Hestekunnskap

Stallen

KUNNSKAP_5

Hestens hjem
I en god stall står hesten sammen med andre hester. Den bør kunne ha kontakt med sine naboer, men være beskyttet fra dem, slik at den kan både spise og hvile i fred.

En stall er i seg selv ingen nødvendighet for at hesten skal ha det bra. Så lenge den har selskap, tilgang på godt grovfôr og vann og beskyttelse mot vind og vær, kan den gå ute hele døgnet, året rundt. Hester er robuste og tilpasser seg bra både varme og kulde. Forskriften om velferd hos hest krever at hester i utedrift skal ha tilgang til et leskjul med minst tre tette vegger og tak og mykt og tørt liggeunderlag. Hester som er i trening, går som regel ute bare på dagtid og står i stallen om natten.

Stallgangen må være tilstrekkelig bred, det anbefales minst ca. 3,5 meter. Stallgangen skal til enhver tid være kostet og ren, og det er viktig at alt utstyr har sin faste plass. Orden og en ryddig stall er det som gjelder, ikke minst på grunn av sikkerheten.

Stallens ytterdører bør være minst 1,20-1,40 meter brede. Helst bør du unngå delte dører, fordi det innbyr til at du bare åpner den ene delen.

X