Nyheter

Europamesterskapet i Distanse for junior/young riders i Pisa, Italia 26. juli 2018 Publisert: 27.06.2018,  Sist endret: 10.07.2018

Distanse: Etter uttakssamling 23.-24. juni kom  GU-DI og Landslagstrener og veterinær Fernando Medína Guerrero med følgende innstilling til EM lag og Norges Rytterforbund gratulerer følgende ekvipasjer med plass til EM for JR/UR distanse:

  •  Jeanne Holum/Yassir II fra Lund Kjøre og Rideklubb
  • Rita Eiesland Holen/Obeyah fra Gyland Hestesportslag
  • Kaspara Grude/SR Noah fra Gyland Hestesportslag

Jeanne er 21 år og har gjort et comeback i distanseløypene denne sesongen. Hun har tidligere fullført både VM og EM jr/yr og deltatt på EM senior. Hun kvalifiserte seg til årets mesterskap ved å ri en flott 160 km med Yassir II i Estland i mai i år. Yassir II er 14 år gammel og eies av Olaug E. Carstensen.

Rita er 19 år og har ridd distanse i en årrekke. Hun ble i fjor Norgesmester jr/yr. Sammen med Obeyah fullførte hun VM jr/yr i Italia i 2017 og er dermed kvalifisert til årets mesterskap. Obeyah er 16 år gammel og eies av Kari Eiesland.

Kaspara er 15 år og en av de nye lovende juniorene våre. Hun var blant annet med og sikret Norges Lag-gull på Nordisk Baltisk Mesterskap for kort tid siden. Sammen med Noah deltar på hun på sitt første EM. Ekvipasjen kvalifiserte seg ved å vinne 120 km i Danmark i mars. Noah er 13 år gammel og eies av Leif Grude.

 

X