Nyheter

Fullført mentorprogram for kvinnelige ledere Publisert: 15.07.2019,  Sist endret: 09.07.2019

Ingvild Østli, visepresident i rytterforbundet har fullført mentorprogram for kvinnelige ledere.

Sammen med sin mentor, Erik Hansen, president i Bandyforbundet, har Østli jobbet med en utviklingsplan, nettverking og lederutfordringer knyttet til idretten. Mentorprogrammet for kvinnelige ledere ble arrangert for andre gang i regi av Norges idrettsforbund.

-Mentorprogrammet har gitt meg muligheten til å bli en bedre leder og en bedre representant for ryttersporten. Det har vært veldig lærerikt å kunne diskutere og sparre med en erfaren mentor, som har vært en svært viktig støtte for meg ved flere anledninger. I tillegg har diskusjonene på samlingene med de andre deltakerne vært interessante, og det er et nettverk jeg vil ha stor nytte av i mitt videre arbeid, forteller Ingvild Østli.

Målsetningen med mentorprogrammet er å få kvinnelige ledere til å ta steget mot et toppverv i norsk idrett. Idrettens eget kjønnsbarometer viser at det er en økning av kvinnelige ledere i norsk idrett, hvor særforbundene har 24% kvinnelige ledere. Mentorprogrammet for kvinnelige ledere er ett av tiltakene som er satt i gang for å øke kvinneandelen.

Andre runde av mentorprogrammet hadde 29 kvinner med lederambisjoner, hvor hver enkelt har blitt fulgt opp av hver sin mentor.  Mentorprogrammet bestod av tre samlinger fordelt på ni måneder, i tillegg til møter mellom mentor og adept.

Tilbakemeldingene fra mentorprogrammet har vært svært gode. Nå ønsker Norges idrettsforbund å gi enda flere muligheten.

– Vi starter planleggingen for tredje runde i mentorprogrammet til høsten, og tar sikte på oppstart først halvdel i 2020. Vi søker både mentorer og adepter som ønsker å utvikle seg innen ledelse i norsk idrett, sier Kari Vanebo, seniorrådgiver i Norges idrettsforbund.

Les og:
Fotballpresidenten stiller som mentor for å få flere kvinner i norsk idrett
Et styre skal gjenspeile mangfoldet i vår organisasjon
Satser på kvinnelige toppledere i idretten

X