NRYF

Eurosport sendinger

Mars

LOGO_Eurosport

 

 

Hest: Verdenscupfinale for Geir Gulliksen?

Eurosport Norge – 27-02-2015 12:18 CET

Søndag blir det avgjort om Geir Gulliksen kvalifiserer seg til den prestisjetunge verdenscupfinalen i sprangridning Eurosport gir deg spenningen!

Den 12. og siste kvalifiseringen, i sesongens verdenscup i sprangridning, arrangeres i Scandinavium i Göteborg førstkommende helg. Nå skal det endelig avgjøres hvilke 18 ryttere fra den vesteuropeiske ligaen som får finaleplass i Las Vegas i april. – Normalt pleier det å holde med pluss/minus 40 poeng. Geir Gulliksen har nå 38. Det har vært skyhøyt nivå på ryttere og hester denne sesongen. Den norske landslagsrytteren kan sanke flere poeng i Gøteborg, men det blir kamp helt til døra. Presset er der, forventningene er store, og alt skal klaffe. Det er ekvipasjen som skal lykkes – rytter og hest sammen. Ett eneste lite, hårfint riv kan være avgjørende.
Som oftest gir ett riv poeng, men da må rittet være raskt. Jakter man tiden fra start er det fort gjort at det faller en bom. Rutine, ro og sikkerhet i rytterens ridning, samt en avslappet men samtidig våken hest på jobb, er alfa omega, sier Eurosports kommentator Heidi Skar. Det kan holde til finaleplass med de 38 poengene Gulliksen allerede har. Om han klarer å nå finalen så er det et kjempeløft for norsk hestesport, og et bevis på svært gode prestasjoner: – 131 ryttere har deltatt i verdenscupen (før Gøteborg) i vår liga, som er den hardeste i verden å kvalifisere seg i.

På papiret ligger Gulliksen på 15.-plass i sammendraget, men i praksis er han på 12. Regjerende World Cup Champion, Daniel Deusser, er på 7.-plass og er automatsk kvalifisert i kraft av å være regjerende mester. Det er også en australsk og en amerikansk rytter foran Norges håp på listen. Disse regnes ikke med blant de 18 som får finalebillett fra den vesteuropeiske ligaen.
Jeg tror dette går veien, men vi må leve i spenning frem til søndag kveld, konkluderer Skar. Eurosport har mer spennende hestesport å by på i mars måned. Winter Equestrian Festival pågår fortsatt i Florida. To av de største Grand Prix-konkurransene derfra står på sendeskjemaet. – Det er veldig bra at vi nå også viser konkurranser fra andre verdensdeler. Det er et viktig år med tanke på OL-kvalifisering til Rio. Derfor blir det en spennende sesong og ekstra interessant å følge ryttere og hester i aksjon fra hele verden. Palm Beach har også et fantastisk konkurranseanlegg, sier Skar videre. Denne måneden blir det også Grand Prix fra Indoor Brabant i nederlandske Den Bosch. – Den franske superduoen Kevin Staut og Silvana vant i fjor, og vil garantert prøve å repetere den seieren. Men det blir hard konkurranse fra nederlenderne som rir på hjemmebane. De irske rytterne viser storform, tyskerne har vært sterke hittil i sesongen som vanlig, og britene vil også helt sikkert sparke fra seg. I skrivende stund er ikke deltagerlisten klar, men det kommer til å bli tett med verdensstjerner både på to og fire bein, lover Heidi Skar. Horse Racing Time, der Eurosport går bak i kulissene før og under verdens største galoppløp, er i gang.  I mars sendes sesongens program to og tre.

Nilssen/EQUILIFE Hestesport på Eurosport i mars:

Søndag 1. mars kl. 19.00 Sprang Verdenscup Göteborg
Onsdag 4. mars kl. 23.05 Sprang WEF Palm Beach
Onsdag 4. mars kl. 24.10 Sprang Verdenscup Göteborg Resyme
Lørdag 7. mars kl. 20.45 Horse Racing Time Program 2
Søndag 15. mars kl. 19.00 Sprang Indoor Brabant
Mandag 16. mars kl. 00.30 Sprang Indoor Brabant Reprise
Onsdag 18. mars kl. 23.05 Sprang Indoor Brabant Reprise
Mandag 23. mars kl. 22.30 Horse Racing Time Program 3
Onsdag 25. mars kl. 18.05 Dressur World Dressage Masters Vidauban Søndag 29. mars kl. 19.30 Sprang WEF Palm Beach
Mandag 30. mars kl. 00.15 Sprang WEF Palm Beach Reprise

Hver onsdag: Nyhetsmagasinet Riders Club Endringer kan forekomme etter at denne oversikten er laget.

For tider: Sjekk ut www.eurosport.no

Les på Mynewsdesk

Hest: Verdenscupfinale for Geir Gulliksen?

Relatert materiale

Kontaktpersoner

Heidi Skar

Hestesportekspert 95774517

Om Eurosport Norge

Eurosport er Europas største sportskanal med over 5000 timer direktesendt sport årlig, fordelt på våre to kanaler. Vi gir deg all vintersport, tre Grand Slams i tennis, den desidert bredeste sykkeldekningen, og ikke minst fem direktesendte kamper …

Besøk nyhetsrommet »

Hold deg oppdatert

Ved å følge Eurosport Norge på Mynewsdesk vil du motta nyheter på din oversiktsside. Her samles nyheter fra alle bedrifter du velger å følge. Du kan også velge å motta dem via e-post i realtid. Tjenesten er helt gratis!
Følg oss

 


 

 

 

                       

 

X