Nyheter

Bergen vant Bronse for NM Lag! og Fredrik B. Seim stakk av med den gjeveste individuelle prisen! Publisert: 14.07.2020,  Sist endret: 15.07.2020

 Fredrik B. Seim stakk av med seieren i sesongens første Kingsrød Grand Prix 1,45m under Lag NM-stevnet hos Sandnes og Jæren Rideklubb helgen 10.-12.juli med sin egen hest Quevara Van De Vlierbeek Z (Bambi) (foto: Privat)

I denne Grand Prix klassen, som er en serie på fem, vil den med høyest poengsum sammenlagt gi en to-hester bil til disposisjon i ett år sponset av Kingsrød.

Neste runde er under årets Bergen Horse Show som går av stabelen helgen 16.-19.juli

Det var et meget sterkt startfelt som man sjelden har sett på ett E-stevne i Norge! Her stilte en rekke av landets sterkeste seniorryttere og en god del yngre utøvere som var ute etter god erfaring på dette nivået. Til start var det 33 ekvipasjer, men kun 9 kom til Winning Round deriblant var Fredrik og «Bambi» og de var feilfri og raskest og dermed vinner av Kingsrød Grand Prix. Fredrik har selv ridd opp hesten fra unghest til nå «stjernehest» på 8 år.

Norgesmesterskapet for lag:

I de innledende avdelingene under NM Lag var det hele 27 lag som stilte til start og på flere av disse lagene var det både kjente og sterke ryttere og hester! De to første rytterne på lagene skulle ri med hinderhøyde 1,25m og de to siste 1,30m. Banebygger Terje Olsen-Nalum bygget spennende, teknisk vanskelige baner som et E-stevne verdig! I finalen hadde han også lagt inn tiden som en vanskelighetsgrad noen flere ekvipasjer fikk erfare.

Det ble en spennende og nervepirrende utregning av poeng om Bergen skulle klare å kvalifisere seg til finalen. Til finalen var det kun 8 lag som skulle delta og Bergens førstelag klarte det med en margin på ett riv! Som lag nr 8 i finalen skulle de først ut i finalen. Det ble en spennende finaledag og Bergen kjempet til det siste og slo Sandnes og Jæren med kun 3 feilpoeng!

Hele laget gjorde en fantastisk innsats og klarte å ri seg opp til bronseplassen!

Drammen tok gullet og sikret seg dermed neste års arrangement av Lag NM, sølvet gikk til Sarpsborg

Foto: Privat Foto: Privat

Bergens bronselag besto av:

Karoline T. Nielsen / Speik

Caroline B. Birkeland / Cleo

Birgitte E. Meyer / Queenly

Fredrik B. Seim / Hello Vancouver

 

Lagleder: Amund Eide

 

X