Grener

Kjøring

Kjoring_piktogram

I kjøresporten er tradisjonene bevart, samtidig som grenen også byr på fart og spenning. Les mer…

Ungkusksamling på Ekeberg 22. november

Ungkusksamling for Maria Henriksson i Oslo Idrettskrets sine lokaler på Ekeberg. Samlingen begynner kl. 17:00. Innhold: Presentasjon av deltagere EM og Nordisk, planlegging og veien dit Treninger og samlinger – behov Les mer »

Fagkonferansen 2018 invitasjon og påmelding

Det nærmer seg! Fagkonferansen 29.-30.september, vil foregå på Drammen Ridesenter og vi håper programmet frister mange til å delta.

VM kjøring Kronenberg

Vi gratulerer Eivind Davik – Amigo Waleur (Nordvest Hestesportklubb), Wenche Johannesen –  Enkildegårds Rts Saturn (Ekeberg Rideklubb), Camilla Johnsrud – Tasso Hedegaard (Jarlsberg og Melsom Rideklubb) og Øivind Mikkelsen – Cartoon Les mer »

NRYF Fagkonferanse 2018

Årets Fagkonferanse arrangeres på Drammen Ridesenter 29.-30. september. Vi har mye spennende på agendaen og det er gledelig at Jens Fredricson kommer. Fredricson er svensk A-trener, aktiv topprytter  i sprang, anerkjent Les mer »

Foto: Roger Svalsrød

Satsning på unge kusker

Grenutvalget kjøring starter satsning rettet mot unge kusker. Er du mellom 8 og 21 år er du hjertelig velkommen til å melde din interesse til Maria Henriksson. Hun er leder Les mer »

Endringer i klasseoppsettet

I år vil det bli en forandring på klasseoppsettet. LC, LB og LA utgår og blir erstattet med Utdanningsklasse som vil være på et LC nivå. Lett klasse som vil Les mer »

Banebygger på kjørestevne

I noen år har det blitt praktisert at banebygger ikke starter selv på kjørestevner som banebyggeren selv har bygget. For å styrke rekrutteringen av banebyggere og utnytte at startene ofte Les mer »

Fagkonferanse for trenere og ridelærere 18.-19.november 2017

Årets Fagkonferanse for trenere og ridelærere blir arrangert på Drøbak Ridesenter 18.-19.november. Trener og coach Pether Markne, forsker Cecilia Lönnell, veterinær Svein Bakke, diplomtrener Stein Endresen, Norsk Hestesenter og sitsekspert Maria Terese Les mer »

Fagkonferansen for trenere og ridelærere 2017

Fagkonferansen for trenere og ridelærer 2017 vil i år være på Drøbak Ridesenter 18-19.november. Invitasjon og program kommer i uke 41. Hold av helgen, vi har i år som i Les mer »

Kurs for tekniskpersonell kjøring på Starum

Kjøredommere (aspiranter og oppgradering til 1ere) Banebyggere (aspiranter og oppgradering til 1ere) Kjøredressurdommer (aspiranter og oppgradering til 1ere) Kjøredommerkurs begynner torsdag 20. juli med teori, avsluttes søndag med prøve. Pris Les mer »

Uttak NBC kjøring Sipoo 2017

Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttak til Nordisk Baltisk mesterskap i kjøring 2017 i Sipoo, Finland: Enspent hest: Eivind Davik – Amigo Waleur, Nordvest Hestersportklubb Wenche Johannesen – Engkildegaards Saurn, Les mer »

Nordisk kjøring Finland

Det vil være mulig å melde  flere enn bare laget i de internasjonale klassene i Nordisk. Alle bes melde interesse på mail til wenche@rytter.no og lene@alnaridesenter.no . Vi vil ta Les mer »

Samling uten hest 2017 – presentasjoner

Her finner dere presentasjoner etter Samling uten hest. Hans Bauer finner du her. Ann Cathrin Lübbe finner du her. Elling Finnanger finner du her. -kommer

Endringer i KR – Sikkerhet i fokus

Norge er blant annet det første landet i Europa som innfører sikkerhetshjelm så bredt. De viktigste endringene i konkurransereglementet kan dere lese om her.

Trener 1 Kjøring 2017 – påmelding frem til 27.feb.

Norges Rytterforbund inviterer til Trener 1 Kjøring 2017 i samarbeid med Grenutvalget i kjøring.

Trenerseminar i februar på AEG

Norges Rytterforbund inviterer til seminar for trenere. Temaet er  idrettspsykologi og prestasjonspsykologi, pedagogikk og barneidrett. Viktige temaer for trenere på alle nivået. Invitasjon og påmelding kan du se her: Trenerseminar AEG 2017.

Grenkonferanse kjøring 18. og 19. februar

Lørdag 18. og søndag 19. februar blir det grenkonferanse på Ullevål Stadion . Programmet er som følger: Lørdag 11:00-16:00 Nordisk 2017 og 2019 Carnet Kutyme i utlandet Fadderordning Stevnearrangering Terminlister Les mer »

Søkemotor teknisk personell

Det har dessverre skjedd en feil under NIFs oppdateringer og søkemotoren fungerer derfor ikke optimalt for tiden. Vi håper feilen blir rettet fort.  

NM kjøring 2017

NM kjøring blir i Surnadal, Trollheimen ride og kjørelag 8.-10. september 2017. Invitasjon kommer senere.

Grenfagskonferanse kjøring 18.-19. februar

Grenfagskonferansen er i år i kantinen til NRYF på Ullevaal stadion. Program vil komme når det nærmer seg, men vi regner med at konferansen vil vare fra kl 10 -lunsj Les mer »

Samling for Teknisk Personell

Samlingen starter kl 10.00 – Alna Ridesenter, Alnaparkveien 13 – 1081 Oslo

Samling uten hest 7-8.januar

Ønsker du å satse? Da er denne samlingen viktig for deg! Hold av dato 7-8.januar da er det samling uten hest på Norges Idrettshøyskole (Sognsvann). Samlingen er åpen for alle Les mer »

Samling for ungekusker høst

Ny samling for ungkuskene våre. Klikk på bildet for å forstørre:

Mentaltrening – foredrag ved Marius Dammyr

25.juni kl. 16.00-18.00, Eikenga 4, Oslo Guk inviterer til foredrag om mentaltrening siden vi opplever at mange ønsker mer kunnskap om dette for å oppnå bedre resultater på stevne. Foredragsholder Les mer »

GUK inviterer til Banebyggerkurs BBA og BB1

11-12 juni 2016 på NHS Starum Dette er et kurs for nye banebyggere, oppgradering til BB1, praksis og oppfriskning. Kursholder er Geir Nybråten. GUK holder kursholder, men du må selv Les mer »

Ungkusksamling juli 2016

Grenutvalget kjøring inviterer til ny ungkusksamlingen, denne gangen for de som bor litt lenger nord i Norge 09.-10.juli 2016 på Stall Volhaugen rett nord for Trondheim. Klikk på bildet for Les mer »

NM opp til VB klasse i 2017

Det er nå bestemt av NM kjøring i 2017 vil gå i VB klasse.  Vi håper at så mange som mulig av arrangørene setter opp VB-klasse der det er mulig, Les mer »

Viktig info til alle som skal starte internasjonalt

FEI har begynt å kreve at vi legger inn kopi av nasjonalt pass i tillegg til kopi av forsiden og eiersiden av FEI passene for å kunne melde i FEI Les mer »

Ungkusk- og flerspentsamling

Invitasjon til unge kusker og par/firspann:

Oppdatert miniklasseprotokoll

Til utøvere, arrangører og dommere; Miniklassedressurprotokollen er oppdatert til 2016 versjon, fritt skritt er bl.a. fjernet og bedømningsskjema er lagt inn for presisjon og maraton i samme dokument. Dette skjemaet Les mer »

Carnet 2016

Minner om at dere som har tenkt å starte i utlandet i år (gjelder også landsstevner) kan være med på GUKs carnet. Det blir laget hvert øyeblikk – og vi Les mer »

Hingstemerke

Ifølge KR I § 115.3, gjeldende fra 1. mars, skal hingster være tydelig merket med oransje hingstemerke. Disse er dessverre ikke tilgjengelig i Idrettsbutikken ennå.  De gamle, hvite merkene kan Les mer »

Reglement 2016

Fra 1. mars gjelder de nye reglementene her. Det er noen endringer i både KR I og i alle grenreglementene. Det er derfor viktig for både ryttere, trenere, arrangører og Les mer »

Referat grenkonferansen kjøring 2016

Dato og klokkeslett: 24.februar 2016 kl 12.00 Sted: Tønsberg, Konferanserom Ørnene Oslofjord konferansesenter Tilstede: 30 stk møtt   Generalsekretær Ellen Karoline Damhaug Scheel fra Norges rytterforbund ønsker velkommen – se Les mer »

Ærsprisvinnere og cuper 2015

På grenkonferansen i år ble det delt ut følgende ærespriser. Championat: Wenche Johannesen Årets trener: Maria Henriksson Årets ildsjel: Nina Bakkelund Årets hederspris: Erik Holmin Årets nykommer: Bård Enger Matheisen Årets Les mer »

Grenutvalgsmedlemmer

Har du selv lyst, eller kjenner du noen som har lyst til å være med å bidra i grenutvalgene våre? Ta kontakt med oss på elin@rytter.no hvis du har innspill Les mer »

Konkurransekurs i kjøring Starum 18.-21. juli 2016

Instruktører: Tomas Eriksson og Christer Pålsson fra Sverige.  Begge internasjonale kusker med mange meritter i firspann og gode resultater som instruktører. Oppmøte søndag 17. juli fra kl 17 (kveldsmat serveres Les mer »

Samling uten hest 2016

Etter samling uten hest så finner dere treningsprogram og forelesning fra Marius Dammyr her. Foredraget om Foreldrevettregler v/ Mari Bjone (rådgiver Norges idrettsforbund) finner dere her (pdf)

Rytterlisens 2016

Vi har i dag sendt ut rytterlisens for 2016 på mail. Det er mange som ikke har oppgitt riktig mailadresse. Rytterlisensen kan også betales i minidrett.no. Viser til utsendte mail Les mer »

Vinnere Norgescupen 2015

Grenutvalget gratulerer årets vinnere med flest samlede poeng i Norgescupen 2015: Vinner Ponni – Merete Louise Sandem Vinner Hest – Mikkel Davidsen Vinner klubb – Vestby (oppdatert 10.12.2015 etter en rettelse Les mer »

Søknadsskjema for kusker som har vært på kjørekurs i 2015

GUK ønsker å tilby kompensasjon til kusker som har vært på kjørekurs i 2015. Søknaden gjelder kun for et kurs, har du vært på flere kurs kan du fylle inn Les mer »

Endringer i Hpnett/hestepass

Hvis det er oppdateringer i hestepasset som kan ha noe å si for konkurranse databasen for eksempel Hingst som er blitt vallak, ponnimåling, chipnummer som oppdateres fra en veterinær Send Les mer »

Samling for Unge- og FH kusker

Grenutalget Kjøring inviterer til samling på Alna Ridesenter 7. og 8. november 2015 for unge kusker. Samlingen har som formål å fange opp unge kusker som har ambisjoner og ønske Les mer »

NM søknader 2016

Det nærmer seg årets NM i kjøring, det er også tid for å begynne å tenke på neste års NM.  GUK ønsker å få inn søknader for NM 2016, alle Les mer »

ØNSKER DU Å BLI EN DEL AV NRYFs TALENTSATSING?

Er du ambisiøs og ønsker å nå et høyt nivå i din gren?  Da kan NRYFs talentsatsingsprogram være et middel på veien for deg. Målet med satsingen er at våre Les mer »

Historisk kjørekurs på Starum

Skrevet av Nina Bakkelund Wenche Johannesen klarte å overtale elite kuskene og trenere Tomas Eriksson og Christer Pålsson til å holde kjørekurs på Starum . Og for et kurs det Les mer »

TD kurs i kjøring

TK-kjøring og Stav ride- og kjøreklubb ønsker med dette å invitere til TD kurs i kjøring. 9. juli 2015 – Stavsplassen, Stav Kurslærere : Odd Rune Vikheim og Ellen Olsen Les mer »

Aspirant- og oppgraderingskurs for banebyggere 1-2

TK-kjøring og Stav ride- og kjøreklubb ønsker med dette å invitere til aspirant- og oppgraderingskurs for banebyggere 1-2. 4.-5. juli og 8.-9. juli – Stavsplassen, Stav Kurslærere : Odd Rune Les mer »

Kvalifiseringskrav dressurkjøring 2015

Til informasjon: Nytt kjørereglement fra og med 01.mars 2015 krever at alle som skal starte middels kombinertklasse (DMP) har to godkjente lett dressurklasser, hvorav et er LA. Det gis dispensasjon Les mer »

Nytt generelt reglement

Nytt KR I – Generelt reglement med gyldighet fra 2. mars 2015 er nå lagt ut. I den rene utgaven er avsnitt med endringer markert med strek i margen. I Les mer »

Herlig satsning fra nord

“Vi må ta av oss støvet og bøye oss i hatten og bekjentgjøre dette” – sitert fra Hålogalandkuskenes FBside I november i fjor arrangerte Hålogaland et kurs for de som ønsket Les mer »

Informasjon om dansk “middelsvær”-klasse

GUK ønsker  å informere om at danskenes “middelsvær” klasse er å regne som vanskelig lasse siden vi i Norge foreløpig kan bruke program 7 i vanskelig klasse dressur. Maraton og presisjon følger Fei-reglementet Les mer »

Trenerseminar på AEG

Norges Rytterforbund har vært så heldige å få flere kjente ryttere, samt veterinær og forsker Maria Terese Engell til å holde seminar om viktigheten av en god sits, en sterk Les mer »

Inspirasjonskurs i kjøring for trenere

GU-K inviterer til inspirasjonskurs i kjøring for trenere Starum lørdag 25. juli 2015 I forbindelse med kjørekurs på Starum 23.-26. juli 2015 inviteres kjøretrenere til onspirasjonskurs hvor de får følge med Les mer »

Carnet kjøring 2015

Grenutvalget ordner med to carnet (hvis behov) og Wenche Johannesen med ett. For de som trenger carnet er prisen kr 700,- pr kusk, uansett hvilket carnet man kommer med på. Les mer »

Dorthealyst kjørestevne 30/4 til 3/5 2015

Invitasjon til Dorthealyst , nasjonal klasse, kommer fra arrangøren om ca 14 dager. Skal vi få plass til alle norske som vil, må arrangøren ha rask påmelding. Hver og en Les mer »

Oppdatert karenstidsliste

Det foreligger nå en oppdatert karenstidsliste fra Det Norske Travselskap (DNT), denne listen er gyldig fra 01.01.2015. Vi henstiller alle trenere, aktive, foreldre og foresatte om å sette seg inn Les mer »

Vinnere 2014

Under Sportsforum 2015 ble utmerkelser for fjorårets prestasjoner i kjøresporten delt ut, størst av alle var den sensasjonelle femteplassen laget tok i VM høsten 2014, men de helt nye i Les mer »

Norgescupvinnere 2014

Linda Thomsen, enspent ponni Marit Draxen, enspent hest Anja Utsigt, par ponni Norgescup klubb 1. Østmarka Rytterklubb 2. Vestby Hesteklubb Miniklasse 1. Telemark Fjordhestlag 2. Holand Hestesportsklubb 3. Østmarka Rytterklubb    

Foto: Roger Svalsrød

NM kjøring 2015

Grenutvalget i kjøring har fått inn to søknader om å få arrangere NM i kjøring 2015.  Vi ser det som positivt at vi får inn søknader fra flere kanter av Les mer »

Grenkonferansen 2015

I år blir grenkonferansen kjøring lagt til Sportsforum på Gardermoen 17.-18. januar. Dette er en arena for teknisk personell, grenutvalgene og utøvere. Lørdag formiddag starter med et felles foredrag med mentaltrener Sigurd Les mer »

Nytt år, nye stevner

2015 er så vidt i gang og vi gleder oss til en ny og spennende kjøresesong! Årets aktuelle mesterskap er: Nordisk i Vaggeryd, Sverige 17-19 juli Ponni-VM i Breda, Nederland Les mer »

Nyhetsarkiv

Grener

X