle. Les mer »

Uttak EM dressur ponni

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttaket til EM i dressur for ponni i Århus 17. – 21. august:  Kristiane Askim Hillern Untouchable Tanum rideklubb  Carmen Grønvold Johannessen Davidoff Solberg rytterklubb Les mer »

EM dressur Junior og Unge ryttere 2016

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttaket: Junior  Vilde Antonsen Don Dino Tønsberg og Omegn Rideklubb  Christine Falbach Ravell’s Herkules Moldegaard Ryttersportsklubb  Cathrine Oppegaard Smedegaardens Lucia Follo Hestesportklubb Signe-Christine Forberg Lillerud Les mer »

Nordisk Baltisk mesterskap i dressur og para 2016

Vi gratulerer følgende ryttere med uttaket:  Ponni – kategori I  Camilla Sønsteby Holen Valerio Skedsmo Rideklubb  Carmen Grønvold Johannessen Davidoff Solberg Rytterklubb  Hedda Aam Opheim Dancer 94 Moss Rideklubb  Sahra Les mer »

Uttak unghest dressur Falsterbo Horse show

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttaket til unghestklassene i dressur under årets Falsterbo Horse Show:  5-års klassen  Anniken Eide Cheeky Lommedalen Kjøre- og Rideklubb  Kirsti Svaboe Finesse Soma Ryttersportsklubb  6-års Les mer »

EM U25 dressur 2016

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttaket:  Charlotte Finjarn  Svalegårds Walk on Water Follo Hestesportklubb  Catharina Lorentzen Lund  Helios Tanum Rideklubb  Jenny Holthe Rognes  Østergaards Eros Tanum Rideklubb

Rekrutteringssamling i dressur for ponni, junior og unge ryttere på Sør-Vestlandet

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  ponni, junior og unge ryttere på Nærbø lørdag 28. mai (ridetrening) og søndag 29. mai (programridning) 2016. Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du her. Spørsmål Les mer »

Dressursportens Venner Cup 2016

Dressursportens Venner Cup 2016 er åpen for alle og omfatter 7 kvalifiseringsstevner i løpet av sesongen 2016. De 3 beste resultatene til hver ekvipasje vil være tellende. Kvalifiseringen går i VA. De 10 Les mer »

MEGAPRINT Dressur Cup 2016

MEGAPRINT Dressur Cup 2016 er en cup for unge ryttere og omfatter 7 kvalifiseringsstevner i løpet av sesongen 2016. De 3 beste resultatene til hver ekvipasje er tellende.  Kvalifiseringen går i MA. De Les mer »

Breddesamling feltritt

Grenutvalget i feltritt (GU-F) inviterer til breddesamling i feltritt søndag 24. april. Her har du en gylden mulighet til å prøve sporten som er “tre ganger så gøy”, i trygge Les mer »

Arrangører av FH klasser i dressur

Horsepro har forbedret oppsettet av FH-klasser i sitt stevneprogram. Se på artikkelen her når dere skal legge inn disse klassene.

Clinic med Paul Fielder

NRYF holder clinic rettet mot treningsmetoder, coaching og trening av dressurhest med Paul Fielder FBHS i Drøbak 13.mars. Fielder har mange år bak seg som trener på høyt nivå og har mange fremgangsrike elver. I tillegg Les mer »

Oversikt over oppnevnte dressurdommere til L-/E-stevner 2016

Da er listen over oppnevnte dommere fra DDK ute. Listen finner du her. Disse dommerne skal benyttes, husk å ta kontakt i god tid før stevnet og avtal eventuell reise, Les mer »

Hingstemerke

Ifølge KR I § 115.3, gjeldende fra 1. mars, skal hingster være tydelig merket med oransje hingstemerke. Disse er dessverre ikke tilgjengelig i Idrettsbutikken ennå.  De gamle, hvite merkene kan Les mer »

Reglement 2016

Fra 1. mars gjelder de nye reglementene her. Det er noen endringer i både KR I og i alle grenreglementene. Det er derfor viktig for både ryttere, trenere, arrangører og Les mer »

Rekrutteringssamling i dressur for junior- og unge ryttere på Tanum ridesenter

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  junior- og unge ryttere på Tanum ridesenter lørdag 12. mars 2016. Påmelding innen 8. mars på e-post til Unni Henriksbø, Unni.Henriksbo@hioa.no Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner Les mer »

Rekrutteringssamling i dressur for ponni på Tune ridesenter

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for  ponniryttere på Tune ridesenter søndag 13. mars 2016. Påmelding innen 8. mars på e-post til Lise Oppegaard, Lise.Oppegaard@gmail.com Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du her (pdf) Spørsmål om Les mer »

Rekrutteringssamling i dressur for ponni, junior- og unge ryttere på Alvøen ridesenter

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni, junior- og unge ryttere på Alvøen ridesenter lørdag 19. mars – søndag 20. mars 2016. Påmelding innen 13. mars på e-post til Bodil Hansen, bodil1971@gmail.com Invitasjon Les mer »

Dressurprogram for 2016

Alle dressurprogram for spesialdressur gjeldende fom 1. mars 2016 finner du her

KR IV – Dressurreglement 2016

Dressurreglementet – KR IV – gjeldende fom 1. mars 2016 finner du her

Dressur AEG 2016

Vi ønsker følgende ekvipasjer lykke til under årets  AEG 2016: Oppdatert 21.02.16 CDI4* Store-tur: Siril Wethal Helljesen Centano Catharina Lorentzen Lund Helios Louise Almlund Løkken Mr. Gold G Cathrine Rasmussen Fernandez Ellen Les mer »

Grenkonferansen i dressur 2016

Vi ønsker alle påmeldte velkommen til årets grenkonferanse i dressur i regi av Grenutvalget (GU-D) lørdag 6. februar 2016.  Sted: VIF-salen – UBC på Ullevål stadion (inngang fra hotellet og opp i 3 Les mer »

Grenutvalgsmedlemmer

Har du selv lyst, eller kjenner du noen som har lyst til å være med å bidra i grenutvalgene våre? Ta kontakt med oss på elin@rytter.no hvis du har innspill Les mer »

Dressurdommerkurs på AEG

Mandag 22. og tirsdag 23. februar vil det være dressurdommerkurs med Lone Dichmann, 4* FEI dommer fra Danmark. Vi jobber også for å se om det er mulig å få til Les mer »

Samling uten hest 2016

Etter samling uten hest så finner dere treningsprogram og forelesning fra Marius Dammyr her. Foredraget om Foreldrevettregler v/ Mari Bjone (rådgiver Norges idrettsforbund) finner dere her (pdf)

Rekrutteringssamling dressur i Stavanger

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-, junior- og unge ryttere i Stavanger søndag 24. januar 2016. Påmelding innen 18. januar på e-post til Anne Gina Fredriksen, agsfredsriksen@gmail.com Invitasjon og Les mer »

Rekrutteringssamling dressur Alvøen, Bergen

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni-, junior og unge ryttere på Alvøen ridesenter lørdag 23. januar 2016. Påmeldingsfrist: 16. januar på e-post til Bodil Hansen, bodil1971@gmail.com Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner Les mer »

Rytterlisens 2016

Vi har i dag sendt ut rytterlisens for 2016 på mail. Det er mange som ikke har oppgitt riktig mailadresse. Rytterlisensen kan også betales i minidrett.no. Viser til utsendte mail Les mer »

Rekrutteringssamling ponni dressur

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponniryttere på Tanum ridesenter lørdag 16. januar 2016. Påmeldingsfrist: 11. januar. Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du her (pdf) I tillegg ber vi eventuelt NYE utøvere Les mer »

Rekrutteringssamling junior og unge ryttere dressur

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for junior- og unge ryttere på Tanum ridesenter søndag 17. januar 2016. Påmeldingsfrist: 11. januar. Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du her (pdf) I tillegg ber vi eventuelt Les mer »

Rekrutteringssamlinger dressur våren 2016

Grenutvalget i dressur (GU-D) satser aktivt på rekruttering og det er planlagt flere samlinger i rekrutteringsgruppene for ponni, junior og unge ryttere våren 2016. Informasjon om tilbudet med en oversikt over planlagte Les mer »

FEI dressurstevner med norske deltakere

Her er en oversikt over internasjonale dressurstevner i 2016 som har norske deltakere påmeldt. En oversikt over alle internasjonale FEI-stevner i dressur finnes på FEI sine hjemmesider. Januar: CDI3* Drachten, Les mer »

Programtrening U25/Seniorryttere

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til programridning med Kurt Christensen 7. februar på Tanum ridesenter. Påmeldingsfrist: 25. januar. Vi gjør oppmerksom på at det vil være begrenset antall plasser, så “førstemann Les mer »

Rekrutteringssamling dressur Stavanger

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni, junior og unge ryttere 5. og 6. desember i Stavanger. Påmeldingsfrist: 27. november. Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du her (pdf) I tillegg ber vi Les mer »

FEI stevner med norske dressurryttere

Her er en oversikt over hvilke internasjonale dressurstevner som har norske deltakere påmeldt. En oversikt over alle internasjonale FEI-stevner i dressur finnes på FEI sine hjemmesider. November: CDI-W Sweden International Les mer »

Endringer i Hpnett/hestepass

Hvis det er oppdateringer i hestepasset som kan ha noe å si for konkurranse databasen for eksempel Hingst som er blitt vallak, ponnimåling, chipnummer som oppdateres fra en veterinær Send Les mer »

Terminliste dressur 2016

Terminlisten for dressur 2016 finner du her

Rekrutteringssamling dressur for junior og unge ryttere

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for junior og unge ryttere lørdag 28. november på Tune ridesenter, Grålum. Påmeldingsfrist: 23. november. Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du her  (pdf) I tillegg ber vi nye Les mer »

Rekrutteringssamling ponni dressur

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponniryttere lørdag 14. november på Tanum ridesenter i Bærum. Påmeldingsfrist: 10. november. Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du her  (pdf) I tillegg ber vi nye ekvipasjer fylle Les mer »

Uttak til Oslo Horse Show (oppdatert 12/10)

Fire norske seniorer har fått plass i CDI3* Kingsland Oslo Horse Show 15-17/10: Louise Almlund Løkken / Mr Gold G, Cathrine Rasmussen/Fernandez, Lars Rasmussen/Monsun og Charlotte Finjarn/Svalegårdens Walk on Water. Catharina Les mer »

Rekrutteringssamling dressur Tanum

Grenutvalget i dressur (GU-D) inviterer til rekrutteringssamling for ponni, junior og unge ryttere 31. oktober og 1. november på Tanum ridesenter i Bærum. Påmeldingsfrist: 25. oktober. Invitasjon og påmeldingsinformasjon finner du her Les mer »

FERD rideskolecup & FERD Comebackcup

Statutter til FERD rideskolecup og FERD Comebackcup er nå sendt ut til kretsene. Statuttene til FERD Rideskolecup finner du her. Statutter til FERD Comebackcup finner du her. Cupene har vært Les mer »

Samlinger rekruttgrupper dressur

Grenutvalget i dressur planlegger nye samlinger for rekrutteringsgrupper i dressur høsten 2015. Samlingene vil bli fordelt på Øst- og Vestlandet og blir av en eller to dagers varighet. De ulike Les mer »

Arrangør NM individuelt i dressur 2016 søkes

Grenutvalget i dressur (GU-D) har besluttet å legge NM individuelt i dressur 2016 til primo juni. Arrangører bes sende inn sin søknad til Siri.Evjen@rytter.no innen 5. oktober 2015.

Dressurdommerkurs i unghest, kür og FH

Vi er så heldige at vi har fått Dr. Dietrich Plewa til å komme til Norge for å holde kurs i unghest og kür bedømmelse. I tillegg vil Kjell Myhre Les mer »

Stevnesøknader L/E-stevner i dressur 2016

Frist for innsending av stevnesøknader for L/E-stevner i Dressur for 2016 er satt til 25. september. Søknaden sendes til Siri Evjen – terminlisteansvarlig NRYF – på mail Siri.Evjen@rytter.no

Breeders Open og Norsk Breeders Trophy i dressur

Siste innspurt mot Breeders Open og Norsk Breeders Trophy 2015 på Borge 29. – 30. august. Det er fortsatt mulig å være med i finalen. Har du oppnådd kvalifiserende resultat Les mer »

Lag NM Dressur for ponni og hest

Årets Norgesmesterskap i Dressur for lag arrangeres 12. – 13. september av Tønsberg og Omegn rideklubb i samarbeid med Grenland Ryttersportsklubb. Stevnet avholdes på Grenland Ryttersportsklubb sin stevnearena på Vallermyrene i Porsgrunn. Les mer »

MEGAPRINT dressurcup for unge ryttere 2015

Statuttene er noe endret: MEGAPRINT dressurcup 2015 er en cup for unge ryttere som omfatter 6 kvalifiseringsstevner i sesongen 2015. De 3 første kvalifiseringsklassene er tellende.  Kvalifiseringen går i MA. De Les mer »

Finale Landschampionat unghester dressur

For fjerde året på rad vil det bli arrangert Landschampionat for unghester  i alderen 4 til 7 år. Landschampionatet i dressur blir i år arrangert i regi av Nes Rideklubb med Les mer »

ØNSKER DU Å BLI EN DEL AV NRYFs TALENTSATSING?

Er du ambisiøs og ønsker å nå et høyt nivå i din gren?  Da kan NRYFs talentsatsingsprogram være et middel på veien for deg. Målet med satsingen er at våre Les mer »

Uttak til EM dressur Aachen

Vi gratulerer Trude Hestengen – Tobajo Pik Disney, Anne Lene Holmen – Rainbow Dancer 4 og Louise Almlund Løkken – Mr Gold G med uttak til å representere Norge under Les mer »

FERDs Landsmesterskap i dressur 2015

Det er foretatt en presisering i statuttene for FERDs Landsmesterskap i dressur 2015 hva gjelder aldersbestemmelsene, i tråd med de nye Barneidrettsbestemmelsene som ble vedtatt på Idrettstinget 2015: Nedre aldersgrense for Les mer »

Landschampionat for unghester i dressur

Norges Rytterforbund inviterer sammen med JJ Horses og Ferd til landschampionat for unghester i dressur. Initiativtager til unghestchampionatet er JJ Horses v/ Ole Jørgen Jørgentvedt. Championatet sponses av JJ Horses Les mer »

Uttak til Falsterbo CDI og unghest

Følgende ekvipasjer skal representere Norge i de internasjonale dressurklassene i Falsterbo 09-12. juli: CDI5*: Trude Hestengen/Tobajo Pik Disney Louise A. Løkken/Mr Gold G Siril Helljesen/Rosenstolz (lille tur) CDI3*: Lars Rasmussen/Monsun Les mer »

Samling for Satsingsgrupper i dressur

Er du allerede med eller ønsker du å bli med i Satsingsgruppene i dressur? Da er du velkommen til samling tirsdag 9. Juni kl. 18.00-20.00 i NRYF’s lokaler på Ullevål Les mer »

Uttak til NBC 2015 dressur i Ålborg

Følgende ekvipasjer er tatt ut til å representere Norge i Nordic Baltic Championship i dressur for senior og U25 i Ålborg den 23-28. juni: Senior: Ellen Birgitte Farbrot / Tailormade Mr Les mer »

Uttak Falsterbo Unghest dressur

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttaket til Falsterbo Horse Show 2015 som arrangeres 4. – 12. juli: 5 års-klassen: Ellen Birgitte Farbrot / Tailormade Laika Møllergård Silje Irene Engelsvik / Tørveslettens Les mer »

Uttak til Nordisk Baltisk Mesterskap og EM for ponni, junior og unge ryttere

Landslagsleder for ponni, Øivind Instefjord Ødemotland, har tatt ut følgende ekvipasjer til:   Nordic Baltic Championship (NBC) Aalborg, Danmark 24-28. juni 2015 Ponni kat. I: Hillern, Kristiane Askim/Untouchable II (Tanum Les mer »

NM Dressur 2015

Årets Norgesmesterskap i dressur arrangeres av Tanum Rideklubb i pinsen fra 22.-25. Mai. Stevnet avholdes på Tanum Rideklubb sin stevnearena ved landlige Bjerke Gård ved inngangen til Vestmarka i Bærum Les mer »

Uttaksstevne Unghest Falsterbo i dressur

Uttaksstevne for unghester til Falsterbo Horse Show 2015 (Folksam Scandinavian Open i dressur) 2015 blir i forbindelse med Ellingsrud rytterklubbs L/E-stevne 8. – 10. mai. NB! Det vil være søndagens resultat som Les mer »

4-årstest NRYF 2015 dressur

NRYF’s dressurprogram for 4-åringer er nå publisert. Du finner programmet her.

Uttakskriterier til Unghest-VM

Unghest-VM i dressur arrangeres i Verden (GER) 5-9. august 2015. Her konkurrerer stambøkene mot hverandre, og Norsk Varmblod kan sende sine beste 5- og 6-årige hester. Interesserte eiere av norske Les mer »

Ridetider samling satsingsgrupper dressur

Da er det klart for treningssamling lørdag 28. mars for satsingsgruppene ponni, junior og unge ryttere med Satsingsgruppetrener Christine (Tine) Øye. Vi skal være på Tanum Ridesenter. Det er påmeldt 13 Les mer »

Internasjonal sesongdebut i CDI Zeeland (NED)

En stor delegasjon av norske dressurryttere velger å sesongdebutere internasjonalt på CDI Zeeland Outdoor International (NED) den 8-12. april. Totalt 11 ryttere og 13 hester stiller til start for Norge. Les mer »

Landslagssamling senior

Landslag og elitegruppe dressur har avholdt samling på Ullevål mandag 16. mars. Sesongmål, treningsstatus og stevneplaner ble gjennomgått. Landslaget har etablert avtale med Maria Therese Engell som lag-veterinær. I tillegg Les mer »

Unghester dressur – uttaksstevne Falsterbo

Uttaksstevne til Falsterbo Horse Show 2015 (Folksam Scandinavian Open i dressur) 2015 blir i forbindelse med Ellingsrud rytterklubbs L/E-stevne 8. – 10. mai. De to beste i hver klasse får anledning til Les mer »

Nytt generelt reglement

Nytt KR I – Generelt reglement med gyldighet fra 2. mars 2015 er nå lagt ut. I den rene utgaven er avsnitt med endringer markert med strek i margen. I Les mer »

Nye Dressurprogram

(24.02.2015) Det er nå lagt ut nye, oppdaterte dressurprotokoller for spesialdressur, som gjelder fra 1.mars 2015. Det er tatt inn nye bestemmelser om fradrag for feil i alle protokollene. De Les mer »

Klasser NM Dressur 2015

Her er årets klasseoppsett for NM Dressur 2015: Klasser 1. avd 2. avd Finale Ponni Kat I FEIs lag program for ponnier 2015 FEI`s individuelle program for ponnier 2015 Kür Les mer »

Nytt KR IV – Dressur

Det nye reglementet gjelder fra 1. mars 2015. Alle avsnitt med endringer er markert med strek i margen. Det er også lagt ut en utgave med alle endringer synlig i Les mer »

Talentsamling jr/ur dressur – Vestlandet

Landslagsleder Kjell Myhre i samarbeid med grenutvalg dressur (GU-D)  inviterer til  talentsamling  med hest for juniorer og unge ryttere, torsdag 26. februar  kl. 15.30 på Øksnevad Videregående skole i Rogaland. Les mer »

Sportsplaner dressur

Alle sportsplaner i dressur for 2015 er nå publisert.

Dressur-seminar

Stor oppslutning – men fortsatt ledige plasser: Grenutvalget i dressur inviterer til seminar for aktive dressurryttere t.o.m 21 år og FH-ryttere, samt deres trenere og støtteapparat: AEG tirsdag 17. februar 2015 kl 1530 – Les mer »

Norske dressurekvipasjer til AEG 2015

(Nyhet oppdatert 10.02.15) Følgende ekvipasjer skal representere Norge i dressurklassene under årets Arctic Equestrian Games den 16-18. februar 2015: Ponni CDIP: Sahra Solbakken Valerossi June Furuly Johansen Grythöjdens General Anine Mørch Les mer »

Oppdatert karenstidsliste

Det foreligger nå en oppdatert karenstidsliste fra Det Norske Travselskap (DNT), denne listen er gyldig fra 01.01.2015. Vi henstiller alle trenere, aktive, foreldre og foresatte om å sette seg inn Les mer »

Reglementsendringer Dressur

(03.02.15) Det er vedtatt nye kvalifiseringskrav til NM dressur og visse andre endringer i KR IV med gyldighet fra 01.02.2015. NM-D-U25 for aldersgruppen U25 er også tatt inn. NM-D-U25 er Les mer »

Ny landslagsleder

Etter en grundig prosess i sportsavdelingen, har vi i dag inngått en avtale med Kjell Myhre som ny landslagsleder for junior og unge ryttere i dressur. Kjell har et kjent Les mer »

Nyhetsarkiv

Grener

X