Marie Valdar Longem i storform

Stadig flere norske sprangryttere søker til internasjonale arenaer utenfor våre egne landegrenser for å starte utendørssesongen. Denne helgen er de norske fargene representert ved stevner både i USA og Spania, og igjen viser Marie Valdar Longem at hun er en rytter å regne med i sportens største klasser.

av
Sille Kasin
Marie Valdar Longem/ Echo de Virton/ internasjonal sprang
Marie Valdar Longem har all grunn til å smile etter ukens resultater i USA - som her under et tidligere europamesterskap. Arkivfoto: NRYF

Mens vi gjennom en årrekke ble vant til å vende blikket mot tradisjonsrike Andalusía Sunshine Tour for å kunne følge Marie Valdar Longem gjennom første del av utendørssesongen, må vi nå se mot amerikanske Thermal i California. Den velridende 31-åringen har jo som kjent også dette året som i fjor kortet vinterhalvåret betraktelig ned gjennom deltakelse i Desert Circuit i tidsrommet 10. januar og frem til og med 17. mars. I seks av disse ukene står internasjonale CSI-klasser på programmet.

Allerede for en ukes tid siden viste bærumsrytteren og førstehesten gjennom mange år, den nå 14 år gamle vallaken Echo de Virton (Vagabond de la Pomme x Grignoteur De La Fontaine) storform ved Desert International Horse Park i en speedklasse 1.50m presentert av Ramard gjennom en sterk sjetteplass. På tirsdag denne uken innkasserte duoen som har sikret Norge en kvalifisering til OL Paris 2024, en sterk tredjeplass i CSI3* Grand Prix 1.50m presentert av Talus. Det flotte resultatet kom etter omhopping på tid mot fem andre ekvipasjer. Her var Marie og hennes "Gentle Giant" én av tre som på ny satte nullen når det gjaldt som mest.

Resultater:

Årets utgave av Andalusía Sunshine Tour i Spania som er den 30. i rekken, er nå inne i sin femte uke. På programmet i Vejer de la Frontera står internasjonale unghestklasser, samt CSI1* og CSI4*. De seksnorske rytterne Hanna Wicklund, Marie Walstad Lensebråten, Maria Louise Kingsrød, Alexandra Cathrine Prag, Chirsten Dohrmann og Therese Søhol Henriksen kan så langt se tilbake på en rekke feilfrie runder disse seneste dagene.

Denne fredagen sikret Hanna Wicklund en fin niendeplass i Small Tour 1.35m med Fantomas (Viceroy T. x Peter Pan), mens Therese Søhol Henriksen fikk åtte feil med Santos Z (Spartacus TN x San Patrignano x Cassini) i dagens hovedklasse 1.50m – etter å ha levert en god nullrunde i gårsdagens 1.45m.

Resultater:

Mens de fleste norske ryttere som ønsket å starte utendørssesongen med stevnedeltakelse på kontinentet tidligere valgte å legge veien til nettopp Andalusía Sunshine Tour i Vejer de la Frontera, har vårutgaven av Mediterranean Equestrian Tour, MET, ved Centro Ecuestre Oliva Nova nå virkelig blitt målet for langt på vei de fleste av disse. For tiden er nemlig en kjempedelegasjon med norske ryttere på plass.

Mange norske ekvipasjer kan allerede se tilbake på gode runder denne fredagen. Både Sandra Løvås, Ingrid Sandhei Bjørklund, Linnea Marie Lunde, Øydis Standeren Pedersen, Siri Endresen, Hannah Marie Rogne, Mikkeline Zurhaar-Birkeland, Elsa Gunilla Sandven, Philippa Porskrog Heiestad, Frida Weltzien Mo Sætre, Ingebjørg Otilie Bahus, Pål Flam, Eline Werne Stenberg, Josefine Aas Sander, Ingrid Benum Sætern og Hilde Cathrine Furset har så langt vært blant de mange som har kunnet glede seg over premier i klasser fra og med 1.10m og opp til og med 1.40m.

Resultater:

Relaterte artikler