NRYF
Din rideklubb kan søke om midler til en Agria Naturbane
Agria og Norges Rytterforbund ønsker å inspirere og legge til rette for at flere rideanlegg bruker naturen rundt seg. Derfor kan din rideklubb søke om midler til en Agria Naturbane – totalt skal det i år deles ut 135 000 kroner.


Som en del av kunnskapskampanjen #stopphalthet samarbeider Norges Rytterforbund med Agria for å inspirere rideklubber og staller til å bruke naturen som en verdifull del av treningen og for å styrke hestevelferden.
Gjennom prosjektet "Agria Naturbane" deler Agria sammen med Norges Rytterforbund ut totalt 135 000 kroner til tre heldige rideklubber som er tilsluttet forbundet. Pengene skal gå til å lage eller videreutvikle en naturbane.
Tre klubber vil motta støtte på 45 000 kroner hver under Agria Oslo Horse Show 2025.
Din rideklubb kan søke fra 1. juni.
Søknadsfrist: 1. september 2025.
For sunne og glade hester
En naturbane er mer enn en tradisjonell ridebane – det er en treningsfilosofi utviklet for å fremme hestens fysiske holdbarhet og mentale velvære der man tar i bruk de ressurser som ligger i naturen utenfor stalldøren.
-For å gjøre hestene sterke og sunne er det at man trener variert, på variert underlag, viktig. En naturbane er en god måte å skape sunnere og gladere hester på en naturlig måte. Mange staller har naturen tett på, og vi håper at dette kan inspirere til at flere bruker de mulighetene som ligger i naturen rundt anlegget, sier Camilla Stenseng, administrerende direktør i Agria.

-Vi er glade for samarbeidet med Agria, og håper med Agria Naturbane å bidra til at flere rideklubber tar i bruk mulighetene rundt seg. Dette handler om helse, holdbarhet og hestevelferd, som er verdier vi brenner for, sier Beate Heieren Hundhammer, generalsekretær i Norges Rytterforbund.
Naturbane kort forklart
En naturbane er en anlagt ridevei ute i naturen der man bruker terrenget for variasjon i treningen. Underlaget er jevnt og sikkert, og man legger inn oppgaver for hesten, som for eksempel faste markbommer.
Å anlegge en naturbane trenger ikke være komplisert. Det viktigste er å ha en godkjenning fra skogs- eller tomteeier, og selvfølgelig ta hensyn til fugle- og dyreliv. Legg gjerne naturbanen til et sted med flatt underlag og pass på å drenere grunnen godt. Bruk gjerne bark eller sagflis, og naturelementer som kvister og stubber. Hensikten er å ha en morsom treningsarena som gir glede for både hesten og deg som rytter.
