Nyheter

Nominer en ildsjel Publisert: 06.10.2017,  Sist endret: 06.10.2017

Nå har du sjansen – nominer en du synes fortjener utmerkelsen Årets Ildsjel på Idrettsgallaen 2018. Kristoffer Tvete, som var en av kandidatene i 2016, oppfordrer hestefolket. – Det er mange ildsjeler der ute i vår fine sport, nominer din kandidat!

Ildsjelene er de som utgjør en forskjell for idrettslaget og lokalmiljøet rundt, de er gjerne en inspirasjonskilde og et forbilde for andre og de kjennetegnes ofte av et brennende engasjement for barn og unge. Lyder det kjent? Passer det på en – eller kanskje flere – du kjenner i din rideklubb? Nå skal kandidatene til prisen Årets Ildsjel nomineres – grip tastaturet fatt og nominer en som du mener fortjener å bli hyllet på Idrettsgallaen 6. januar 2018, i Hamar OL-Amfi.


Sett hestesporten på kartet – nominer en ildsjel

I 2015 ble Kristoffer Tvete nominert til prisen. Han hadde, da som nå, mange jern i hestesportsilden. Han var nestleder og webansvarlig i NRYFs ungdomskomite, ungdomsrepresentant i Råde og Onsøy Rideklubb og ungdomsrepresentant i rytterkretsen i Østfold.


At han ble nominert og ble innstilt til prisen for Østfold Idrettskrets syntes Kristoffer var en opplevelse. – Det var utrolig hyggelig, nominasjonen sporet meg til mer innsats!
En slik nominasjon er også med på å synliggjøre sporten. Det satte Kristoffer særlig stor pris på. -Jeg syntes det var supert at ryttersporten ble synlig på denne måten, at det ikke bare var fotball, håndball og ski. Dette, sammen med at leder i komiteen vår, Guri Ramtoft fikk ildsjeldpris av Telemark Idrettskrets, det satte ryttersporten på kartet – og det er veldig viktig. Det gavner sporten vår på lengre sikt også, sier Kristoffer som i dag er styremedlem i NRYFs ungdomskomite, i rideklubben – og som også fyller fritiden sin blant annet ved å arrangere stevner for Råde og Onsøy Rideklubb og ved å være sprangdommer.


Kristoffer oppfordrer alle i hestesporten: – Jeg tror alle i sporten vår vet om en ildsjel som kvalifiserer til en slik pris – nominer denne personen og sett hestesporten på kartet!

Dette er nominasjonskriteriene:


-Vedkommende har gjort en solid innsats for idretten
-han/hun kan være enten trener, tillitsvalgt eller ha andre verv i idretten
-ikke være heltidsansatt


Du kan nominere kandidaten fra nå frem til 29. oktober 2017.


En egen oppnevnt jury skal innstille fem finalister i kategorien Årets Ildsjel. Disse skal stemme på sin favoritt blant disse. I tillegg skal det være en folkeavstemming fra midten av desember og frem til Idrettsgallaen. Folkeavstemmingen og juryens stemmer teller 50 % hver.


Juryen er stjernespekket – den består av Kjetil André Aamodt, Aida Dahlen, Stian Sivertzen, Ole Gunnar Solskjær, Are Strandli, Heidi Støre, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Rolad Udnæs.

Nominer din ildsjel her

Se mer om juryen her

X