Stevnestart

Treningsverktøy

Treningsplanlegging

Treningsplanlegging

For å nå våre mål må vi ha en plan. En langsiktig plan, en kortsiktig plan og ikke minst verktøy for å vurdere fremgang i treningen – om planen fungerer.

På denne siden finner du ulike skjemaer som kan brukes for å evaluere deg selv, eller de du er trener for. Både trenere og utøvere kan bruke disse skjemaene i planleggingsfasen.

Evaluering for klubb og kretsnivå
Evaluering for nasjonalt nivå
Evaluering for elitenivå
One-page-strategy
Utviklingsskjema
Utviklingstrapp generell
Utviklingstrapp dressur
Utviklingstrapp sprang

Fysisk trening

VOLTIGE_to på hest

Generelle treningsprinsipper er grunnleggende, men for å bli god i en spesiell idrett kan man ikke bare trene generelt.

Her finner du ulike treningsprogrammer som kan brukes i sin helhet eller som inspirasjon i treningshverdag og er relevant til ridning.

Motorikkøvelser
Stabilitetsøvelser
Utholdenhetsprogram
Testbatteri for Ryttere

 Mental trening

Ridesport

For å bli en god utøver skal man prestere på mange ulike arenaer. Da er det viktig med trygghet i seg selv, og en bred plattform for egen selvfølelse. Selve essensen ved det å være menneske.

Man kan øve seg på å bli sterkere mentalt. På denne måten lærer man å ikke bli forstyrret av andre, eller av ting som skjer rundt omkring.

Memorystick med ulike mentale treningsprogram og avspenningsprogram er nå tilgjengelig for nedlasting: http://www.olympiatoppen.no/fagomraader/idrettspsykologi/page6501.html

Ernæring og kosthold

Reportasje

Når du er bevisst på dine matvaner og spiser riktig i forhold til treninger og konkurranser, kan du i stor grad påvirke din prestasjonsevne. Dette gjelder alle idrettsutøvere, uansett nivå. NRYF Ungdom har stort fokus på kosthold.

Olympiatoppen sine nettsider finner du mye informasjon om kosthold og ernæring for idrettsutøvere.
Foredrag om kosthold fra Olympiatoppen (pdf)

Hesten skal også fôres riktig. På våre sider om hestekunnskap, finner du informasjon om fôring av hesten.

Olympiatoppens treningsdagbok

Olympiatoppen har, i samarbeid med Lyymp AS og noen utvalgte særforbund, utviklet en nettbasert treningsdagbok for trenere og utøvere i norsk toppidrett. Olympiatoppens treningsdagbok finner du på Olympiatoppen sine nettsider.

logo olympiatoppen olt-header