Grener

Kjøring

Kjoring_piktogram

I kjøresporten er tradisjonene bevart, samtidig som grenen også byr på fart og spenning. Les mer…

sport_samling-uten-hest_17_teaser

Samling uten hest 2017 – for deg som ønsker å ri NM i 2017

Siste frist er i dag 2.januar kl. 12.00. De som ikke har meldt seg på innen dette har vi dessverre ikke mulighet til å ta imot påmelding fra etter stor Les mer »

elever-trening

Trenerseminar i februar på AEG

Norges Rytterforbund inviterer til seminar for trenere. Temaet er  idrettspsykologi og prestasjonspsykologi, pedagogikk og barneidrett. Viktige temaer for trenere på alle nivået. Invitasjon og påmelding kan du se her: Trenerseminar AEG 2017.

KJØRING_VM_LAG_2014

Grenfagskonferanse kjøring 18.-19. februar

Grenfagskonferansen er i år i kantinen til NRYF på Ullevaal stadion. Program vil komme når det nærmer seg, men vi regner med at konferansen vil vare fra kl 10 -lunsj Les mer »

ILL_Kjoring_svart

Samling for Teknisk Personell

Samlingen starter kl 10.00 – Alna Ridesenter, Alnaparkveien 13 – 1081 Oslo

fagkonferansen-2016-bilde-teaser-2

Fagkonferansen for trenere og ridelærere 2016

Fagkonferansen 19-20.november på Drøbak Ridesenter. Påmeldingen er åpen ut tirsdag 15.november. Isabel skal ri to hester og Rob skal undervise bakkearbeid og hopping og gi oss gode coachingtips! Vi har flere flotte foredragsholdere i en Les mer »

Ridesport

Samling uten hest 7-8.januar

Ønsker du å satse? Da er denne samlingen viktig for deg! Hold av dato 7-8.januar da er det samling uten hest på Norges Idrettshøyskole (Sognsvann). Samlingen er åpen for alle Les mer »

ILL_Kjoring_svart

Samling for ungekusker høst

Ny samling for ungkuskene våre. Klikk på bildet for å forstørre:

ILL_Kjoring_svart

Mentaltrening – foredrag ved Marius Dammyr

25.juni kl. 16.00-18.00, Eikenga 4, Oslo Guk inviterer til foredrag om mentaltrening siden vi opplever at mange ønsker mer kunnskap om dette for å oppnå bedre resultater på stevne. Foredragsholder Les mer »

ILL_Kjoring_svart

GUK inviterer til Banebyggerkurs BBA og BB1

11-12 juni 2016 på NHS Starum Dette er et kurs for nye banebyggere, oppgradering til BB1, praksis og oppfriskning. Kursholder er Geir Nybråten. GUK holder kursholder, men du må selv Les mer »

ILL_Kjoring_svart

Ungkusksamling juli 2016

Grenutvalget kjøring inviterer til ny ungkusksamlingen, denne gangen for de som bor litt lenger nord i Norge 09.-10.juli 2016 på Stall Volhaugen rett nord for Trondheim. Klikk på bildet for Les mer »

KJøring fra Wenche_10489671_10154357598675167_3018506281613506105_n

NM opp til VB klasse i 2017

Det er nå bestemt av NM kjøring i 2017 vil gå i VB klasse.  Vi håper at så mange som mulig av arrangørene setter opp VB-klasse der det er mulig, Les mer »

LOGO_FEI-1024x450

Viktig info til alle som skal starte internasjonalt

FEI har begynt å kreve at vi legger inn kopi av nasjonalt pass i tillegg til kopi av forsiden og eiersiden av FEI passene for å kunne melde i FEI Les mer »

Copyright: pyotr / 123RF Stock Photo

Ungkusk- og flerspentsamling

Invitasjon til unge kusker og par/firspann:

ILL_Kjoring_svart

Oppdatert miniklasseprotokoll

Til utøvere, arrangører og dommere; Miniklassedressurprotokollen er oppdatert til 2016 versjon, fritt skritt er bl.a. fjernet og bedømningsskjema er lagt inn for presisjon og maraton i samme dokument. Dette skjemaet Les mer »

ILL_Kjoring_svart

Carnet 2016

Minner om at dere som har tenkt å starte i utlandet i år (gjelder også landsstevner) kan være med på GUKs carnet. Det blir laget hvert øyeblikk – og vi Les mer »

Paragraf-bilde

Hingstemerke

Ifølge KR I § 115.3, gjeldende fra 1. mars, skal hingster være tydelig merket med oransje hingstemerke. Disse er dessverre ikke tilgjengelig i Idrettsbutikken ennå.  De gamle, hvite merkene kan Les mer »

NRYF-GJELDENDE logo-hvitt i flagg

Reglement 2016

Fra 1. mars gjelder de nye reglementene her. Det er noen endringer i både KR I og i alle grenreglementene. Det er derfor viktig for både ryttere, trenere, arrangører og Les mer »

ILL_Kjoring_svart

Referat grenkonferansen kjøring 2016

Dato og klokkeslett: 24.februar 2016 kl 12.00 Sted: Tønsberg, Konferanserom Ørnene Oslofjord konferansesenter Tilstede: 30 stk møtt   Generalsekretær Ellen Karoline Damhaug Scheel fra Norges rytterforbund ønsker velkommen – se Les mer »

ILL_Kjoring_svart

Ærsprisvinnere og cuper 2015

På grenkonferansen i år ble det delt ut følgende ærespriser. Championat: Wenche Johannesen Årets trener: Maria Henriksson Årets ildsjel: Nina Bakkelund Årets hederspris: Erik Holmin Årets nykommer: Bård Enger Matheisen Årets Les mer »

Glade jenter på stevne!

Grenutvalgsmedlemmer

Har du selv lyst, eller kjenner du noen som har lyst til å være med å bidra i grenutvalgene våre? Ta kontakt med oss på elin@rytter.no hvis du har innspill Les mer »

kjore_tomasKvikken

Konkurransekurs i kjøring Starum 18.-21. juli 2016

Instruktører: Tomas Eriksson og Christer Pålsson fra Sverige.  Begge internasjonale kusker med mange meritter i firspann og gode resultater som instruktører. Oppmøte søndag 17. juli fra kl 17 (kveldsmat serveres Les mer »

NRYF-GJELDENDE logo-hvitt i flagg

Samling uten hest 2016

Etter samling uten hest så finner dere treningsprogram og forelesning fra Marius Dammyr her. Foredraget om Foreldrevettregler v/ Mari Bjone (rådgiver Norges idrettsforbund) finner dere her (pdf)

NRYF-GJELDENDE logo-hvitt i flagg

Rytterlisens 2016

Vi har i dag sendt ut rytterlisens for 2016 på mail. Det er mange som ikke har oppgitt riktig mailadresse. Rytterlisensen kan også betales i minidrett.no. Viser til utsendte mail Les mer »

norgescupen2015

Vinnere Norgescupen 2015

Grenutvalget gratulerer årets vinnere med flest samlede poeng i Norgescupen 2015: Vinner Ponni – Merete Louise Sandem Vinner Hest – Mikkel Davidsen Vinner klubb – Vestby (oppdatert 10.12.2015 etter en rettelse Les mer »

ILL_Kjoring_svart

Søknadsskjema for kusker som har vært på kjørekurs i 2015

GUK ønsker å tilby kompensasjon til kusker som har vært på kjørekurs i 2015. Søknaden gjelder kun for et kurs, har du vært på flere kurs kan du fylle inn Les mer »

fk2015bilde

Fagkonferansen for trenere og ridelærere 2015

Årets konferanse for trenere og ridelærere er i Drøbak 21-22.november. Konferansen er åpen for andre også. Se invitasjon og påmelding her. Invitasjon Fagkonferansen 2015

KUNNSKAP_44

Endringer i Hpnett/hestepass

Hvis det er oppdateringer i hestepasset som kan ha noe å si for konkurranse databasen for eksempel Hingst som er blitt vallak, ponnimåling, chipnummer som oppdateres fra en veterinær Send Les mer »

kjoring_guklitenlogo

Samling for Unge- og FH kusker

Grenutalget Kjøring inviterer til samling på Alna Ridesenter 7. og 8. november 2015 for unge kusker. Samlingen har som formål å fange opp unge kusker som har ambisjoner og ønske Les mer »

HEADER_KJØRING

NM søknader 2016

Det nærmer seg årets NM i kjøring, det er også tid for å begynne å tenke på neste års NM.  GUK ønsker å få inn søknader for NM 2016, alle Les mer »

NRYF-GJELDENDE logo-hvitt i flagg

ØNSKER DU Å BLI EN DEL AV NRYFs TALENTSATSING?

Er du ambisiøs og ønsker å nå et høyt nivå i din gren?  Da kan NRYFs talentsatsingsprogram være et middel på veien for deg. Målet med satsingen er at våre Les mer »

kjore_alle

Historisk kjørekurs på Starum

Skrevet av Nina Bakkelund Wenche Johannesen klarte å overtale elite kuskene og trenere Tomas Eriksson og Christer Pålsson til å holde kjørekurs på Starum . Og for et kurs det Les mer »

ILL_Kjoring_svart

TD kurs i kjøring

TK-kjøring og Stav ride- og kjøreklubb ønsker med dette å invitere til TD kurs i kjøring. 9. juli 2015 – Stavsplassen, Stav Kurslærere : Odd Rune Vikheim og Ellen Olsen Les mer »

ILL_Kjoring_svart

Aspirant- og oppgraderingskurs for banebyggere 1-2

TK-kjøring og Stav ride- og kjøreklubb ønsker med dette å invitere til aspirant- og oppgraderingskurs for banebyggere 1-2. 4.-5. juli og 8.-9. juli – Stavsplassen, Stav Kurslærere : Odd Rune Les mer »

ILL_Kjoring_svart

Kvalifiseringskrav dressurkjøring 2015

Til informasjon: Nytt kjørereglement fra og med 01.mars 2015 krever at alle som skal starte middels kombinertklasse (DMP) har to godkjente lett dressurklasser, hvorav et er LA. Det gis dispensasjon Les mer »

DISTANSE_Ka Piaget Virrku_Rita Eiesland Holen_K5W3612

Nytt generelt reglement

Nytt KR I – Generelt reglement med gyldighet fra 2. mars 2015 er nå lagt ut. I den rene utgaven er avsnitt med endringer markert med strek i margen. I Les mer »

ILL_Kjoring_svart

Herlig satsning fra nord

“Vi må ta av oss støvet og bøye oss i hatten og bekjentgjøre dette” – sitert fra Hålogalandkuskenes FBside I november i fjor arrangerte Hålogaland et kurs for de som ønsket Les mer »

ILL_Kjoring_svart

Informasjon om dansk “middelsvær”-klasse

GUK ønsker  å informere om at danskenes “middelsvær” klasse er å regne som vanskelig lasse siden vi i Norge foreløpig kan bruke program 7 i vanskelig klasse dressur. Maraton og presisjon følger Fei-reglementet Les mer »

Illustrasjonsfoto barn på trehester

Trenerseminar på AEG

Norges Rytterforbund har vært så heldige å få flere kjente ryttere, samt veterinær og forsker Maria Terese Engell til å holde seminar om viktigheten av en god sits, en sterk Les mer »

KUNNSKAP_19

Inspirasjonskurs i kjøring for trenere

GU-K inviterer til inspirasjonskurs i kjøring for trenere Starum lørdag 25. juli 2015 I forbindelse med kjørekurs på Starum 23.-26. juli 2015 inviteres kjøretrenere til onspirasjonskurs hvor de får følge med Les mer »

KUNNSKAP_3

Carnet kjøring 2015

Grenutvalget ordner med to carnet (hvis behov) og Wenche Johannesen med ett. For de som trenger carnet er prisen kr 700,- pr kusk, uansett hvilket carnet man kommer med på. Les mer »

Dorthealyst kjørestevne 30/4 til 3/5 2015

Invitasjon til Dorthealyst , nasjonal klasse, kommer fra arrangøren om ca 14 dager. Skal vi få plass til alle norske som vil, må arrangøren ha rask påmelding. Hver og en Les mer »

FEI Clean Sport Logo Concepts 14th September 2009

Oppdatert karenstidsliste

Det foreligger nå en oppdatert karenstidsliste fra Det Norske Travselskap (DNT), denne listen er gyldig fra 01.01.2015. Vi henstiller alle trenere, aktive, foreldre og foresatte om å sette seg inn Les mer »

Ridesport

Vinnere 2014

Under Sportsforum 2015 ble utmerkelser for fjorårets prestasjoner i kjøresporten delt ut, størst av alle var den sensasjonelle femteplassen laget tok i VM høsten 2014, men de helt nye i Les mer »

ILL_Kjoring_svart

Norgescupvinnere 2014

Linda Thomsen, enspent ponni Marit Draxen, enspent hest Anja Utsigt, par ponni Norgescup klubb 1. Østmarka Rytterklubb 2. Vestby Hesteklubb Miniklasse 1. Telemark Fjordhestlag 2. Holand Hestesportsklubb 3. Østmarka Rytterklubb    

Foto: Roger Svalsrød

NM kjøring 2015

Grenutvalget i kjøring har fått inn to søknader om å få arrangere NM i kjøring 2015.  Vi ser det som positivt at vi får inn søknader fra flere kanter av Les mer »

KJØRING_WA_10405285_10154357597640167_5545761742398835382_n

Grenkonferansen 2015

I år blir grenkonferansen kjøring lagt til Sportsforum på Gardermoen 17.-18. januar. Dette er en arena for teknisk personell, grenutvalgene og utøvere. Lørdag formiddag starter med et felles foredrag med mentaltrener Sigurd Les mer »

Foto: Roger Svalsrød

Nytt år, nye stevner

2015 er så vidt i gang og vi gleder oss til en ny og spennende kjøresesong! Årets aktuelle mesterskap er: Nordisk i Vaggeryd, Sverige 17-19 juli Ponni-VM i Breda, Nederland Les mer »

Nyhetsarkiv

Grener