Hestekunnskap

Turridning

Turridning vil si å ri utenfor ridearenaens områder, ute i naturen. Turridning kan benyttes til mye. Det kan være en rolig skrittetur, men det kan også være en treningstur. Å ri på tur i ulent terreng er med på å styrke hestens kropp. Det er viktig å avpasse tempoet etter forholdene, slik at hesten får tid til å balansere seg i terrenget. Man kan også trene intensivt på tur. Man kan for eksempel ri trav- eller galoppintervaller. Det er viktig å forsikre seg om at området man rir på er tillatt for hest, og man skal alltid innrette seg etter forholdene.

KUNNSKAP_42

Turridning er en ideell mulighet til å variere underlaget hesten går på, noe som er bra for hestens bein, sener og ledd. Hvis man skal ri i trafikken er det viktig å kunne gjøre seg forstått. Man må huske på at ikke alle trafikanter er flinke til å ta hensyn til hest i trafikken. Hvis man rir en uerfaren hest er det viktig å ha med andre erfarne hester og ryttere, og en uerfaren hest skal alltid ha en erfaren rytter på ryggen. Dette er viktig for sikkerheten.

Hester blir ofte roligere, mindre kikkete og mindre nervøse hvis de får gå mye på tur og se andre omgivelser. Det er altså veldig god miljøtrening for hesten å ri på tur. Har man en ung eller urutinert hest bør man ri på tur sammen med andre rutinerte hester.Å ri dressur på tur er en god variasjon i hverdagen. Det kan være alt fra å ri sideveisøvelser på en rett vei, til å samle hesten når den går i nedoverbakke. Mulighetene er mange, men det er viktig å alltid bruke sunn fornuft, og sette sikkerheten først når man rir på tur. Det er viktig å skape et trygt miljø, og det blir mye hyggeligere for alle når sikkerheten er satt i fokus.

KUNNSKAP_2

Når man rir på tur er det viktig å ha på seg fornuftige klær. Les mer om rytterens utstyr her. Man skal alltid ha med seg mobiltelefon, slik at man kan ringe etter hjelp om det skulle bli nødvendig. Det er lurt å ri på tur flere sammen. Rir man ut alene er det viktig å informere noen i stallen om hvor du skal ri, og omtrent hvor lang tid det tar. Da vet de hvor de skal lete hvis du ikke kommer tilbake når du skal, i tilfelle du trenger hjelp.

X