Nyheter

Avlysing av L-stevne Hest E-stevne Ponni 12.-14. juni Publisert: 05.06.2015,  Sist endret: 16.06.2015

Dessverre har L/E stevne hest og ponni i Askim 12-14.juni blitt avlyst.
Se vedlagt brev fra arrangøren.

Askim Rideklubb beklager å måtte meddele at L-stevnet for Hest og E-stevnet for ponni i Askim 12.-14. juni dessverre må avlyses.

Vi har fått smittsom sykdom på stallen og ønsker å være en ansvarlig stevnearrangør som ikke bidrar til at smitte spres over hele landet.

I pinsen ble dessverre to av stallens hester syke, en rideskolehest i den ene enden av stallen og en privathest i den andre enden av stallen. Symptomene på hestene var veldig like, men to veterinærer stilte to forskjellige diagnoser. Når hest nr. 3 ble syk for 4 dager siden ante vi uråd og i dag 4.6. ble nok en hest syk. Det er tatt blodprøver av hest nr. 3 som indikerer virus, og hest nr. 4 er det tatt avføringsprøver av som i skrivende stund ikke er analysert, men vi frykter at vi har fått det ”nye” viruset på stallen som har herjet flere staller siden høsten 2014. Mer informasjon om denne sykdommen: http://www.bjerkedyrehospital.no/Nyheter/2015/Mars/Mulig-oppklaring-av-arsaken-til-den-smittsomme-febersykdommen-hos-hester–vinteren-2015

I samråd med veterinær har vi derfor besluttet at vi ikke kan ha noen arrangementer på rideklubbens områder de neste 3 ukene, til vi får kontroll over situasjonen. Vi ønsker ikke å være smittespredere og ønsker ikke at våre egne hester og oppstallører reiser ut av stallen de neste 3 ukene. Vi håper på forståelse av resten av ”hestenorge”, og kommer sterkere tilbake som stevnearrangør på et senere tidspunk.

Det er veldig leit at vi ikke, etter så mye dugnadsarbeid, kan få vist frem det flotte stedet vårt, og det nye fine hindermateriellet vårt, og alle de hyggelige medlemmene vi har. Vi beklager også overfor landslagsryttere som hadde planer om å trene på gress hos oss før Nordisk. Håper alle vil komme tilbake neste år når hestene er friske igjen.

Askim Rideklubb Marit Bergli – Leder

 

X