Grener

Miniritt Distanse

Grenutvalg distanse introduserer nytt rekrutteringstiltak:

«Miniritt Distanse»

Dette er et tiltak rettet mot de yngste, men har ingen øvre aldersgrense. Hensikten er at ryttere som er for små eller for uerfarne til å starte ordinære klasser kan få mulighet til å prøve distanseridning.

  • Distanse fra 1 til 2 km.
  • Ekvipasjen må ha leier på minst 16 år som hele tiden har hesten i leietau, det er ikke tillatt å ri uten leier. Leieren skal være en hestekyndig person som har god kontroll på hesten.
  • Rytter må ha godkjent ridehjelm. Rytter under 16 år må ha sikkerhetsvest.
  • Rytter kan starte Miniritt kun èn gang pr dag.
  • Hest må ha pass og godkjente vaksiner
  • Hest og utstyr må være egnet til formålet. Sal og hodelag skal benyttes.
  • Hest kan gjerne delta på en av de ordinære klassene som er på stevnet (fin oppvarming eller avskritting) men kan ikke gå Miniritt dersom den er blitt eliminert tidligere samme dag. Pausetid i ordinær klasse kan ikke benyttes til Miniritt.
  • Hest kan maksimalt delta to ganger i Miniritt samme dag dersom den starter ordinær klasse under stevnet
  • Hest kan maksimalt delta fire ganger i Miniritt samme dag dersom den ikke starter ordinær klasse under stevnet.
  • Deltakelse registreres ikke på noen ranking og er ikke en klasse etter reglementet. Det føres ikke påmeldinger og resultater i Horsepro. Det er ikke krav til medlemskap i klubb for rytter. Ikke krav til grunnregistrering av hest, men den må ha pass med godkjente vaksiner. Hesten skal være minimum 4 år. Det utføres ikke travprøve eller annen kontroll av hesten. Dommer kan imidlertid gripe inn dersom hesten ikke er egnet for formålet, eksempelvis uhåndterlig eller halt.

Klubber som arrangerer distansestevner kan selv velge om de vil sette opp dette tiltaket under sitt stevne. Det må annonseres senest i ryttermeldingen, fortrinnsvis i invitasjonen, om det skal være Miniritt på det aktuelle stevnet. Hvordan klubben vil organisere det er valgfritt, enten start på fastsatt tidspunkt eller noe som går gjennom hele dagen slik at ekvipasjer kan gjennomføre Miniritt når det passer for den enkelte.

Det blir laget spesielle rosetter til Miniritt Distanse som kan bestilles hos idrettsbutikken.no til fordelaktig sponset NRYF pris. Det tillates ikke annen premiering. Startavgift skal være maksimalt kr 50,- slik at klubben får dekket utgifter til rosetter og ekstra arbeid med merking og organisering.

Webinar våren 2021

Norges Rytterforbund v/ Sportsutvalg dressur (SU-D) inviterer utøvere på alle nivå og aldre, uavhengig av gren, til inspirasjonskvelder med kompetanseheving, læring og nyttige tips fra dedikerte foredragsholdere.

Fysisk trening for ryttere på Teams

(23/02/21) Norges Rytterforbund inviterer alle som har lyst til å bli med på fysisk ryttertrening på Teams! Landslagsleder i sprang for ponni og children, Solveig Fotland Newermann, vil lede treningen Les mer »

Distanse – Verdensmesterskap for unge hester.

Verdensmesterskapet for Unge hester i distanse går i 2021 ved Arborea (Sardinia) (ITA) 15-19. september. Informasjon vedr. mesterskapet finner du her. 

Dommer, grenkonferanse og foredrag – Distanse!

Distanse dommerkonferanse Fredag 12. februar kl. 18.00 – 20.00 Distanse grenkonferanse Lørdag 13 februar kl. 10.00 Distanse foredrag Søndag 14. februar (kl. 10- ca. 14.30) Sportsutvalget i Distanse (SU-Di) har Les mer »

Fysisk trening for ryttere på Teams

Norges Rytterforbund inviterer alle som har lyst til å bli med på fysisk ryttertrening på Teams! Landslagsleder i sprang for ponni og children, Solveig Fotland Newermann, vil lede treningen der Les mer »

Nye medlemmer Sportsutvalg Distanse

Det informeres om nye medlemmer i Sportsutvalget Distanse fra og med 15. februar etter Distanse sin grenkonferanse.  Nye medlemmer er Ronny Stokmo og Hege Aasdokken. De kan nåes på mail hege@gu-di.no Les mer »

Antidoping – webinar

Norges Rytterforbund og Antidoping Norge inviterer til webinar om antidoping for utøvere i alle grener som har som mål å starte NM i 2021 eller 2022. Utøvere under 18 år Les mer »

Har du som mål å ri Nordisk eller EM 2021?

Har du som mål å ri Nordisk eller EM 2021? Bli med på fysisk treningsøkt med bruk av egen kroppsvekt ledet av landslagsleder i sprang for ponni og children, Solveig Les mer »

Utsatt arrangørkonferanse – påmelding nå

Norges Rytterforbund inviterer til utsatt arrangørkonferanse  Dato: 16. januar 2021 Tid: kl. 10.00 – 11.30Sted: Digital konferanse (TEAMS) Påmelding:Link til påmelding (påmelding påkrevet) Arrangørkonferansen er tradisjonelt sett spesielt rettet mot Les mer »

Digital Grenfag- og Dommerkonferanse Distanse 2021.

Sportsutvalg Distanse (SU-Di) vil holde grenfagkonferanse lørdag 13. februar 2021 Dommerkomiteen (DIDK) vil holde dommerkonferanse fredag 12. februar 2021. Det blir også et digitalt distanseforedrag av vår landslagsleder/veterinær Fernando Medina Les mer »

Ønsker du å sitte i sportsutvalget?

Nå kan du melde din interesse som sportsutvalgsmedlem. Sportsutvalgene er Norges Rytterforbunds faginstans i sportsfaglige spørsmål innenfor de respektive grener. Fristen for å melde interesse er 25.november. Merk at personer Les mer »

Treningssamling Distanse 24-25. oktober

Sportsutvalget i Distanse ønsker velkommen til treningssamling på Maura den 24-25. oktober.  Følg link for program, informasjon og påmelding HER.

Søknad om Lands- og/eller Elite-stevner 2021

Det har  vært mye bra stevneaktivitet i år, til tross for en kort sesong og utfordringer i forbindelse med Covid-19. Vi vet ennå ikke hva 2021 bringer, men vi velger Les mer »

Reglementsendringer konkurransereglement for 2021

Høsten er tiden for gjennomgang av NRYFs konkurransereglement. Ryttere, trenere, arrangører, teknisk personell og andre som interesserer seg for ryttersporten, inviteres nå til å sende inn sine innspill/forslag ved å Les mer »

AVLYST – Dommerkurs distanse 07.11.2020

Arrangør- og bredde/rekrutteringskomiteen Distanse arrangerer et dommerkurs/oppfriskningskurs for alle som ønsker å bygge på sin kompetanse eller som ønsker å bli distansedommeraspirant. Kurset blir avholdt lørdag 7. november og det er Les mer »

Treningssamling på Gyland 29.-30. august

Sportsutvalget i Distanse ønsker velkommen til treningssamling på Gyland den 29.-30. august.  Følg link for program, informasjon og påmelding HER.  

Oppdatering Distanse mesterskap 2020

Norges Rytterforbund har mottatt informasjon fra FEI om mesterskapene i Distanse. VM for senior ryttere som opprinnelig skulle gå i september 2020 i Italia er utsatt til 22. Mai  2021. Les mer »

NM SENIOR OG NORDISK 2021 – GYLAND HESTESPORTSLAG

Norges Rytterforbund har tildelt NM Senior og Nordisk 2021 til Gyland Hestesportslag ved stevneleder Lena Moen. NRYF ser frem til samarbeidet og mesterskap i 2021.  Hold av datoene 24.-27. juni Les mer »

REVIDERT! RETNINGSLINJER OG EGENERKLÆRINGSSKJEMA

Vedlagt finnes viktige retningslinjer og egenerklæringsskjema ved arrangering av distanse stevner i Norge. Disse er utarbeidet av Sportsutvalget Distanse.  Retningslinjer DistanserittRevidert 18.06. Egenerklæring skjemaRevidert 28.05

Informasjon VM Pisa (ITA) 2020

Arrangør av VM Pisa (ITA), Italia Endurance, FEI og Italienske Rideforbundet (FISE) holdt telefonkonferanse den 6. mai for diskusjon av VM i distanse i Pisa San Rossore (ITA). En siste Les mer »

NM og Nordisk 2021 Distanse

Norges Rytterforbund søker nå etter arrangør til Norgesmesterskap 2021 og Nordisk mesterskap 2021. Arrangører bes oppgi om de ønsker å arrangere kun et av mesterskapene eller begge. Søknad med sted Les mer »

Medaljer til Kretsmesterskap

Til informasjon ligger det 49 medaljer til Kretsmesterskap tilgjengelig for distanse i idrettsbutikken.   

Utvidet påmeldingsfrist – Grenkonferanse og Dommerkonferanse Distanse 2020

Sportsutvalget i Distanse (SU-Di) har den glede av å invitere til grenkonferanse og dommerkonferanse, helgen 7. – 9. februar 2020. Thon Hotell Maritim, Stavanger (www.thonhotels.no/maritim) Konferansen er åpen for alle Les mer »

Samling under Norwegian Horse festival

Har du som mål å komme på landslaget eller starte NM i 2020? Da bør du få med deg samlingen under Norwegian Horse Festival den 15.februar.

Kompetansehelgen 2020 Teknisk personell – Stewards

TID & STED: 11. – 12. januar 2020, Thon Hotel Arena, Lillestrøm Program  Det tas forbehold om evt endringer.  LØRDAG 11.01.  Fellesdel  10.00-13.00 Mot felles mål:  Rytterpolitisk dokument v/ NRYFs president Tore Sannum  • Bakgrunn og Les mer »

Terminlisten 2020

Terminlisten 2020 for Lands og Elitestevner i alle grener vil bli lagt ut på horsepro for første halvår. Halvveis i året skal NRYF over i nytt system og da vil Les mer »

Autorisasjonskort for teknisk personell

Mange har behov for nye kort for teknisk personell. Dere som ikke har – eller trenger nytt på grunn av endret autorisasjon eller har fått flere roller – kan bestille Les mer »

Vetrinærsamling med Fernando 8.-10. november

Sportsutvalg Distanse inviterer til veterinærsamling med Fernando 9.-10. november, med gjennomgang og oppdatert status på hest i slutten av sesongen. Samlingen er en fin mulighet for sjekk, før hest (og Les mer »

Uttak VM jr/yr distanse 2019 – Pisa (Italia)

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til VM i distanse for juniorer/unge ryttere i Pisa (ITA), 17.-18.september: Kaspara Grude / SR Noah – Gyland HestesportlagSigrid Høgevold / Joyd – Les mer »

Rytterforbundet søker en sportskoordinator

Norges Rytterforbund søker etter en ny sportskoordinator i et midlertidig engasjement, med ansvar for utvikling og drift i 6 av våre 9 grener. Engasjementet vil vare til 31.12.19, med muligheter Les mer »

Sponsorkomité Sportsutvalg Distanse

Vi har gleden av å presentere Lena Moen som leder for nyopprettet Sponsorkomité i Sportsutvalget Distanse. Lena har vært involvert i sporten i flere år som mamma til juniorrytter på landslaget. Les mer »

Uttak til EM i distanse for seniorer

Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til å representere Norge under EM i distanse for seniorer i Euston Park (UK), 16.-17.august: Olaug Espeli Carstensen / Yassir II – Lund Les mer »

Steward 2-kurs

24. – 25. august arrangers Steward 2 kurs på Ullevål Stadion. Kursholder er Maja Kjærnes og Baard Anders Lindvaag. Mer informasjon kommer. Søknad om deltagelse sendes til Maja på mail: Les mer »

Nominasjon VM JR/UR distanse i Pisa San Rossore

Følgende ekvipasjer er meldt nominert til VM JR/UR distanse 17.-18. september i Pisa San Rossore – Italia.

Uttak NBC distanse 2019

Norges Rytterforbund v/lagleder og teamveterinær i distanse, Fernando Medina Guerrero, har tatt ut følgende ekvipasjer til å representere Norges lag under Nordisk-Baltisk mesterskap i Kõrvemaa, Estland lørdag 29.juni:

Ønsker du å bidra for Grenutvalget Distanse?

Grenutvalget i Distanse har behov for økt fokus på Arrangør og Bredde/Rekruttering, derfor ønsker vi å opprette en egen komité for dette, i første omgang med 1 leder som er villig til å Les mer »

Distanseprisene 2018

Gratulerer til alle prisvinnerne 2018! Championat senior: 1. plass: Olaug Espeli Carstensen / Khalid 2. plass: Olaug Espeli Carstensen / Kareeb 3. plass: Kine Sesile Iversen / Shan   Championat Les mer »

Nye FEI regler om doping med særlig betydning for trenere av distansehester

Se Changes to the EADCMRs in relation to Endurance Trainers for den viktigste informasjonen om endringene i reglementet med virkning fra 1/1-19.

Steward II kurs

NRYF inviterer til stewardkurs nivå 2 på forbundets lokaler i Oslo den 02.-03.februar. Påmeldingsfristen er 10.januar. Du kan melde din interesse for å gå kurset ved å bruke svarslippen nedenfor. Les mer »

Grenfagkonferanse og dommerkonferanse Distanse 2019

Grenutvalget i Distanse (GU-Di) har den glede av å invitere til grenfagkonferanse og dommerkonferanse, helgen 25-27 januar 2019 Gardermoen Airport Hotel, Gardermoen (http://gardermoen-airporthotel.no/ ). Konferansen er åpen for alle distanseinteresserte Les mer »

Europamesterskapet i Distanse for junior/young riders i Pisa, Italia 26. juli 2018

Distanse: Etter uttakssamling 23.-24. juni kom  GU-DI og Landslagstrener og veterinær Fernando Medína Guerrero med følgende innstilling til EM lag og Norges Rytterforbund gratulerer følgende ekvipasjer med plass til EM for Les mer »

Uttak NBC distanse 2018

Norges Rytterforbund v/lagleder og teamveterinær i distanse, Fernando Medina Guerrero, har tatt ut følgende ekvipasjer til å representere Norge under Nordisk-Baltisk mesterskap i Jämsä, Finland lørdag 16.juni:   Junior/Young Rider Les mer »

Gren- og dommerkonferanse distanse

Grenutvalget i Distanse (Gu-Di) har den glede av å invitere til grenfagskonferanse og dommerkonferanse helgen 2.-4. februar 2018 på Radisson Blue Atlantic Hotel, Stavanger. Konferansen er åpen for alle distanseinteresserte Les mer »

Fagkonferanse for trenere og ridelærere 18.-19.november 2017

Årets Fagkonferanse for trenere og ridelærere blir arrangert på Drøbak Ridesenter 18.-19.november. Trener og coach Pether Markne, forsker Cecilia Lönnell, veterinær Svein Bakke, diplomtrener Stein Endresen, Norsk Hestesenter og sitsekspert Maria Terese Les mer »

En ekvipasje til Dubai

Norges Rytterforbund Distanse sender en ekvipasje til å representere Norge i CEI3*160 den 06.januar i Dubai 2018.

Ny Landslagsleder og Landslagsveterinær i Distanse

Norges Rytterforbud Distanse har engasjert Fernando Xavier Medina Guerrero som vår nye Landslagsleder og Landslagsveterinær for Elitegruppen og Satsningsgruppen for kommende sesong.

Norge åpner opp for deltakelse i Emiratene

I Norges Rytterforbund anser vi hestevelferd som et av våre viktigste arbeidsområder. Derfor har Norge i lengre tid valgt å ikke sende ryttere til g7 landene i distanse. 

Norge sender to ryttere til EM i Distanse Senior

Den 17.august arrangeres EM Distanse i Brussel. Selv om Norge ikke stiller i lagdelen av rittet, er det fortsatt to ryttere fra Norge som skal delta individuelt.

Uttak til VM JR/UR distanse i Valeggio sul Mincio

Vi gratulerer Rita Eiesland Holen (Gyland Hestesportslag) – Obeyah med uttak til VM for JR/UR i distanse i Valeggio sul Mincio, Italia 22.-24. september.

Deltagelse unghest VM distanse

Vi gratulerer Mari Kolstadbråten Ekra (Hallingen Hestesportsklubb) – Zensai Ibn Pacha med kvalifisering og deltagelse i Unghest VM i Brussel 19. august.

Uttak EM distanse senior

Vi gratulerer med uttak til EM distanse i Brussel 17. august. Olaug Espeli Carstensen – Yassir II, Lund Kjøre- og Rideklubb Tonje Danielson – Doratshah/Kayo, Askim Rideklubb Glenn Tore Finstad Les mer »

Kriterier Unghest VM 2017

World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) arrangerer «World Breeding Championships for Young Horses» (Unghest-VM) i de internasjonale grenene sprang, dressur og feltritt hvert år i samarbeid med FEI.

Samling for satsnings- og elitegruppe distanse

6. og 7.mai inviterer GU-Di til samling for satsnings- og elitegruppen i distanse. Det er nå noen ledige plasser også for ryttere utenom disse gruppene. Førstemann til mølla, påmeldingsfrist 28.april. Les mer »

Endringer i KR – Sikkerhet i fokus

Norge er blant annet det første landet i Europa som innfører sikkerhetshjelm så bredt. De viktigste endringene i konkurransereglementet kan dere lese om her.

Grenkonferanse dressur og dressurdommerkonferanse 2017

Grenutvalget i dressur (GU-D) og dressurdommerkomiteen (DDK) inviterer til  grenkonferansen i dressur og dressurdommerkonferansen 2017 lørdag 4. mars på Thon Hotel Arena, Lillestrøm og søndag 5. mars på Ellingsrud ridesenter.

Nye medlemmer av dressurdommerkomitéen

Dressurdommerkomitéen (DDK) har fått ny sammensetning. DDK er en underkomité av grenutvalget i dressur (GU-D) og utvalget har ledet prosessen med valg av nye medlemmer til komitéen. Prosessen har vært som Les mer »

Trenerseminar i februar på AEG

Norges Rytterforbund inviterer til seminar for trenere. Temaet er  idrettspsykologi og prestasjonspsykologi, pedagogikk og barneidrett. Viktige temaer for trenere på alle nivået. Invitasjon og påmelding kan du se her: Trenerseminar AEG 2017.

Søkemotor teknisk personell

Det har dessverre skjedd en feil under NIFs oppdateringer og søkemotoren fungerer derfor ikke optimalt for tiden. Vi håper feilen blir rettet fort.  

Grenfags- og dommerkonferanse distanse 3.-5. februar

Grenutvalget i Distanse har inngått en samarbeid med Ekeberg Rideklubb som vil stå som arrangør av GU-DI’s dommer og grenfagskonferanse i Distanse. Dette er basert på flere tilbakemeldinger om at Les mer »

Samling uten hest 7-8.januar

Ønsker du å satse? Da er denne samlingen viktig for deg! Hold av dato 7-8.januar da er det samling uten hest på Norges Idrettshøyskole (Sognsvann). Samlingen er åpen for alle Les mer »

EM JR/UR distanse Rio Frio Portugal

Vi gratulerer Susanne Neset fra Froland Rideklubb med uttak til EM JR/UR i Rio Frio, Portugal, 2.-4. september. Med seg på de 120 kilometrene som skal ris har hun  den Les mer »

Uttak VM distanse Samorin

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttak til VM laget i distanse i Samorin i Slovakia 16.-18. september: Olaug Espeli Carstensen – Yassir II Tonje Danielson – Kayo Gina Sætrang Holby Les mer »

Breddesamling Feltritt

Grenutvalget i feltritt (GU-F) inviterer til breddesamling i feltritt.  Her har du en gylden mulighet til å prøve sporten som er “tre ganger så gøy”, i trygge rammer. Hensikten med Les mer »

Hingstemerke

Ifølge KR I § 115.3, gjeldende fra 1. mars, skal hingster være tydelig merket med oransje hingstemerke. Disse er dessverre ikke tilgjengelig i Idrettsbutikken ennå.  De gamle, hvite merkene kan Les mer »

Grenutvalgsmedlemmer

Har du selv lyst, eller kjenner du noen som har lyst til å være med å bidra i grenutvalgene våre? Ta kontakt med oss på elin@rytter.no hvis du har innspill Les mer »

Samling uten hest 2016

Etter samling uten hest så finner dere treningsprogram og forelesning fra Marius Dammyr her. Foredraget om Foreldrevettregler v/ Mari Bjone (rådgiver Norges idrettsforbund) finner dere her (pdf)

Rytterlisens 2016

Vi har i dag sendt ut rytterlisens for 2016 på mail. Det er mange som ikke har oppgitt riktig mailadresse. Rytterlisensen kan også betales i minidrett.no. Viser til utsendte mail Les mer »

Grenkonferanse distanse

GU-Di inviterer til Grenkonferanse Distanse 2015 Avholdes på Royal Radisson Hotel Stavanger, 30.-31. januar 2016   Vi har den glede å presentere programmet for årets grenkonferanse i Distanse hvor vi Les mer »

Endringer i Hpnett/hestepass

Hvis det er oppdateringer i hestepasset som kan ha noe å si for konkurranse databasen for eksempel Hingst som er blitt vallak, ponnimåling, chipnummer som oppdateres fra en veterinær Send Les mer »

NM distanse

22. august arrangerer Froland Rideklubb NM distanse. For Senior går NM i 100 km (MA) og for JR/UR går det i 80 km (MB). Stevneinvitasjonen finner du her .

Uttak til EM distanse, Samorin

11.-13. september er det EM distanse i Samorin i Slovakia. Vi gratulerer Olaug Espeli Carstensen, Tonje Danielson, Kine Eiesland Holen og Mariann Seglem med uttaket.

Nytt generelt reglement

Nytt KR I – Generelt reglement med gyldighet fra 2. mars 2015 er nå lagt ut. I den rene utgaven er avsnitt med endringer markert med strek i margen. I Les mer »

Distanseritt i G7 landene

I Norges Rytterforbund anser vi hestevelferd som et av våre viktigste arbeidsområder. Derfor ønsker vi ikke å bli assosiert med saker som kan stille spørsmål ved hestevelferden. I den siste Les mer »

Trenerseminar på AEG

Norges Rytterforbund har vært så heldige å få flere kjente ryttere, samt veterinær og forsker Maria Terese Engell til å holde seminar om viktigheten av en god sits, en sterk Les mer »

Oppdatert karenstidsliste

Det foreligger nå en oppdatert karenstidsliste fra Det Norske Travselskap (DNT), denne listen er gyldig fra 01.01.2015. Vi henstiller alle trenere, aktive, foreldre og foresatte om å sette seg inn Les mer »

Årskavalkade 2014

Var du ikke på Sportsforum 2014? Da gikk du glipp av vår årskavalkade for sesongen 2014. Grenutvalget har satt sammen en presentasjon av sesongens store og små øyeblikk som ble Les mer »

Vinnere 2014

Indianercup Årets indianere 2014: Sigrid Høgevold, Valle Rideklubb, 381 poeng (382 km) Maren Aanestad, Jæren Kjære- og rideklubb, 381 poeng (382 km) Indianercup er en introduksjon til ridesportens gren distanse Les mer »

Terminliste 2015

GU-Di ønsker å ha på plass terminlisten for 2015 så tidlig som mulig. I den forbindelse ønsker vi at dere melder inn dato for stevner som dere ønsker å arrangere i Les mer »

Nyhetsarkiv
X