Søk om støtte til å lage en Agria Naturbane

Vi gjentar suksessen fra i fjor, og vil sammen med Agria Dyreforsikring dele ut totalt 120 000 kroner til tre rideklubber i tilskudd til å lage en Agria Naturbane!

10018 Naturbana bok 64 1
Foto: Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring og Norges Rytterforbund ønsker, som et ledd i #stopphalthet-kampanjen, å inspirere og legge til rette for at flere rideanlegg bruker naturen rundt seg. Med dette ønsker vi å dele ut totalt 120 000 kroner fordelt på tre heldige rideklubber, øremerket utvikling av en Agria Naturbane.

Alle rideklubber tilsluttet Norges Rytterforbund er velkomne til å søke. Klubbene vil offentliggjøres under Kingsland Oslo Horse Show (KOHS) i oktober. Søknadsfrist: 1. september 2021.

Et godt forebyggende verktøy

En naturbane trenger ikke å være komplisert, og såfremt du har fått en godkjenning fra skogs- eller tomteeier kan du starte med å fjerne steiner og grove røtter på et område. Legg naturbanen til et sted med tilstrekkelig flatt underlag og pass på å drenere grunnen godt. Deretter kan du fylle på med for eksempel bark og sagflis, og tilrettelegge med naturelementer. Det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan bruke naturen til å lage en morsom treningsarena.

– Med hele 42 søkende klubber i 2020 gleder vi oss til å gjenta suksessen fra i fjor, sier Beate Heieren Hundammer, generalsekretær i Norges Rytterforbund.

– Vi er glade for samarbeidet med Agria i #stopphalthet-kampanjen, og håper med Agria Naturbane å bidra til at flere rideklubber tar i bruk mulighetene rundt seg. Dette handler om helse, holdbarhet og hestevelferd, som er verdier vi brenner for.

Hva er en naturbane?

En naturbane er enkelt og greit et naturområde tilrettelagt for ridning. Det viktigste er å ha en godkjenning fra skogs- eller tomteeier, og selvfølgelig ta hensyn til fugle- og dyreliv. Legg gjerne naturbanen til et sted med flatt underlag og pass på å drenere grunnen godt. Bruk gjerne bark eller sagflis, og naturelementer som kvister og stubber. Hensikten er å ha en morsom treningsarena som gir glede for både hesten og deg som rytter.

Her finner du en oppskrift på å lage en naturbane.