Nyheter

Hold deg skadefri Publisert: 26.01.2018,  Sist endret: 26.01.2018

Å trene handler like mye om å forebygge potensielle skader. Senter for idrettsskadeforskning og Olympiatoppen har i samarbeid utviklet nettsiden skadefri, som og finnes som en app.

På skadefri finner du informasjon om de vanligste skadene i ryttersporten og øvelser som hjelper deg å holde deg skadefri. En hyggelig bivirkning er at de også gjør deg til en sterkere utøver: http://www.skadefri.no/idretter/ridning/

Bakgrunn for skadefri

I mange år har Senter for idrettsskadeforskning forsket på hva slags skader forskjellige idretter og kroppsdeler er mest utsatt for. Deretter har de sett på hvordan disse skadene oppstår, og hva som forårsaker dem. På bakgrunn av denne kunnskapen har de i samarbeid med Olympiatoppen utviklet “Skadefri”Last ned appen skadefri

Skader skjer i de fleste idretter, og dessverre altfor ofte. En idrettsskade kan være ødeleggende for en idrettsutøver, og i verste fall bety slutten på en lovende karriere. Men, idrettsskader kan forebygges.

En rekke vitenskapelige studier har vist at man ved hjelp av strukturerte oppvarmingsprogram kan redusere risikoen for skader med over 50%! Skadefri er laget for å gjøre kunnskapen om idrettsskader og deres forebygging lett tilgjengelig.

Johan Sebastian Gulliksen og Helena Liholt Gulli

Alle øvelser presenteres gjennom videoer av våre utøvere Johan Sebastian Gulliksen og Helena Liholt Gulli. Videoene er understøttet av korte beskrivelser av hvordan du utfører øvelsen riktig. Øvelser presenteres med variasjoner, samt med tre gradvis mer krevende nivåer for å gjøre dem mer utfordrende. Øvelsene er laget for å kunne gjøres med et minimum av utstyr og for å gjøre dem trygge og enkle å gjennomføre uansett hvor du er.

Norges Rytterforbund takker Johan Sebastian Gulliksen og Helena Liholt Gulli for bidraget og at de stilte opp.

X