Nyheter

FH – Samling på Rauland September. Publisert: 14.08.2020,  Sist endret: 14.08.2020

Norges Rytterforbund v/ Sportsutvalget for  funksjonshemmede (SU-FH) inviterer til rekrutterings-/ treningssamling for funksjonshemmede ryttere på Ridesenteret i Rauland.
 
Tidspunkt: Fredag 18. september kl. 17.00 til søndag 20. september 2020 ca. kl. 15.00 (slutt-tidspunkt vil avhenge av antall påmeldte).
 
Samlingen er åpen for alle som har en type funksjonshemming, og som har noe rideerfaring. Hensikten med samlingen er å gi nye FH-ryttere et innblikk mot sporten, samt også å gi inspirasjon til videre trening og satsing for de rytterne som allerede er ”i gang”.
Temaet for treningen er ikke forutbestemt, men avhenger av nivået til elevene. Vi trener fra det utgangspunkt hver og enkelt har. Det blir anledning til å ta med egen hest eller låne hest. Ridesenteret i Rauland sitter med en mange gode skolehester til alle nivåer. Det er flere erfarne hjelpere på stedet denne helgen, om man trenger ekstra hjelp i stallen.

Det er mulighet for å bli klassifisert på samlingen. Ta kontakt med Hilde Stømner på hstomner@online.no for mer informasjon vedrørende klassifisering
 
Sted: Ridesenteret i Rauland, Haddlandsveien 19, 3864 Rauland.

Instruktør: Sigrid Rui
 
Overnatting: Er på stedet og er integrert i kursprisen. Se: http://raulandridesenter.no/hytteutleie.html

Bespisning: Alle måltider fra fredag middag til og med søndag lunsj er integrert i kursprisen.
 
Kontaktperson for spørsmål: Sigrid Rui, mob 90645699 eller sigrid@ridesenteretirauland.no
 
Pris for rytter: kr 1500,- – inkluderer oppstalling, undervisning, kost og losji fredag-søndag.

Høy/kraftfor til egen hest må medbringes.

Pris for ledsager: kr 500,- inkluderer kost og losji fredag-søndag
**Grad 1 eller 2 rytter kan ha med seg 2 ledsagere for prisen av én.
 
Påmeldingsfrist: Innen 7. september 2020, Påmeldingen til: sigrid@ridesenteretirauland.no.
Vi gjør oppmerksom på at påmeldingen er bindende.
Deltakeravgiften vil bli fakturert i etterkant. 
 
NB! I disse dager er det vanskelig å forutse hvordan smittesituasjonen vil være på tidspunktet til ditt påmeldte kurs, men alle kurs planlegges for gjennomføring med til enhver tid gjeldene regler for arrangementer samt generelle anbefalinger for organisert idrett. Dette innebærer blant annet at Ridesenteret i Rauland må ha en skriftlig oversikt over hvilke personer som er til stede på kurs og hytter, i tilfelle det blir nødvendig med smitteoppsporing i ettertid. For å redusere risikoen for å komme i en slik situasjon, har vi alle en veldig viktig rolle. Les nøye gjennom disse punktene og ta kontakt med arrangør dersom noe er uklart.
 
1) Dersom du har symptomer (særlig hoste, feber eller tungpust, men også mildere symptomer som forkjølelse, sår hals, lett hoste eller plutselig tap av lukt/smak) kan du ikke delta på kurset.

2) Dersom du er i karantene skal du selvfølgelig ikke delta på kurset.

3) Hold minst 1 meters avstand til andre enn dine nærmeste

4) Vask eller sprit hendene ofte. Det er tilrettelagt for dette i serviceavdelingen på Ridesenteret.

5) Dersom mulig, forsøk gjerne å unngå nærkontakt med mange andre enn dine nærmeste i dagene før kurset. Slik kan vi redusere risikoen for at noen tar med seg smitte inn på kurset.

6) Ikke ta med deg tilskuere eller flere medhjelpere enn strengt nødvendig. Meld fra til oss på forhånd om hvem som blir med, slik at alle navn blir registrert.

7) Meld fra til oss dersom du utvikler symptomer på covid-19 innenfor en ukes tid etter kurset. Ta kontakt med helsevesenet i din kommune for å bli testet snarest mulig. Slik kan vi være litt i forkant dersom det påvises covid-19 hos noen som har vært til stede på kurset. Dersom du får påvist covid-19 må du informere kommunen om at du har vært hos oss på kurs, slik at smitteoppsporing kommer raskt i gang.

Økonomisk:
Dersom du må melde avbud fra kurset på grunn av symptomer på covid-19, karanteneplikt (ikke selvforskyldt) eller isolasjon pga. påvist covid-19 refunderes halve kursprisen. Vi kan også være behjelpelige med å flytte kursdato.
 
 
Litt informasjon om Ridesenteret i Rauland:
Ridesenteret i Rauland ligger i naturskjønne omgivelser i Vinje Kommune, Telemark.
Vi har 18 godt skolerte skolehester og ponnier tilgjengelige, stor ridehall på 20×60, utebane og ligger som nærmeste nabo til Rehabiliteringssenteret AiR.
 
Senteret er drevet av Sigrid Rui, som også holder treningen.
Sigrid Rui, 77-årgang og opprinnelig fra Rauland i Telemark. Autorisert Trener II av NRYF. Daglig leder av Ridesenteret i Rauland
Har arbeidet for Drammen og Omegn Rideklubb, Berider Hasse Hoffmann og eliterytter Cathrine Rasmussen i Danmark.
Perioden 2000 – 2005: Rideskolesjef ved Rauland Ridesenter, for så å flytte til Kristiansand og Epona Ryttersenter der jeg var rideskolesjef og rytter frem til høsten 2009.
Fast på landslaget for funksjonshemmede ryttere fra 1991 – 2009..
Blant annet: 6 NM gull, gull, sølv og bronse fra Nordiske mesterskap og gode resultater fra Atlanta -96, Athen -04. Lag bronse og individuell 4. plass Beijing -08, samt flere VM, EM og andre internasjonale stevner, I tillegg kommer flere gode plasseringer fra D-, L- og E- stevner for funksjonsfriske.
I 2008 fikk jeg pris for årets idrettsutøver av Aust Agder fylkeskommune sammen med Andreas Thorkildsen og Eirik Verås Larsen.
X